Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (303)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Na pivo s na baronem bych nešel, ale na třetí díl asi jo, byť jsem stár a nějak se mi na ta hollywoodská už špatně napojuje...

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Hodně z famózní laťky prvního dílu si to držní, ale jsou to hlavně prvky audiovizuální stránky. Krom toho se myslím drží i invenčnost v samotném vizuálním vyprávění a množství nerdovských odkazů (byť teda reference na filmy a hry z posledních dvou už jsou trochu otravné).  Jenom kvůli tomu vizuálu mi to vlastně furt bavilo a drží se myslím i kvalita dialogů a obecně každý jednotlivý beat příběhu. Jako katastrofální pro mě je ovšem tempo/dramaturgie. Chápu, je to jen polovina příběhu, což bylo předem deklarováno. Ale já teď koukám jen na jeden a jako jeden film tohle prostě nefunguje (pro mě), protože si to bere z obého to nejhorší - příbeh kulminuje (jako by by to byl single feature), ale končí do prázdna (jako když teasuje na další díl seriálu). Za tohle uncle ben neumřel teda.

plakát

V proudu (2023) (seriál) 

Vlastně formát YT videa, ale záběry kvalitní, moderátor je cute a autentickej a pro mladší myslím ideální, ale není to cíleně "pro děti", takže to není nijak pitvořivý. A jinak chrostíci, vranka, perlorodka... prostě naši miláčci. Díl se skorcem vodním topovej.

plakát

Aftersun (2022) 

Intimní, subtilní, malencholické a tríznivé. Láska nestačí. Sebeláska taky potřeba. Lásku je třeba umět i přijímat. Rozpadají se i dobré vztahy.

plakát

Batman (2022) 

3.5 | Jsem čekal moc po těch recenzích. Je to velmi v pohodě a po letech něco nedebilního a temného od DC. Jen jsem nějak bláhově čekal vlastně fakt detektivku a ne komixovou detektivku, ale to je fakt na mě. Tohle je prostě dobrý.

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Rád bych tomu fandil, ale nějak se mi rozbila 'suspension disbelief' jednotka. Jestli je to o osobním prožitku ztráty, tak mi to přijde ploché a nedokázal jsem se na to napojit. Jestli je to o velkých politických soubojích v hyperrealitě, tak mi tam nedávají základní věci smysl (motivace jednotlivých stran, rozložení sil, pozice ve světě a na bojišiti). Jestli je to o vizuální akční zábavě, tak mi to přijde jako stokrát viděný vizuální bordel bez nápadů. Myslím, že nehodnotmím film ale sebe při sledování filmu. Připadám si jako nerudnej dědek, ale je to tak.  Props za záporáka.

plakát

Jack Reacher (2022) (seriál) 

S1: Krásná béčkovost. Podobně jako mě baví Brooklyn 99 tím, jak je to v strukturou hloupej 90kovej sitcom, ale zároveň aktualizovanej, aby byl koukatelnej, tak Reacher je na tom podobně. Mustr jak Texas Ranger. Jednorozměrný postavy, twisty viditelný na míle daleko. Ale akce so-so až skvělá, charisma na rozdávání a vtipy spíše vtipné než trapné. Kdyby se v akčních scénách udržela laťka pilotního dílu a vyprávění děje nebylo tak lobotomický, snad by to i bylo dobrý. Takhle je to “jen” zábavný. S2: fuckin hell, tady zůstalo jen velký špatný

plakát

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (2022) (seriál) 

Úplně v pohodě tv potrava bez nároků, která ale navzdory nepochopení mnohých ví přesně, čím je, a svůj potenciál nemá problém naplnit. Vlastně je pro mě těžké se nevymezit vůči demenci haterů, ale tady se ten skutečný boj o rovnost fakt nehraje.