Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (429)

plakát

Městečko Peacock (2010) 

Trailer mě opravdu hodně zaujal a myslel jsem, že film bude o něco napínavější, přeci jen i zde je psáno Horor/Thriller. Horor to bude asi jen pro hlavního hrdinu, který si ho jistě zejména ve svém nitru rozhodně prožívá. Podobně na tom bude i Maggie (Ellen Page mě i tentokrát dostala a brzo se zařadí mezi mé nejvyhledávanější herečky) a k samotnému filmu. Napětí jsem se opravdu moc nedočkal, ale vnitřní boj Emma vs. John je opravdu zajímavý a díky své délce film celkem rychle utekl. Hudba se taky hodně povedla, dokázala v napínavějších okamžicích upoutat mou pozornost. Konec traileru a záběr na houpající lano vypadal opravdu děsivě, překvapilo mě jak to s ním bylo ve filmu.

plakát

Hurikán v ringu (1999) 

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů o boxu a to se toho sportu dotýká jen okrajově. Zbytek, vyšetřování zkorumpovaných policajtů partičkou nadšenců v čele s mladým černochem, který si právě přečetl životopis boxera a snaha dostat Hurikána z basy je snad ještě lepší než události v ringu.

plakát

Tyson (2008) 

Jen náhodou se mi tento dokument dostal do ruky, ale jsem za to opravdu rád. Je totiž vážně moc dobrý. Celou dobu vlastně Mike vypráví o tom jaký byl. O dětství plném krádeží a rvaček. O cestě k prvnímu titulu pod ochranými křídly Cus D¨Amata a nakonec o spoustě chyb, které udělal. Ať už se však choval jakkoliv, nikdo mu nemůže odlepit nálepku, na které je napsáno, že se jedná o jednoho z nejlepších boxerů, protože kolem dvacítky byl vážně nepřekonatelný. Škoda, že se člověk nikdy nedozví, jak by dopadly souboje, mezi šampióny různých dekád, to by mě opravdu moc zajímalo.

plakát

Shrek Třetí (2007) odpad!

Ehm tohle mělo být pokračování? No upřímně není vždy dobrým nápadem snažit se vytěžit z námětu co nejvíc. Značka jménem Shrek (jestli se to tak dá říct), podle mě tímto dílem hodně ztratila na své hodnotě a upřímně nechápu, jaký zázrak mají tvůrci v rukávu, že se chystají na čtyřku, protože tohle bylo opravdu příliš. Po jedničce, která byla super a dvojce, která ještě ušla, přišla trojk a můj dojem a první slovo co mě po skončení napadlo, tu radši ani nebudu psát. Dlouho jsem se netěšil na konec filmu jako tentokrát. Pár dobrých vtipů se sice našlo, ale zbytek? Už jen ten nápad s Artušem je opravdu trapný a když přijde na akci princezen v čele se Sněhurkou, která je jak nějaký druid z lesa, když přivolá hněv zvířat, už jsem se opravdu chytal za hlavu. A pak závěrečné moralizování Artuše teenagera, znovu psát slovo trapný, ubohý nebo cokoliv podobného se mi vážně nechce. Od odpadu snímek nakonec u mě asi nic nezachrání, protože po prvním a druhém dílu přijít s tímhle, je opravdu na pováženou.

plakát

Stmívání (2008) 

