Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Juno (2007) 

Vymazlená stylovka. Moc se mi líbí ta nenásilná detailnost scénáře i jednotlivých záběrů, díky které vypadá celý film zabydleně, životně. Tak schválně, kdo si všiml toho plakátu svalovce v pokoji Leah s přilepenou hlavou vousatého učitele ze střední? A takových drobností jsou tam mraky. Jinak ta hudba byla stvořena výhradně pro tenhle film. Jo a kdykoliv vidím hrát EP, tak musím po rimbaudovsku prohlásit: "Je v tom, je bez ustání v tom!" A s outěžkem to nemá vůbec nic společného.

plakát

The Cake Eaters (2007) 

Neokázale syrový ponor k několika uvěřitelným obyvatelům amerického maloměsta. Krásně smutné jako oči Kristen Stewart. Zásah.

plakát

Tallulah (2016) 

O nesnesitelné lehkosti bytí a touze chytnout se stébla dřív, než nás může pohltit lhostejnost a prázdnota. Vybízí k hlubším úvahám ještě dlouho po závěrečných titulcích. Trochu topornější mi přišlo jen Jonigkeitovo herectví, kterého tam však není příliš. Jinak EP si to dává jako vždy s prstem v nose. 4,5*

plakát

Stůj při mně (1986) 

Tak trochu nostalgické listování stránkami Rychlých šípů, ač Jestřáb by z té střílející kápézetky zrovna nadšený asi nebyl. Tady to mají děcka jednodušší. I procházka zakrslou smrčinou do vedlejší obce je v tomhle věku srovnatelná s Magalhãesovou plavbou okolo světa. A což teprve zamžené oregonské hvozdy!

plakát

Snídaňový klub (1985) 

Parta naoko různorodých študáků si během jedné soboty pohlédne vzájemně hlouběji do aktovek. Mají na to čas i prostor. Za ještě nedokonale uhnětenými maskami spatří velmi si podobné, stejně zranitelné i zraňující uzlíčky nervů. Sympaticky obsazená snaha o porozumění napříč středoškolskými chodbami, kterou poněkud shazuje ulepený závěr. Ally Sheedy coby wierdo mi učarovala nejvíc.

plakát

Já, Earl a holka na umření (2015) 

Po technické stránce příjemně hravé s dobrou fasádou, ale emočně to u mě zaostává. Celý příběh nakonec šustí bravíčkem, což zamrzí hlavně po slibném rozjezdu. Potěšily cinefilní narážky, krátké exkurzy do světa dvou mladých filmařů s jejich ztřeštěnými výtvory. Sám jsem zavzpomínal na své režijní juvenilie, které jsme na základce s „kolegy“ vyplodili. Kde je dnes asi konec samizdatovým dévédéčkám s Rockym Mrtvolou? Asi brzo podniknu dobrodružnou výpravu na půdu v honbě za diamanty. Rád bych měl jednou podobnou sbírku jako tady Greg.