Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 451)

plakát

Hollywood (2020) (seriál) 

Klasický Murphy, je to nablýskané, trošku provokativní, silně zaměřené na sociální tematiku, obsazení je působivé a obrazové zpracování dýchá retro atmosférou. Je to současně pocta i kritika světa Hollywoodu v té (skoro) nejlepší formě.

plakát

Penny Dreadful: Město andělů - Santa Muerte (2020) (epizoda) 

Tvůrcům asi bylo jasné, že atmosféru původního Penny Dreadful a působivost výkonu Evy Green prostě nejde zopakovat a tak v případě spin-offu zkusili úplně něco jiného. Namixovali prosluněné Los Angeles, mexický folklór, rasovou nesnášenlivost, nacismu a tajemnou démonku tahající za nitky a zatím to vypadá, že to vyšlo. Pokud někdo očekává "kopii" původního Penny Dreadful, bude zákonitě zklamán, atmosféra je úplně jiná, ale pokud stojíte o intenzivní podívanou s mystickým nádechem a působivou ženskou záporačkou (Natalie Dormer to neměla lehké, protože bylo jasné, že bude s Evou srovnávána, nicméně myslím, že se nemá za co stydět), tak budete spokojeni.

plakát

BONDING (2019) (seriál) 

Vtipné, místy možná trochu moc vizuálně odvážné, ale jinak zábavné a svižné. Taková ta fajn podívaná, kdy si nechcete pouštět nic, co trvá 40 minut, ale ještě se vám nechce spát.

plakát

The Circle – USA (2020) (pořad) 

Ne, opravdu to není podívaná, která má v první řadě varovat před nebezpečím sociálních sítí, je to prostě reality show, která sice ukazuje to, že není tak těžké "zblbnout" ostatní, ale žádné velké morální poselství vám od nos nestrká. Hodně mě bavila moderátorka, soutěžící byli také veskrze fajn, jen nebylo úplně fér do soutěže neustále posílat nové lidi. Jinak ale guilty pleasure, respektive jen pleasure, guilty se necítím.

plakát

Too Hot to Handle (2020) (pořad) 

Netflix nás v poslední době zásobuje, to se musí nechat. Too Hot to Handle je přesně onou reality show, o které budete před ostatními tvrdit, že je to hrozný škvár, ale přitom se nebudete moci dočkat toho, až si pustíte další díl. Komentáře moderátorky jsou skvělé, casting se povedl (byť někteří jsou tu jen jako křoví) a WTF scén je více než dostatek. Kdy zábavnost klesá na nulu, jsou momenty, ve kterých se hraje na city a moralizuje se, ale takových chvilek je naštěstí poskrovnu. #TeamChloe

plakát

Vyproštění (2020) 

Co jsem očekával, to jsem dostal. Příběh je sérií poslepovaných klišé, která mají dávat alespoň nějaký smysl akci. Ta je pěkně nasnímaná (a díkybohu přehledná), svižná, i když víc kontaktních soubojů a trošku objevnější choreografie by nevadily. Tempo filmu občas kolísá, takže pokud by ve střižně zůstalo na podlaze cca 20 minut ze stopáže, nebylo by to asi od věci a co se týče emocí, tak na mě moc nefungovaly, i když to bude asi tím, že jsem celkově citově chladný :D. Jinak prostě a jednoduše precizně zvládnutá akční jednohubka sázející na charisma a fyzičku Chrise Hemswortha (a obojího má naštěstí dostatek).

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Největší film od Marvelu? Jistě. Nejlepší? Tak to si úplně jistý nejsem. Ne, že bych se nebavil, interakce mezi postavami je skvělá, humor funguje, Thanos je působivý padouch, zvraty překvapí a akce nezklame, na druhou stranu, konec nebyl ideálně zvolený a Black Order mohl dostat více prostoru. Čekal jsem hodně, dostal jsem hodně, ale doufal jsem, že se dočkám špetky něčeho navíc a k tomu nedošlo. Tak snad za rok.

plakát

Buchty a klobásy (2016) 

Lepší než jsem čekal. Na rozdíl od některých jiný mi přijde "potravinový" svět velmi dobře využitých, vtípky jsou někdy k popukání (a to nejsem fanoušek přehnané vulgarity), postavy hodně svérázné a celkově je to skvěle ujeté. Příjemné osvěžení mezi těmi všemi sentimentálně sladkými animáky, které se na nás neustále valí.

plakát

American Horror Story - Kapitola první (2016) (epizoda) 

Jsem více než mile překvapen. Zatímco Hotel hrál hodně na efekt, ale atmosféra veškerá žádná, šestá řada zřejmě bude o něco umírněnější, pokud se bavíme o obrazovém pojetí, ale bude se zaměřovat spíše na budování mrazivé atmosféry. A je to jen a jen dobře. Snad z toho nebude jen krvavá groteska se špetkou nahoty, jako v případě předchozí sorie.

plakát

Grimsby (2016) 

Když ujeté, tak pořádně.