Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Já, Earl a holka na umření (2015) 

Po technické stránce příjemně hravé s dobrou fasádou, ale emočně to u mě zaostává. Celý příběh nakonec šustí bravíčkem, což zamrzí hlavně po slibném rozjezdu. Potěšily cinefilní narážky, krátké exkurzy do světa dvou mladých filmařů s jejich ztřeštěnými výtvory. Sám jsem zavzpomínal na své režijní juvenilie, které jsme na základce s „kolegy“ vyplodili. Kde je dnes asi konec samizdatovým dévédéčkám s Rockym Mrtvolou? Asi brzo podniknu dobrodružnou výpravu na půdu v honbě za diamanty. Rád bych měl jednou podobnou sbírku jako tady Greg.

plakát

Juno (2007) 

Vymazlená stylovka. Moc se mi líbí ta nenásilná detailnost scénáře i jednotlivých záběrů, díky které vypadá celý film zabydleně, životně. Tak schválně, kdo si všiml toho plakátu svalovce v pokoji Leah s přilepenou hlavou vousatého učitele ze střední? A takových drobností jsou tam mraky. Jinak ta hudba byla stvořena výhradně pro tenhle film. Jo a kdykoliv vidím hrát EP, tak musím po rimbaudovsku prohlásit: "Je v tom, je bez ustání v tom!" A s outěžkem to nemá vůbec nic společného.

plakát

Snídaňový klub (1985) 

Parta naoko různorodých študáků si během jedné soboty pohlédne vzájemně hlouběji do aktovek. Mají na to čas i prostor. Za ještě nedokonale uhnětenými maskami spatří velmi si podobné, stejně zranitelné i zraňující uzlíčky nervů. Sympaticky obsazená snaha o porozumění napříč středoškolskými chodbami, kterou poněkud shazuje ulepený závěr. Ally Sheedy coby wierdo mi učarovala nejvíc.

plakát

Stůj při mně (1986) 

Tak trochu nostalgické listování stránkami Rychlých šípů, ač Jestřáb by z té střílející kápézetky zrovna nadšený asi nebyl. Tady to mají děcka jednodušší. I procházka zakrslou smrčinou do vedlejší obce je v tomhle věku srovnatelná s Magalhãesovou plavbou okolo světa. A což teprve zamžené oregonské hvozdy!

plakát

Tallulah (2016) 

O nesnesitelné lehkosti bytí a touze chytnout se stébla dřív, než nás může pohltit lhostejnost a prázdnota. Vybízí k hlubším úvahám ještě dlouho po závěrečných titulcích. Trochu topornější mi přišlo jen Jonigkeitovo herectví, kterého tam však není příliš. Jinak EP si to dává jako vždy s prstem v nose. 4,5*

plakát

The Cake Eaters (2007) 

Neokázale syrový ponor k několika uvěřitelným obyvatelům amerického maloměsta. Krásně smutné jako oči Kristen Stewart. Zásah.