Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (4 485)

plakát

Metallica - koncert v Nimes (2009) (koncert) 

Metallica je famózní kapela i po těch letech. V srpnu se na ně těším v Praze. Amfiteátr je krásnou kulisou pro koncert. Staré věci netřeba komentovat, z nových je jednoznačně nejlepší All Nightmare Long. Pěknej koncert, ale těch záznamů jsem od Metallicy viděl tolik a s lepšími setlisty, že na pět nepůjdu. Citelně mi tu chybí For Whom The Bell Tolls. Viděno v kině.

plakát

Jungle Woman (1944) 

Někdy i hodina může být zatraceně dlouhá. To je i případ tohoto zbytečného sequelu. Prvních patnáct minut je převyprávění děje jedničky pomocí archivních záběrů z Captive Wild Woman. Chybí tomu výraznější herec typu Carradine, který by to trochu držel. Všichni zúčastnění působí jako totální neherci a produkce je ještě lacinější než by se dalo čekat.

plakát

Divoká zajatkyně (1943) 

Tato série mě jako jedna z mála Universal monster minula. Potěší známí herci jako John Carradine nebo Evelyn Ankers. Jinak ale průměr. Gorilí žena Acquanetta nic moc, mohla bejt trochu hezčí, když už tam vůbec nemluví :-)

plakát

The Mad Doctor of Market Street (1942) 

Kdo jiný se na role šílených vědců hodí líp než Lionel Atwill? :-) Nemůžu si pomoct, ale strašně mi tenhle herec připomíná Marvana :-) Šílený doktor z Market street je samozřejmě totální béčko, které podruhé už nikdo vidět nepotřebuje, ale na tu hodinku zabaví.

plakát

Dark Streets of Cairo (1940) 

2,5 Studiové béčko od Universalu odehrávající se celé v kulisovém Egyptě. Průměrné krimi o tajné zločinecké organizaci vedené Gregory Zuccem, která krade egyptské klenoty objevené zahraničními expedicemi a pak prodává jejich padělky.

plakát

The Strange Case of Doctor Rx (1942) 

V podstatě souhlasím s komentářem uživatele Campbell a věcmi, na které poukazuje s tím rozdílem, že jsem se příliš nebavil. Horor to není vůbec spíš takové klasické béčkové krimi, které se snaží být vtipné a ke konci dvě minuty v duchu Universalu - laboratoř s Teslovými cívkami, gorilou a šíleným maskovaným doktorem. Nicméně to je příšerně málo na to, aby se tomuto filmu dala přilepit škatulka horor.

plakát

Cat & Mouse (1958) 

Komorní krimi drama o dívce,jejíž otec kamsi schoval několik vzácných šperků, které předtím ukradl. Při loupeži byl zavražděn prodavač a její otec byl za vraždu popraven. Jeho komplic se po dvaceti letech vrací do Londýna a snaží se z dívky vymámit, kde diamanty jsou. Umírá i on a dívka je unesena dezertérem z americké armády, který se rovněž snaží dostat k diamantům. Rozhodně povedená britská záležitost. Britové zkrátka tento typ snímků umí.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Co k tomu dodat? Vypočítávat chyby typu, že We Will Rock You vzniklo v roce 1977 a ne 1980 nebo to, že John Deacon nikdy nehrál v kapele Smile? Proč? Byl by ten film lepší? Nebyl. Mohl bych se taky vytknout, že se dalo přitlačit trochu víc na pilu udělat to více realisticky a méně family friendly, co se Freddieho vztahů týká. Ale proč vlastně? Jakékoliv drobnější námitky jsem měl vzaly za své v momentě, kdy začal koncert Live Aid. I ten největší hudební nevzdělanec si v tu chvíli musel uvědomit, kdo to sakra byl Freddie Mercury a proč se o něm točí film. Když ve Wembley spustili Bohemian Rhapsody bylo to něco neuvěřitelnýho. Skvělé od začátku do konce.

plakát

Televizní špión (1939) 

Hodinové nízkorozpočtové béčko o počátcích televizního vysílání na dálku. Objeví se zde hodně mladý Anthony Quinn v záporné roli.

plakát

Panic on the Air (1936) 

Svižná béčková jednohubka o záhadné pětidolarovce.