Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 445)

plakát

Agenti z podsvětí (1996) (TV film) 

Jeden z mých oblíbených akčních seriálů. Nechybí mu příjemné bojové scény, zajímavé charaktery ani humor. Sice je vidět, že rozpočet byl hodně omezený, ale tentokráte platí za málo peněz hodně muziky.

plakát

Agent v sukni 2 (2006) 

Není to tak hrozivé, jako obvyklé sequely komedií, ale také to není žádné bombastické překvapení. Věc, kterou si na DVD klidně pustíte, ale ne zrovna často.

plakát

Agresivní virus (2014) (seriál) 

Začalo to velmi nadějně, atmosféra mrazivá, Mistr děsivý, tempo slušné, ale postupem času se nakupila klišé, postavy byly až příliš archetypální, některé "náhody" byly až příliš okaté a dynamika začala hodně kolísat. Přesto jsem se ale slušně pobavil, takže 7/10. I když ta finální bitka byla tedy docela odfláknutá.

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Ahsoka je po Mandalorianovi a Andorovi dalším důkazem, že Star Wars aktuálně fungují lépe na "malé obrazovce". Samozřejmě udělá radost to, že některé původně animované postavy uvidíme v hrané podobě, ale největším kladem pro ně je to, že Ahsoce nechybí ona nepopsatelná atmosféra, kterou měly původní filmy. Ne, seriál není dokonalý, občas je tempo pozvolnější (což mi ale osobně nevadí) a některá příběhová rozhodnutí jsou sporná, ale přesto jsem spokojen, protože mi seriál připomněl, proč mám onu dalekou předalekou galaxii tak rád.

plakát

A jak to bylo dál... (2021) (seriál) 

Sex ve městě byl ve své době přelomový svým přístupem k sexu a vztahům, ale samozřejmě dnes už mám v tomto ohledu jiné hráče (např. Euforii) a nebylo by asi úplně ideální, pokud by se tenhle sequel snažil přijít s něčím revolučním v případě sexu (ne, že by padesátnice neměly právo na divoký sexuální život), ale chtěl ukázat, že ústřední trio už řeší jiné problémy, než které řešily před desítkami let. Co se týče Samanthy, tak ano, chybí, ale jednoduše to nedopadlo a není to vina jen tvůrců, že neskončila ruka v rukávu. Kromě toho, některé nové postavy jsou fajn a stylovost seriálu stále nechybí. Trošku otravné je až přílišné tlačení na pilu v případě "woke" tematiky (a to říkám jako někdo, kdo je docela volnomyšlenkář), ale jinak jsem se nenudil. Slabší 4*.

plakát

AKA (2023) 

Slušné, ale s ohledem na poměrně dlouhou stopáž by to chtělo trochu více akce. Ta, které se dočkáme je povedená a sympaticky brutální, takže by jí neuškodilo více. Přece jen, příběh je na poměry žánru slušný, ale ne tak strhující, aby obhájil stopáž dvě hodiny.

plakát

Akta X - Můj boj 1 (2016) (epizoda) 

Je to očekávatelně "oldschoolové" bez ohledu na neustále odkazování na 11. září. Konspirace je HODNĚ přitažená za vlasy a jeden zvrat je možná až moc odvážný, ale já jsem dostal, co jsem od Akt X čekal. Navíc, dynamika mezi hlavními postavami stále funguje skvěle. 75 %

plakát

Akta X - Série 10 (2016) (série) 

Je to očekávatelně "oldschoolové" bez ohledu na neustále odkazování na 11. září. Konspirace je HODNĚ přitažená za vlasy a jeden zvrat je možná až moc odvážný, ale já jsem dostal, co jsem od Akt X čekal. Navíc, dynamika mezi hlavními postavami stále funguje skvěle. 75 %

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Přiznám se, že mě to vysloveně neokouzlilo (maximálně závěrečná scéna, která byla příjemně dobrodružná), trikové efekty mě zaskočily svou nedotažeností a některé kulisy vypadaly jako z Teletubbies. Jediné, co mě mile potěšilo, byly herecké výkony v čele s Helen Bonham Carter. Burton to umí lépe.

plakát

Alias (2001) (seriál) 

Zajímavá kombinace akce i chytlavého scénáře, které může konkurovat jen málokterý seriál posledních let. Chytře napsané dialogy i nastíněné charaktery postav. Samozřejmě, sympatická je i hlavní hrdinka, kterou skvěle ztvárnila Jennifer Garner. Svěží závan ve vodách uvadající seriálové tvorby. Pro mě rozhodně vítěz v novodobé seriálové produkci.