Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Experimentální
  • Komedie
  • Drama
  • Akční

Recenze (431)

plakát

Metagraffiti (2009) 

Metagraffiti je název knihy a DVD, které obsahuje cca 20 krátkometrážních snímků z celého světa a zabírá se vývojem graffiti v dnešní době. Některé snímky jsou dosti humorné (např. CLEANING UNIT nebo "týpek v saku" dost pobavili). Některé další se třeba zabývají vztahem mezi graffiti a street artem, kdy street art využívá veřejné prostory ke své slávě. Prostor zde dostal např. i známý "nejhorší" writer NUG. Většina autorů v této kompilaci má blízko ke graffiti a tak z toho vzniklo humorné a umělecky hravé dílo s názvem Metagraffiti.

plakát

We Await (1996) 

Zábavný horrorový trash kanibalské rodinky, která je posedlá zelenou psychoaktivní houbou.

plakát

Underground New York (1968) 

Německý televizní štáb pod vedením novináře Gideona Bachmanna prozkoumává epicentrum revoluce šedesátých let v umění, hudbě, poezii a filmu a zpovídá hlavní aktéry "nové americké kinematografie", která se zrodila v ulicích New Yorku. Dokument ukazuje vzácný pohled do zákulisí newyorského undergroundu na konci šedesátých let, které navždy změnilo americkou kulturu. Umění v té době hodně ovlivňovala válka ve Vietnamu a všude po USA se konaly protesty a happeningy.  Vystupují zde např. Jonas Mekas, Shirley Clarke, Bruce Conner a podíváme se také do továrny Andyho Warhola, což bylo nejznámější místo newyorského uměleckého světa té doby.

plakát

Underground (2013) 

Experimentální video art cesty vlakem z Vídně doplněn pořádným noisem. Video bylo součástí samostatné výstavy "Synthetic Space", kterou organizovala avantgardní skupina Kinema ikon, která působí  přes 35 let  v rumunském městě Arad v oblasti experimentálního současného umění. Skupina prošla třemi výraznými etapami: experimentální film (1970-1989), smíšená média (1990-1993) a od roku 1994 vznikala výhradně hypermediální díla na CD-ROM, na internetu a interaktivní instalace.

plakát

Stomil (1973) 

Krátká reklama na firmu Stomil z polského města Łodž, která vyrábí gumové produkty.

plakát

Hanging Out Yonkers (1973) 

Hanging Out Yonkers byl původně zamýšlen jako zakázka pro agenturu sociálních služeb, která se zabývá reintegrací mladých delikventů a drogově závislých v New Yorku. Film nebyl nikdy dokončen, a jediným dostupným záznamem je 26 minutová cívka bez zvuku. ;)

plakát

Lesní chodci (2003) 

Film plný skvělých hlášek, ale z ožralých úst Jiřího Schmtizera mají takřka nulovou hodnotu. Škoda. Jinak fajn kamera a prostředí. 55%

plakát

Late Night Entertainment (2023) 

Krátké graffiti video natočené na Super8 kameru, které zachycuje nejen noční atmosféru New York city, ale hlavně tagující writery z LNE crew.