Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 451)

plakát

Winx Saga: Osud (2021) (seriál) 

Zajímavější, než jsem čekal. O původním Winx vím jen to, že je to jakási vílí animovaná záležitost, ale tohle je překvapivě dospělé, někdy temné a docela svižné. Sabrinina děsivá dobrodružství skončila a tohle není plnohodnotná náhrada, ale docela slušná náplast ano.

plakát

Proč? 13x proto (2017) (seriál) 

Ano, první řada je nejoriginálnější a další tři jsou "standardní" podívanou ze střední školy, kde má každý nějaké tajemství, ale s ohledem na to skvělé obsazení a to, že se skoro neustále se něco děje a to, že se seriál nebojí věnovat i kontroverzním tématům, o kterých nechtějí mnozí mluvit, pro mě ani ty nebyly zklamáním. A finále bylo opravdu emotivní. Jediné, co mi vadilo, bylo to, že některé postavy prostě zmizely bez vysvětlení, jinak nemám žádnou větší výtku.

plakát

Sabrinina děsivá dobrodružství - Série 4 (2020) (série) 

Mytologie je někdy zbytečně překombinovaná a matoucí, ale atmosféra je většinou sympaticky hororově/černohumorná, speciální epizoda je originální a já jsem jedním z těch, které finále zaskočilo, ale neřekl bych, že přímo ve špatném slova smyslu, ne každý seriál má odvahu vydat se podobným směrem. A souhlasím s tím, že zrušit seriál takto brzy byla chyba, ještě pár řad by nebylo ke škodě.

plakát

Cobra Kai - Série 3 (2021) (série) 

To, že se seriálu ujal Netflix, rozhodně Cobra Kai neuškodilo, nejen, že se mu dostalo mnohem více (zasloužené) pozornosti, ale také kvalita zůstala stejně vysoká, jako v případě prvních dvou výtečných sérií. Stále se pracuje s fungující kombinací dramatu, emocí, sebeironie a nadhledu, znovu dojde na pár bezva návratů a byť to může na první pohled fungovat jako hodně zběsilý mix, tak to ve finále skvěle funguje.

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Charisma Gal Gadot stále funguje, záporáci nejsou špatní, ale film příliš nedrží pohromadě. Příběh je velmi osmdesátkový, což zní s ohledem na název jako pozitivum, ale není. Tempo je až zbytečně pomalé a finále nezáživné. Některé akční scény nejsou špatné, ale málokterá vezme dech. Dívat se na to dalo, ale nadšení film nevzbudil. Snad jen flashback v úvodu je něčím, co vyniká.

plakát

The Christmas Setup (2020) (TV film) 

Všichni víme, jak to dopadne, žádné velké překvapení se nekoná, ale nakonec je za to člověk vlastně rád. Je to svižné, milé, nevtíravé a sympaticky vánoční a hlavně chemie mezi hlavními postavami funguje (ještě, aby ne, když jsou manželé) a to je zaručený recept na úspěch.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 16: Záchrana (2020) (epizoda) 

Zklamání z některých novějších filmů je kompletně pryč, to co ony nezvládly, vynahradil The Mandalorian a to na výbornou. Epické, dojemné, překvapivé, tedy přesně takové, jaký by závěr řady měl být. Plus je nutné zmínit, že vizuální efekty v seriálech ušly hodně dlouhou cestu a opravdu si nezadají s filmovými kolegy. A mimochodem, byť chápu, že ne každý je fanda The Mandaloriana, tak hodnocení jednou hvězdičkou považuji za smutnou snahu získat si pozornost, rozhodně ne férové hodnocení.

plakát

Letuška - V nouzové situaci (2020) (epizoda) 

Trošku ztřeštěná podívaná, trošku thrillerová, trošku bizarně romantická, trošku černohumorná, ale pořádně zábavná. Příběh se zajímavě komplikuje, některé zvraty jsou nečekané, hlavní hrdinka je sice se svou láskou k alkoholu někdy otravná, ale Kaley ji hraje s pořádnou vervou a upřímně, byť chápu, že tenhle seriál není každého šálkem kávy, tak dávat hodnocení dvě a méně hvězdiček je vysloveně nefér.

plakát

Sváteční rande (2020) 

Na poměry (vánoční) hollywoodské komedie hodně snesitelné. Nepřehnaně sladké, občas štiplavé a drzé, sympaticky obsazené a zábavné. Jasně, nějaké to klišé se najde, ale tomu se asi úplně vyhnout nedalo a nakonec jsem tak byl až překvapen, jak moc jsem si to užil.