Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (6)

V jako Vendeta

V jako Vendeta (2005)

Vizuální orgie, charismatický Hugo Weaving, mrazivé prostředí budoucí totalitní Anglie. Tento filim ve mě zanechal hlubokou stopu. Určitě si ho nenechám ujít na DVD, stejně jako se musím mrknout na ten komix. Jeětě se potkáme, muhehe. W jako Wallas

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Výborný po scénaristické stránce, i v obsazení hlavních charakterů. Dva charismatičtí elegáni bojující na jevištích, triumfující jeden druhého - a zabíjející jeden druhého. Vaše sympatie se přelévají z jednoho hrdiny ke druhému, stejně jako Scarlett Johansson. Až na trošku patetický konec, s vysvětlujícími monology, flim přináší skvělé zážitky, a to nejlepší přichází až po skončení filmu, když si uvědomíte, že celé rozluštění zápletky bylo vysvětleno už na začátku filmu, pak ještě jednou a ještě jednou, ale pokaždé jinak a jinou formou.

Stalker

Stalker (1979)

Komorní drama s neskutečně hustou atmosférou a s nápady, ze kterých by mohlo čerpat ještě několik desítek sci-fi počinů.

Láska a smrt

Láska a smrt (1975)

Nejlepší gagy a slovní hříčky, dobře vypointované dialogy - můj Woodyho nejoblíbenější film.

Casablanca

Casablanca (1942)

Kdo neuvidí tento snímek, nepochopí desítky zaběhnutých klišé ve filmovém žánru kopírující reálie tohoto filmu. Opravdu silný zážitek.