Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (308)

plakát

Pale Cocoon (2005) 

Má to všechno co má správna anime mít - atmosféru, šťávu a pointu v poslední minutě.

plakát

Divoké vlny (2007) 

Tak něco takového tu ještě nebylo - dokumentární cesta kterou se film vydává se opravdu pevně drží svého žánru, tu a tam za kamerou někdo promluví, občas visí mikrofon do záběru, výborné je taktéž znázornění davu tučňáků "neherců", kteří občas jenom stojí a hledí do kamery a nemají co říct ; taktéž ta reportážní část je opravdu vydařená - vlastní znělka, komentátoři, dělené plátno, opakování záběru, zpomalení na důležité momenty. S tímto filmem si tvůrci opravdu velice vyhráli, a jako bonus navíc to okořenili nevtíravým netrapným humorem, který zaujme i děti nad 18 let.

plakát

Vratné lahve (2007) 

K filmu jsem přistupoval s většími předsudky, ale o to mileji jsem byl překvapen. Poměrně velké množství hlášek, což u svěrákovského scénáře není moc zvykem (kromě DJC), a všechny mužské charaktery drží tento snímek vysoko nad vodou, naopak mi vůbec nesedly všechny ženské charaktery. Zvlášť oceňuji obě dvě scény ve kterých vystoupilo (skoro) celé osazenstvo DJC.

plakát

Pro hrst dolarů (1964) 

Špageti jak má být - hromada zle se tvářících po zuby ozbrojených mexikánů, drsný hlavní hrdina, utlačovaná kráska a přestřelky na náměstí, to je Leone jak ho máme rádi.

plakát

Láska nebeská (2003) 

O něco takového se pokouší Hřebejk - množství postav, které jsou spolu nějakým způsobem provázány a ovlivňují se, nicméně Curtis opravdu umí a tenhle film se povedl. Až na přemíru sentimentálnosti a romantiky v závěru je to výborný kousek.

plakát

Parfém: Příběh vraha (2006) 

Výborná první polovina využívá hru světla a stínu, temné atmosféry a má své tempo, ta druhá už se přesouvá do úplně jiné roviny, kde neplatí fyzikální zákony a divákovi se servíruje něco na co není po úžasné první části naprosto připraven. Tykwerova práce je bezchybná, obvzláště každá série detailů či polodetailů uvozující vůně, nicméně scénář velice pokulhává, nejvíce v druhé polovině, kde postava Alana Rickmana je až nepravděpodobně paranoidní a místy má i vědomosti vypravěče, které používá proti hlavnímu hrdinovi.

plakát

Blackadder: The Cavalier Years (1988) (TV film) 

Kratší než jedna epizoda seriálu, ale je to stejně vypointované a zábavné. Klasická Zmijákova přirovnání, Baldrick a obvykle tupý S. Fry.

plakát

Za plotem (2006) 

Námět a prostředí ze kterého by se dalo hodně čerpat, ale film je až podivuhodně nezajímavý a konec je velice předvídatelný.

plakát

Hellboy Animated: Blood and Iron (2007) (TV film) 

Mimoevropská mytologie (Sword of storms) Hellboyovi sluší víc, tenhle rádoby horror nedopadl moc dobře. Pokud jsme se od Hellboye něco naučili, tak že všechny problémy se vyřeší, pokud do nich budeme dlouho a usilovně mlátit.

plakát

Hellboy Animated: Sword of Storms (2006) (TV film) 

Hellboy tak jak ho máme rádi - drsné hlášky cedí mezi zuby, drtí démony a zahrává si s metafyzičnem.