Ke Stmívání mám od začátku velký odpor, jenže když jsem zjistil, že ve druhém dílu hraje Dakota Fenning a v prvním i druhém Anna Kendrick (která se mi docela líbila v Lítám v tom), tak jsem se nakonec na film podíval a samozřejmě, že jsem musel začít jedničkou, abych ve dvojce věděl o co jde. Vzhledem k mému zápornému postoji k tomuto snímku, jsem byl nakonec docela potěšen. Atmosféra, zejména v lese, docela ujde a ani ten děj není špatný. I když upíry si představuju trošku jinak, jsou zde docela hezky vymyšlení. Je pravda, že mi vadilo to obdivování Edwardovi krásy (jako třeba když ukáže svou pravou tvář na slunci) a chvíli kdy je kladen důraz na upíří schopnosti. Dneska už podle mě k natočení akčních scén, nebo nějakým způsobem efektních, nestačí jen zrychlování hlavních hrdinů a pověšování je na dráty (jestli to točili nějak jinak, tak se omlouvám), všichni přeci ví, už od scény kdy Edward zastaví dodávku, že má neuvěřitelné schopnosti, tak proč je tolikrát zveličovat. Jinak jsem zvědav na dvojku a na Dakotu, doufám, že mě nezklame, když je tím hlavním důvodem, proč jsem se k filmu nakonec donutil.

plakát

Push (2009) 

V první zhruba půl hodinku se mi to moc nelíbilo. Kamera v hongkongských ulicíh, řvoucí číňani, schopnost Nicka odrážet i kulky (dobrá to přišlo trošku pozdějš). No říkal jsem si, že to bude pěkná kravina. Přesto se mi nechtělo od filmu odejít a vydržel jsem a dal tomu šanci. Nakonec jsem docela spokojen. Děj docela ujde, vše je bráno celkem vážně a tak ty slabší 4* dávám. Už teď jsem zvědav na Dakotu v následujících letech.

plakát

Vánoční koleda (2009) 

Dickense mám rád a tak se mi samotný příběh líbil. Přesto byl trochu zklamáním. Proč? Jakmile začnou Scrooge navštěvovat duchové Vánoc, začal mě snímek trošku nudit. Hlavní hrdina, vyplašený návštěvou ducha bývalého společníka, se totiž hodně brzy začne strachovat o svůj život a netrvá mu dlouho, aby si uvědomil, že by měl žít jinak. Pak už je druhý a třetí duch docela zbytečný a to zaberou půlku filmu. Závěr je pak opět fajn a napravený Scrooge si pro svého úředníka přichystá hezké přivítání. Přesto je až příliš sázeno na krásnou animaci, věčnou snahu poučovat a rádoby napínavé scény, když hlavní hrdina utíká, lítá vzduchem a podobně. Po té spoustě výtek se až divím, že jsem dal 4*, ale nadruhou stranu si je film opravdu zaslouží.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Leo ani tentokrát nezklamal, ale to samé se rozhodně nedá říct o Scorsesem. Čekal jsem něco víc. Film, při kterém se budu místy bát a v závěru jen nevěřícně čumět. Jenže jsem se moc nebál. Atmosféra je sice skvělá, ale jako by nedokázala nabídnout víc a tak se člověk za ty víc než dvě hodiny snad ani jednou pořádně nelekne, ani jednou mu nepřijde být něco nechutné a nakonec v závěru je ta "super" pointa docela zklamáním a tak trošku matoucí (navíc mi přišlo, že podobné už tu bylo). Jinak ale musím říct, že jsem se při filmu dobře bavil, herci nezklamali, sny, vzpomínky a halucinace hlavního hrdiny byly skvělé, ale přeci jen tomu trošku něco scházelo.

plakát

Carlitova cesta (1993) 

Chtěl jsem nadávat, jak tu v komentářích (i traileru) je odhalován osud Carlita. Jenže už v první scéně se všechno dozvíme. A dá se jen doufat (naivně), že by Carlito mohl dopadnout jinak. Jenže troufám si tuhle roli označit jako jednu z mých u Pacina nejoblíbenějších. Je prostě super. Musí se mu fandit. Ten závěr na vlakovém nádraží je opravdu šíleně napínavý.

plakát

Planeta 51 (2009) 

Psát o spoustě odkazů, který tenhle film nabídne je asi trapné, jenže jich je opravdu hodně. Film navíc nepřehání nějakou trapnou snahou, být za každou cenu vtipný. Mě se nejvíc líbí velkolepý nástup Astronauta na scénu. Vylezení z Apola a pochod s vlajkou.