Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Experimentální
  • Komedie
  • Drama
  • Akční

Recenze (431)

plakát

Late Night Entertainment (2023) 

Krátké graffiti video natočené na Super8 kameru, které zachycuje nejen noční atmosféru New York city, ale hlavně tagující writery z LNE crew.

plakát

Let the blind lead those who cant see (2023) 

Překvapení letošního roku a Sebastian Vaccaris dokazuje, že i v dnešní době se dá udělat kvalitní experimentální film z 16mm pásu doplněný skvělou hudbou. Film by se klidně mohl jmenovat "O lidech a mobilech". Je smutné, jak mobilní telefon změnil a mění lidstvo. Člověk se stává být čím dál tím více závislý a stále více nevnímá svět o kolo sebe.

plakát

Ninja z New Yorku (2021) 

Film byl natočen v roce 1984, ale setříhán a zkompletován byl až v roce 2021, jelikož původní distribuční společnost zkrachovala. Objevené záběry nakonec získala Vinegar Syndrome, což je americká distribuční společnost pro domácí video, která se specializuje na "ochranu a zachování různých žánrových filmů". Natáčení začalo kolem roku 1984 s takřka nulovým rozpočtem. Např. rozpočet na speciální efekty byl 100 dolarů. Filmové pásy, které se našly, měli cca 8 hodin a byly bez zvuku. Kurtis M. Spieler (režisér a střihač filmu) byl pověřen rekonstrukcí filmu pouze na základě záběrů, které se dochovaly. Vinegar Syndrome zvažoval natáčení nových scén, aby nahradil takový materiál, který by mohl chybět, ale Spieler se rozhodl pracovat pouze s původními záběry bez původního scénáře, o kterém se ani neví, jestli vůbec existuje. New York Ninja je klasický akční film z 80. let, ze špinavých ulic New Yorku, kde na každém rohu číhá nebezpečí apd. Film doplňuje výborná syntezátorová hudba od detroitské kapely Voyag3r. Režisér najal takové herce jako Don "The Dragon" Wilson, Michael Berryman, Cynthia Rothrock, Linnea Quigley a další, aby nahráli nové dialogy na původní záběry. Rekonstruovaná verze New York Ninja měla premiéru na Beyond Festu v Kalifornii v říjnu 2021. Blu-ray byl vydán společností Vinegar Syndrome v listopadu 2021 a začátkem roku 2022 spustila prodej barevných limitovaných VHS s obrazem 4:3 společnost Lunchmeatvhs. Takže dávám za 5 a musím to vidět na vhs. :)

plakát

E-Ticket (2019) 

Filmová koláž ve formě blikajícího filmu. Snímek rychle prochází archivem 35mm statických fotografií, které byly spojeny páskou dohromady v jeden snímek vyvíjející se v rytmických vzorcích. "Záběry se mění mezi výletem po střední škole v Indii na snímky z mého prvního roku života, kdy jsem žil sám až ke kulminující dokumentací k násilnému protestu v roce 2005 na summitu Světové obchodní organizace v Hongkongu." Párádní experimentální nálož.

plakát

Show Must Go On 5 (2019) 

"Reálné záběry z přísně střežených objektů po celém světě. Malování graffiti pod hrozbou ztráty zdraví, svobody nebo dokonce života." Ano, tak to je v úvodu na oficiálních stránkách dokumentu. Po pěti letech kluci natočili krásný materiál a podíváme se do míst, kde jen tak normální člověk nevstoupí. V dokumentu jsou zachyceny města z Číny, Barmy, Vietnamu, USA, Afriky apd. Celkově je to příjemně, a dá se říct, že i profi natočené. Oproti klasickým graffiti videí mi to přišlo natočené spíše jak pro většinovou společnost, aby lidem ukázali, jak to ve světe writerů chodí. To znamená míň. akcí, ale více pěkných záběrů z daných míst. Není se čemu divit, dostat se tam, kde kluci, to chce věnovat spoustu času, úsilí na daném místě a za to velký respekt. 80%

plakát

Temple of Truth (2018) 

Pro mne nejlepší experimentální kraťas z letošního Marienbad film festivalu. 85%

plakát

Lang (2017) 

Různé okamžiky zmizí a znovu se objeví, různé okamžiky se spojí a vytvoří nový okamžik. Je to rozkládající se a znovu se rozvíjející krajina inspirovaná cyklem výstavby a dekonstrukce v přírodě.