Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (43)

plakát

Přednosta (2003) 

Nezávislé filmy mě začínají zajímat čím dál víc a tento je přímo skvělý. Naprosto obyčejný a přitom tak krásný snímek. Peter Dinklage byl dobrej i v Dokažte mi vinu a v tomto starším filmečku válí. Zbytek trojky je taky výborný..

plakát

Poslední Mohykán (1992) 

Nebudu nosit dříví do lesa, co se týče kvalit tohohle filmu. Pro mě ještě lepší film od Manna než je Nelítostný souboj a to už je co říct...

plakát

Někdy v dubnu (2005) (TV film) 

Už dlouho mě žádný film tolik nezasáhl jako tento. O genocidě ve Rwandě jsem nevěděl téměř nic, ale díky tomuto filmu, jsem zjistil, co za peklo se tam odehrávalo. A to jsem ještě neviděl Hotel Rwanda, který mě ale asi tak nedostane, protože Někdy v dubnu je skvělé a navíc jsem jej viděl první. Ale rád se nechám vyvést z omylu...

plakát

Saw 2 (2005) 

Skvělé pokračování, které překonalo mé očekávání. Kdyby neexistoval 1. díl, tak by se nejspíš celkové hodnocení filmu pohybovalo ještě výš. Tobin Bell jednoznačně vyčnívá mezi zbylými herci.Změna režiséra taky nezklamala a scénarista se opět předvedl v dobrém světle- ve scénaři jsou sice stejně jako v jedničce slabší místa, ale to mi při skvělé atmosféře vůbec nevadilo. Závěr nebyla taková bomba (byl "pouze" hodně dobrý), ale zase mi přišel o něco víc logičtější a asi i pravděpodobnější. Porovnání s 1. dílem je logické a pro mě je dvojka oproti 5* jedničce někde mezi 4 a 5*. Nakonec jsem se rozhodl pro vyšší hodnocení a doufám, že trojce( která asi bude) dám minimálně ty 4*.

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

Johnny Depp je můj nejoblíbenější herec a "Co žere Gilberta Grapea?" je zatím můj nejoblíbenější film, ve kterém hrál. Paradoxně je to jediný Deppův film, kde se mi víc líbil herecký výkon někoho jiného - úžasný DiCaprio. Když se k oběma přidali i ostatní herci, výborný scénář, dobrá hudba, několik nezapomenutelných scén a celé to režíruje Hallstrom, je to vynikající zážitek. Já nemám co vytknout.

plakát

Náhradníci (2000) 

Náhradníky už jsem viděl hodněkrát a vždy když není nic po ruce, tak po nich sáhnu znova. Pokaždé totiž vím, že mi Náhradníci zvednou náladu a dobře se pobavím. Nevím přesně čím si mě tato sportovní komedie získala a s každým dalším shlédnutím se bavím stejně. Ano, ve filmu je dost klišé( vlastně je to hrozná kravina) - všechno je ale v rozumných mezích a je jasné, že se nemá brát příliš vážně. Příjemné herecké obsazení, kvalitní hudba, super hlášky a velmi dobré natočení samotných zápasů- kvůli tomu považuji Náhradníky za nejlepší sportovní komedii a zřejmě i za nejlepší sportovní film.

plakát

Carnivale (2003) (seriál) 

Po první sérii jsem hodnotil 4*, ale závěr druhé série(poslední 4 díly) je naprosto skvělý. Hodně věcí i s 1. série se mi objasnilo naopak některé detaily mi stále unikají. Snad otevřený konec bude znamenat i natočení další řady.

plakát

Pianista (2002) 

K filmu jsem přistupoval trochu s obavami(vlastně ani nevím proč). No po skončení jsem ho dlouho nemohl dostat z hlavy. Vůbec mi nepřišlo, že trvá 150 minut - HLAVNÍ podíl na tom má vynikající Adrian Brody(zasloužený oskar). Polanski si u mě tímto počinem výrazně polepšil (po Deváté bráně).

plakát

Osvícení (1980) 

Kubrick dokázal čím dál víc stupňovat atmosféru až do skvělého konce. Geniální je ve filmu proměna NIcholsona, který zde podává jeden ze svých nejlepších hereckých výkonů. Pro mě asi nejlepší Kubrickův film a určitě jeden z nejlepších hororů, který i po druhém shlédnutí vyvoválává stejný pocit strachu a beznaděje.

plakát

Horší než smrt (2007) 

Dlouho jsem se při sledování filmu tak nesmál. Opravdu zajímavý pohřeb:) Klidně bych uvítal ještě i nějakou minutku navíc. Skvěle napsané postavy, neokoukané herci a hlavně neskutečné grády má tahle komedie. Je až s podivem co všechno dokáže jedna lahvička valia a jeden trpaslík způsobit. Stylové zakončení v podobě poslední věty...