Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (4 481)

plakát

Incident (1948) 

Hlavní hrdina je cestou domu přepaden a zmlácen gangsterem, který si ho splete s jiným gangsterem. Rozhodne se, že to nenechá jen tak a začne vyšetřovat na vlastní pěst a kromě toho, že potká krásnou tajemnou dívku, která se do něj zamiluje, a zcela náhodou je agentkou pojišťovny vyšetřující krádeže v jedné firmě, tak mu samozřejmě začne jít o život. __ Krátký, ale svižný a zábavný noir.

plakát

Zjevení (2012) 

Nebylo to špatný, atmosféru to docela mělo, ale stokrát ohraný děj o domě, kde straší, prostě už nebaví.

plakát

Očista: Volební rok (2016) 

I třetí (a asi zřejmě poslední) Očista u mě zabodovala. Je to v podstatě potřetí to samý, možná, že ne už tak napínavý jako jednička, ale pořád mě to bavilo.

plakát

End of the Road (1944) 

Toto béčko má pouze 50 minut, což úplně stačí. Spisovatel pracující pro magazín, který publikuje povídky dle skutečných zločinů, zkoumá případ vraždy dívky v květinářství. Nevěří, že muž odsouzený na smrt, je pravým vrahem, a tak začne vyšetřovat na vlastní pěst a snaží se usvědčit podezřelého.

plakát

Strange Bargain (1949) 

Účetní, který byl ráno propuštěn, dostane od svého šéfa podivnou nabídku. Pomůže mu zamaskovat jeho sebevraždu jako vraždu a za to dostane 10 000 dolarů. Jak to ale v noirech bývá, vše se pořádně zkomplikuje.

plakát

Strange Triangle (1946) 

Hodinový noir o bankovních podvodech, vyšetřovateli a jedný vychcaný ženský. __ Průměr.

plakát

Chci žít! (1958) 

Až do teď jsem měl Susan Hayward zaškatulkovanou jako sympatickou, ale ne moc výraznou herečku. Ovšem postava Barbary Grahamové je jejím životním výkonem. Celkově vzato byl příběh ženy nespravedlivě odsouzené na smrt velmi působivě natočen a až do poslední chvíle nás drží v napětí, jak to dopadne. Moc povedený noir.

plakát

Sudden Danger (1955) 

Slepec, který žije se svojí matkou, se vrátí domu a zjistí, že byt je plný plynu a jeho matka leží na posteli mrtvá. Policie najde dopis na rozloučenou, podle kterého má její syn peníze z pojistky použít na operaci, co by mu vrátila zrak. Všechny okolnosti jsou ale trochu podivné a ze slepého muže se stává hlavní podezřelý z vraždy. ___ Celkem povedená hodinová noirovka.

plakát

New Orleans After Dark (1958) 

Policie New Orleans bojuje s drogami a organizovaným zločinem, který zaplavil ulice města. ___ Koukatelné (když opomenu otřesnou kvalitu obrazu a zvuku u kopie, která se dochovala) nicméně děj i postavy jsou poměrně nevýrazné.

plakát

Flesh and Fantasy (1943) 

Tři povídkové příběhy, které balancují na hranici uvěřitelnosti a vždy mají dobrou pointu. Nejvíc mě bavily první dva o ošklivé zapšklé dívce, která na jeden večer dostane šanci být krásná a druhý o muži, který uvěřil předpovědi jasnovidce, že někoho zabije. Přirovnání k Věřte nevěřte je docela trefné, i když tyto příběhy mi přišly trochu uvěřitelnější :-)