Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Drama

Biografie (17)

Amitabh Bachchan (herec)

06.07.2009

Tato indická megastar a nejslavnější bollywoodský herec, výborný zpěvák, producent a moderátor, který má na svém kontě bezmála 200 filmů, několik alb, soundtracků a reklam se narodil jako Amitabh Harivansh Srivastav, starší syn známého básníka Harivanshe Rai Bachchana. Bachchan je pouze umělecký pseudonym jeho otce, ale protože… (více)

Matt Frewer (herec / scenárista)

02.07.2009

Matt se narodil ve Washington D.C. 04.01.1958 jako syn důstojníka kanadského námořnictva, a v Kanadě také vyrůstal. Jeho první velkou láskou byl sport, přesněji fotbal na vysoké škole. Bohužel v 16ti letech se vážně zranil při hokeji, což jeho sportovní kariéru nadobro pohřbilo. Proto si vybral další ze svých snů a odcestoval… (více)

Jeremy Sisto (herec / producent / scenárista)

22.06.2009

Jeremy Merton Sisto se narodil v Grass Valley v Kalifonii, ale od malička vyrůstal v Chicagu. Matka Reedy Gibss, americká herečka a otec Dick Sisto, jazzový hudebník, pedadog a muzikant, se rozvedli v roce 1980. Jeremy má jednoho sourozence, o dva roky starší sestru Meadow Sisto, která je také velmi aktivní herečka. Během let… (více)

Sean Pertwee (herec / režisér)

06.06.2009

Sean Pertwee má herectví už od narození v krvi. Narodil se v Londýně jako syn Jona Pertwee, což je také známý herec a televizní herečky Dariel Pertwee. Jeho děda Roland Pertwee je též hercem a scénaristou. Vystudoval Bristol Old Vic Teatre School. Kde v roce 1986 promoval, poté tři roky cestoval s divadelní skupinou Royal… (více)

Lance Reddick (herec / producent)

28.06.2008

Tento Baltimorský rodák, lehce zapamatovatelný díky ostře řezaným rysům jako např. Lance Henriksen, je mimo seriálových rolí i nadaný zpěvák a divadelní herec. Reddick vystudoval Eastman School of Music v Rochester v New Yorku. Poté se přesunul do Baltimorské oblasti, kde se živil různými pracemi jako např. doručovatel novin,… (více)

Anna Torv (herečka)

28.06.2008

Anna se narodila v Melbourne, své mládí strávila na Gold Coast v Queenslandu a později se přestěhovala do Sydney. Má pouze jednoho mladšího sourozence, bratra Dylana. Rodiče Susan a Hans Torv, který byl Estonského původu, se v jejích osmi letech rozvedli.V roce 1996 dokončila Benowa State High School v Golden Coast a v roce… (více)

Jon Foo (herec)

28.06.2008

Jon Foo, vlastním jménem Jonathan Patrick Foo se narodil v roce 1982 v Anglii v Londýně. V jeho žilách však koluje čínsko-britská krev. V Anglii kde vyrůstal se již od útlého dětství věnoval bojovému umění Wushu.S předváděním bojových umění a akrobacie začínal Jon v Čínském cirkuse a v roce 2004 dostal nabídku, aby se připojil… (více)

Dan Chupong (herec)

28.06.2008

Vlastním jménem Chupong Changprung se narodil v provincii Kalasin v Thajsku. V Thajsku je znám jako „Deaw“ na západě jako Dan Chupong. Začínal v kaskadérsko-choreografické týmu Panna Rittikrai.Jeho první filmová role byla ve filmu ONG BAK s Tonym Jaa kde se mihnul v roli „bodyguard 4“. Poté následovala hlavní role ve filmu BORN… (více)

Jacky Wu (herec / režisér / scenárista)

