Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 451)

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Čekal jsem, že to bude horší. Snížení přístupnosti samozřejmě filmu nepomohlo, ale současně ani neuškodilo tolik, jak jsem se obával. Pozitivem je to, že se Hughesovi podařilo ukočírovat početné obsazení a většina dostala šanci na svých patnáct minut slávy. Nováčci nejsou tak výrazní, jak bych si přál a i když jsem fanoušek slečen, co se umějí ohánět, tak Ronda Rousey to sice zvládá, ostatně aby ne, když je to profesionální zápasnice, ale je poměrně nesympatická. Akce je tu dostatek, ale občas je přepálená až moc a chybí také výraznější vedlejší záporáci. Mel Gibson je ale bezva zloduch, takže to alespoň částečně vyvažuje. Prostě a jednoduše zběsilá "over the top" akce, která mohla dopadnou mnohem hůře.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Ne tak třeskutě vtipné, jak jsem doufal, ale docela zábavná komedie, která je docela svižná (což je překvapení s ohledem na stopáž), příjemně obsazené a jen málokdy vysloveně trapná.

plakát

Falcon a Winter Soldier - Nový řád světa (2021) (epizoda) 

Na jedné straně klasicky marvelovsky epické, na té druhé sympaticky civilní. Příběhově dostatečně dobře rozehrané, aby se člověk těšil na to, co bude dál, postavy sympatické, vizuály na úrovni filmových blockbusterů, k plné spokojenosti mi opravdu chyběla jen Sharon Carter.

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

V podstatě perfektní mix brutality, bizarnosti a postapokalyptické sci-fi. A jako ten, co má s hrami Fallout jen okrajové zkušenosti jsem rád, že je to určeno i pro neznalce předlohy. A řešit v tomto případě to, že jedna z postav používá zájmeno "oni" je v trošku dramatické s ohledem na to, že je má prostor maximálně deset minut.

plakát

Fame - cesta za slávou (2009) 

Pro diváka je připraveno X dramatických linek s X náměty, ovšem snad každá z nich už byla použita jinde a zpracována lépe. Taneční/pěvecké scény nejsou špatné, ale jen ta závěrečná zanechá hlubší dojem (ovšem osobně se mi nejvíce líbila juchací scéna během závěrečných titulků). Obsazení je sice sympatické, ale pozornost je věnována tolika lidem, že žádný z nich nemá dost prostoru. Ale zhlédnout se to dalo.

plakát

Fanoušci (2009) 

Neobjektivní hodnocení člověka, který sice není vysloveně SW geek, ale má tuhle galaktickou operu moc rád a také si za mlada užil máchání světelným před domem s ostatními kamarády. Humor je drsný, ale vtipný, odkazů jsou tuny a camea jsou sympatická, stejně jako celkové obsazení. A kde jinde uvidíte Kristen Bell jako princeznu Leiu :D.

plakát

Fantastická čtyřka (2005) 

Scénář i narýsování postav se snaží zůstat co nejvěrnější comicsové předloze. A celkem slušně se to daří. Není to žádné hlubokomyslné drama, ale příjemná oddechová záležitost.

plakát

Fantastická čtyřka: Silver Surfer (2007) 

Ó, podívejme, comicsový film, kde výjimeční jedinci nejsou na zhroucení z toho, že mají úžasné schopnosti. Nemusí řešit diskriminaci a utlačování, naopak jsou obdivovanými hvězdami. To prostě kritici špatně snášejí. Jenže Fantastická čtyřka vždy byla spíše rodinnou zábavou, veselou, odlehčenou a já jí tak beru. Ať si kdo chce peskuje, mně se Fantastická čtyřka a Silver Surfer docela líbila.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Potěšilo mě, že začátek byl velmi svižný, ale poté tempo hodně rychle kleslo a hraničilo až s nudou. Kromě toho mi chyběla jiskra a atmosféra původních filmů. Je to standardní pásový produkt, podívat se z "povinnosti" a za pár dnů zapomenout.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Na jedná stranu poměrně překombinované a na té druhé to nedrží příliš pohromadě. Řemeslně je to kvalitní práce, souboje jsou fajn, ale dějové to prostě není ono a ano, je to klišé, něco takového prohlásit, ale magie se vytrácí. Není jisté, jestli budou další díly, ale pokud bych si musel vybrat, tak bych preferoval adaptaci Prokletého dítěte a Fantastická zvířata bych alespoň na chvíli uložit u ledu, dokud nevznikne lépe zvládnutý příběh.