Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (115)

plakát

Sladký život (2015) (seriál) 

Naposled, co jsem koukal na seriál, kterej mi všichni doporučovali, byl Sex Education. Viděl jsem dva díly a chtělo se mi blejt, jaký to bylo hipsterský lejno. Dlouho jsem nikoho neposlech, abych neplejtval svým časem a koukáním na kraviny a tak jsem si všechny doporučení od známejch nastrkal do prdele. Nicméně nevím proč jsem se na doporučení své kamarádky začal koukat na Aranyélet. Maďarský seriál v produkci HBO. Narovinu říkám - Byl to hodně příjemnej čas po boku rodiny Miklóšových a je mi líto, že to skončilo a už je nebudu vídat. Je to rozhodně zajímavá rodina, kterej fandíte a zároveň jim přejete smrt, protože to jsou všechno celkem idioti. Na stranu druhou jsem rád, že to skončilo po třech sériích a nemá to další ambice na pokračování. I přes všechny negativa, tenhle seriál měl jedno ohromný pozitivum, který snad nikdy žádnej seriál v takovej míře neměl. A to je dopředu nastavená laťka vyprávění a vyobrazování příběhu, která tvůrcům dala absolutní svobodu dělat s dějem totální kotrmelce aniž by to působilo nějak na sílu. Ono je to celý vlastně taková kravina, která do sebe hezky zapadá. Je to vtipný, absurdní, je to na hlavu a neexistuje scéna, kterou by hereckej ansámbl nebyl schopnej zahrát. Trochu se slzou v oku si říkám, že tohle by v česku asi nevzniklo. Otce by hrál Čermák, matku Čvančarovou a už by mě dál asi nezajímalo. Jediná výraznější stopa na HBO je Pustina, nic proti tomu, není to špatný, ale na prdel jsem si z toho taky nesedl. Nicméně Aranyélet stojí za to, je to naprosto přesný trefení do mýho vkusu. Family is a story, Hard to tell.

plakát

Dunkerk (2017) 

Audiovizuální stránka je ohromující, po dlouhé době film, kterej má atmosféru války opravdu skvělou. Souboje na moři, na pláži i ve vzduchu jsou precizní, ALE herci nic moc, žádnej zapamatovatelnej moment, Murphy, Hardy jsou skvělý jména, ale nic to ve mě nezanechalo a to herecký výkony, svižnej a chytrej scénář a skvělá audiovizuální stránka k Nolanovo filmům patří a tvoří to nějak vždycky smysluplnej celek. Tak to tady není. Tady první dvě věci chybí a je to kurva znát. A to Hardyho přistání na konci? bez komentáře. Zatím nejhorší Nolanovo film.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Nový Star wars jsou sračka, v recenzích od diváků i od kritiků to sklízí jenom samý superlativy. Jenže úplně bezdůvodně, nová skvadra herců je asi největší problém, hrajou jako když nehrajou, nikdo tam není výraznej a celej film je akční, ale bez akčních scén. Na sílu se do toho rvou kraviny jako třeba bb-8, co střílí mince, nebo ty skurvený ptáci z toho ostrova, který ani žvejkal nesežral, protože mu lidi od Diznyho uřízli koule. Skurvenej koktavej debil Del Toro je tam uplně zbytečnej a scéna, kde Leia letí vesmírem bez skafandru a nakonec přežije? to je moc i na mě a syn Bolka Polívky v roli hlavního záporáka hraje pořád stejný hovno jako minule. Asi to doba vyžaduje točit povrchní filmy plný americkýho pozlátka a patosu, pro všechny a hlavně, aby tam bylo všechno. Tolik dementních detailů jsem v žádným jiným filmu snad neviděl, příklad za všechny je, jak Leia s tou nově jmenovanou admirálkou si řeknou "Ať tě síla ....." a pak se na sebe usmějou, jako vážně tohle? Force awakens jsem nijak nemiloval, ale respektoval, protože jsem cítil Abramsův respekt ke kultovní sérii a především snahu nikoho nenasrat. Rian Johnson nemá respekt ani snahu, celý to skurvil. Takže já jako ortodoxní vyznavač kultu Star Wars se koukám jak za bouřlivého potlesku kult zemřel.

plakát

Hudební masakry (2013) (pořad) 

Neříkám, že Konáš je sympaťák, není, ale v Česku je někoho takového třeba, jsme zemí vyhlášeného rádiového bahna, do kterého je třeba rejpat.

plakát

Trabantem Jižní Amerikou (2014) (seriál) 

Jestli jsem někdy řekl, že cesta na mašině s Ewanem je skvělá, tak tohle je ještě o třídu lepší a navíc české. Má to srdce, má to energii a hlavně cestující parta lidí je neskutečně zábavná. Navíc je to až neuvěřitelně skvěle natočené a pravdou je, že po shlédnutí seriálu nebudete o moc víc vědět o jižní americe, ale budete vědět, kde se trabanty nejvíc serou a jak je rychle opravit.

plakát

Americký sniper (2014) 

Místama klasické válečné drama, kde se dobře prolínají příběhové linie doma a linie ve válce, ale díky clintovi je to perfektně natočené a každá scéná má svůj smysl. Jenže celkem velké skoky v čase už zas tak geniální nejsou, stejně jako klišoidní souboj dvou snajprů. Každopádně pořád lepší než nekonečně dlouhé pády ze skal ve filmu na život a na smrt a Bradley Cooper může nějakého toho Wahlberga strčit s klidem do kapsy. Nicméně nejlepší film z americké produkce, který nějak seriózněji pojednává o válečném úsilí američanů po 9/11 pro mě osobně stále zůstává Zero Dark Thirty.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Pro mě osobně nejlepší Marvelovka, která si absolutně na nic nehraje a sype na nás krystalicky čistou zábavu.

plakát

No Distance Left to Run (2010) 

Z války mezi Blur a Oasis pro mě byli první jmenovaní vždy vítězové a to z mnoha důvodů, mezi které patří hejskovství, humor, upřímnost a hlavně skvělá hudba, ze které bych vypíchl album Parklife, jež je skutečnou učebnicí moderního britpopu. Dokument samotný je skvělým obrazem tvorby kapely a má spád, napětí, humor a ke konci i dramatické okamžiky.

plakát

Pompeje (2014) 

no toto? tohle teda ne, ta snůška kravin okolo tvoří docela pestrý děj, který je tak hloupý, že ani tou hloupostí se už nezle bavit

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Jenom tak na okraj si dovolím jednu věc, hraju airsoft a jsem na facebooku v několika airsoftových poradnách a bazarech. Po vydání tohoto filmu jakoby se všichni airsofťáci nechali tímto filmem mohutně inspirovat a začali právě na těchto stránkách mohutné diskuze ohledně výbavy, taktiky, dokonce i filmu jako takového atd. Sám jsem si myslel, že zrovna lidi, kteří teda trochu military smýšlení mají, tak poznají, že tento film je kravina. Ne jen bezbřehé obdivování amerických hochů, jak padají ze skály a pak se vždy zvednou a bojují znova a znova, dokud nezbyde jen Wahlberg, kterýho celkem brzo zachrání. Takže ve finále hezky natočená nuda a celkem nelogika.

Ovládací panel
3 body