Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (4 485)

plakát

Problém tří těles (2024) (seriál) 

První půlka jednoduše bomba - dvě časové linie, komunistická Čína, virtuální reality, vražedkyně mizící z kamer, nejistota a tápání o co tu vlastně jde a skvělé napětí, potom ale v momentě, kdy se vše začalo rozuzlovat a rozplétat, mě to přestalo bavit ... a vlastně ani nevím, jak to dopadlo.

plakát

Agent Elvis (2023) (seriál) 

Oceňuji hodně originální nápad, pěknou animaci a komiksovou stylizaci, skvělou dobrodružnou retro atmosféru 60. a 70. let, zapojení skutečných událostí a osob jako záporáků nebo parťáků, máme tu Mansonovic rodinu, setkání s RIchardem Nixonem, násilný festival v Altamontu a Hell's Angels, podíváme se do Vietnamu, nafejkujeme přistání na Měsíc atd. K tomu je třeba samozřejmě přidat fakt, že Elvis je jako agent ještě víc cool než byl a jeho hudba je prostě super. ___ Některé díly jsou lepší, některé trochu slabší.

plakát

Archer - Into the Cold (2023) (epizoda) 

Archer by si možná zasloužil lepší rozloučení, tohle je jen hodinový díl, který není nijak extra vtipný.

plakát

Archer - Série 14 (2023) (série) 

Archer už prostě není ta dokonalá zábava, co dřív.

plakát

Berlín (2023) (seriál) 

No popravdě jsem čekal nudnou generickou krimi, která bude jen těžit ze slávy Papírového domu a bude to celé LGBT friendly a rasově vyvážené, ale NE. Berlin funguje jako samostatný svébytný seriál s dobrým scénářem a zajímavými vedlejšími postavami, který nepostrádá napětí a není nijak poplatný dnešní módě. Díky bohu. Není to tak napínavé, dramatické, smutné ani osudové jako Money Heist, ale to vůbec nevadí. Hodně slušná zábava, která potěší jak příznivce Papírového domu, tak lidi, co ho nikdy neviděli.

plakát

Leo (2023) 

Nápadité a zábavné. Ty hororový děti z mateřský školy byly fakt geniální.

plakát

Muž v domácnosti - Série 2 (2023) (série) 

Druhá série se nese přesně v tom samém duchu jako první, akorát má méně dílů.

plakát

Pád domu Usherů (2023) (seriál) 

Co mě bavilo nejvíc byla ta tuna odkazů na všechny Poeovy povídky, básně a román, ať už to byla jména postav, názvy epizod anebo celé zápletky jednotlivých dílů. Jinak skvěle natočeno, super atmosféra a dobré herecké výkony. Bohužel tu máme i klasické netflixovské neduhy, které netřeba rozebírat :-)

plakát

Papežův vymítač (2023) 

Zezačátku docela koukatelné, i když spíš průměr, ale závěr to prostě totálně dokurvil. 2,5

plakát

Poslední království: Sedm králů musí zemřít (2023) 

Na konci filmu mě zalil takový ten smutný pocit, který mě přepadne pokaždé, když vím, že definitivně skončil můj oblíbený seriál. Poslední království mě provázelo hodně dlouho a k Uhtredovi a jeho partě jsem si udělal vřelý vztah a užil si všechna jejich dobrodružství. Závěrečný film byl důstojným rozloučením, i když možná trošku doplácí na určitou zkratkovitost, asi určitě z toho klidně mohla být ještě jedna série. Není to ultimátní akční řežba plná intrik, která vás vystřelí z gauče, ale pořád je to moc fajn podívaná. Poslední království je jeden z mála seriálů, který se netflixu nepovedlo zprasit přehnanou politickou korektností, slabými scénáři a nekonečným natahováním. Za to jsem moc rád.