28.06.2008

Jacky se narodil v roce 1974, když mu bylo 6 let byl poslán do Beijingské Wushu Akademie stejně jako jeho otec a dědeček, kteří se bojovému umění též věnovali velmi aktivně. V roce 1995 ho potkalo obrovské štestí v podobě návštěvy týmu Yuen Woo-Ping, kteří na akademii přišli vybrat si bojovníky pro film TAI CHI BOXER. Tento… (více)

Neill Blomkamp (režisér / scenárista / producent)

28.06.2008

Niell už ve svých 16ti letech pracoval jako profesionální animátor pro Deadtime pod vedením Simona Hansena a Sharlto Copleyho v Jižní Africe. V 18ti letech se s rodinou přestěhoval do Vancouveru, kde se přihlásil do filmové školy. Zde pracoval na drobných ilustracích, jako např. kosmické lodě apod. Později pracoval pro The… (více)

Željko Ivanek (herec)

28.06.2008

Željko Ivanek, znamením Lev se narodil 15. 8. 1957 ve Slovinsku jako syn architektky a elektroinženýra. Právě díky otcově práci se rodina usadila v USA v kalifornském Palo Alto.Po absolvování univerzity v Yale roku 1978 se plně zaměřil na divadlo a později se v Massachusetts stal kmenovým členem tamní divadelní scény, kde… (více)

Nicholas Tse (herec / režisér)

28.06.2008

Nicholas Tse, vlastním jménem Tse Ting Fungse narodil v Hong Kongu v Číně Patricku Yin Tse a Deborah Dik. Má jednoho sourozence, sestru Jennifer a v roce 2006 se oženil s Cecilii Cheung s níž ma syna Lucase.Nicholasova kariéra začala zpěvem v roce 1997 vydáním svého prvního alba a téhož roku se začal objevovat v serialech … (více)

Simon Yam (herec / režisér)

28.06.2008

Simon Yam, herec který má za více jak 25 let na kontě přes 125 filmů a 40 seriálů se narodil 19. března 1955 v Hongkongu. Simonův otec, kapitán hongkongské námořní policie byl zavražděn, když bylo Simonovi 11. Má sestru a staršího bratra. V mládí se živil jako model letákové reklamy. Tímto si vydělával většinu peněz. Po… (více)

Nicholas Lea (herec)

28.06.2008

Nicholas se narodil 22. června 1962 jako Nicholas Christopher Schroeder. Snad každému se zaryl do paměti jako agent Alex Krycek z kultovního seriálu X-FILES kde si během let 1994-1996 zahrál v 11 epizodách. Jeho role měla být původně malá, ale díky perfektnímu hereckému výkonu mu byl dán mnohem větší prostor.Nicholas… (více)

Neil Marshall (režisér / scenárista / střihač)

28.06.2008

Tento britský scénarista a režisér akčních a hororových filmů na sebe výrazně upozornil v roce 2002 filmem PSÍ VOJÁCI a oživil žánr o vlkodlacích. Narodil se 25. 5. 1970 v Anglii. Vztah k hrůzným a strašidelným filmům si vytvořil již v útlém věku, když mu bylo kolem 6 let, tak jednoho dne místo spánku zůstal u sledování… (více)

Stephen Sommers (režisér / scenárista / producent)

28.06.2008

Stephen se narodil 20.3.1962. Studoval Univerzitu Sv. Johna a Univerzitu Seville ve Španělsku. Po dokončení strávil Sommers čtyři roky jako herec v divadle a jako manager rockových skupin po celé Evropě. Později se přestěhoval do Los Angels a začal po 3 roky navštěvovat USC School of Cinema-Television. Školu úspěšně dokončil,… (více)

Stephen Dorff (herec / skladatel / scenárista)

28.06.2008

Stephen se narodil v Atlantě jako syn židovského otce, skladatele Stevena Dorffa a křesťanské matky a vyrůstal v Los Angeles, kde jeho otec pracoval jako skladatel filmové hudby (např. Růžový Cadillac, nebo Pure Country). Na rozdíl od jeho mladšího bratra kterého lákala profese otce, Stephen už od mala projevoval velký zájem o… (více)

Reklama