Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (303)

plakát

Zoolander (2001) 

Kultovnost jsem příliš nezachytil. Pár dobrých vtipů jsem zaregistroval.

plakát

Deadpool (2016) 

Po ohlasech, jaké film v prvních týdnech vyvolal, jsem se na Deadpoola docela těšil. Není to žádnej průser. Tržby jsou jako prase, kariéra Ryana Reynoldse je zachráněna a dvojka se již jistě peče. Nicméně nečekejte žádnej převratnej majstrštyk. Má to svoje chvilky, ale jejich komičnost či kulervoucnost pramení spíše z absence dosud nevídaného v komixových filmech. Jo, je fajn, vidět, jak si někdo dělá sám ze sebe prdel, je mu to jedno a ještě je u toho hustej. Jenže Deadpool je jinak úplně normální love story / action movie, jakejch známe tunu. Mrzí mi to, ale mohlo to dopadnout i mnohem hůř.

plakát

DCU: Liga spravedlivých: Trůn Atlantidy (2015) 

Mám rád DC, ale tady působí vztahy a pohnutky postav těžko uvěřitelné, nemají dost prostoru nebo jej dobře nevyužívají. A souboje působí zbytečně a i přes výraznou brutalitu nemají napětí. Nebavilo mi to.

plakát

Ilegální máma (2011) 

Již příběhy jako takové jsou velmi těžce uvěřitelné, bohužel některé scény jsou přímo neuvěřitelné a to ve smyslu, že pochybuji o jejich autenticitě. Možná omylem, možná schválně se z filmu stává tak trochu reality show (místy velmi tragikomická). Filmově mě to neoslovilo.

plakát

Slídil (2014) 

Jen tak tak čtyři hvězdy. Nic převratného, postavy se nijak neposouvají a jejich charaktery jsou rozdány v prvních pár vteřinách na plátně. Má to spád i koule, i když vedle Jake Gyllenhaala působí ostatní jen jako křoví. Morální apel není silný a je potlačen. Stejně jako ve filmu i tady nám totiž má jít hlavně u zábavu. A já myslím, že se to docela povedla. Lou je sympaťák a prostředí má příjemnou a tajemnou atmosféru.

plakát

#chicagoGirl (2013) 

Zajímaví, inspirativní i odhodlaní lidé. Okem západním i jiným tragické příběhy. Nicméně jako dokument mi to nesedí. Styl je to americký a pro velké publikum. Politicky a kulturně klouže absolutně po povrchu. To nic nemění na tom, že jsem velmi rád, že takové dokumenty vznikají a rozhodně nás to má zajímat.

plakát

Whiplash (2014) 

Výborná zábava. Chybí zbytečná a jindy obvyklé scény pro méně náročného diváka. Strhující tempo.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Když jsem o Stallonově projektu slyšel poprvé, byl jsem v sedmém nebi, krev se začala vařit a testosteron proudit. S přibližujícím se datem premiéry ve mně ale současně s očekáváním rostly i obavy. Nebude to příliš strohé? Příliš jednoduché? Příliš banální? Kdo by čekal, že tomu bude nakonec naopak. Není to jednosměrná řežba drsňáků, kteří si chtějí dokázat, že na to ještě mají. Ne, Stallone se pokouší ukočírovat svůj film na rozmezí akční a "vážné" pocty béčkovému žánru 80. let a při tom lehce parodovat vše, co k němu patří. Ve výsledku to nevypadá špatně. Ale přece jen je někdy toho komediálního drsňáctví více, než by se hodilo.

plakát

Repo Men (2010) 

Velmi slušný nápad zabalen do zbytečně akčního obalu. Myslím, že se scénáristé ke konci vydali trošku špatným směrem. A ze slušného dojmu z příliš zběsilého sci-fi se stala směs keců o jakémsi zlém matrixu. Aneb jak se skvělým soundtrackem, skvělými herci a dobrým nápadem natočit špatný film. Třetí hvězdu dávám hlavně za hlavní dvojici, která jako málo ve filmu skutečně funguje.

plakát

Interview s upírem (1994) 

I přes značnou averzi k obou hlavním představitelům jsem byl velmi příjemně překvapen. Nejen jejich výkony, ale i celou dějovou linkou. Vše je poměrně dobře sehraná hra s divákem. Hlavní pointa se sice točí stále do kola a za dvě plné hodiny se skoro nepohneme z místa, ale stejně je to zábavné. A ten konec? Ten je přinejmenším stylový.