Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 451)

plakát

Ta zvláštní láska (2014) 

Je to více méně o ničem. Příběh dvou stárnoucích homosexuálů, kteří přijdou o byt a musejí žít u svých příbuzných a přátel je pomalu plynoucí epizodou z jejich životů, která je hlavně o postavách a děj tu nehraje příliš velkou roli. Je to milé, dobře zahrané, ale hlubší dojem to ve mně nenechalo.

plakát

Si jou ťi č' ta nao tchien kung (2014) 

Obvykle mi asijská přeplácanost nevadí, vlastně ji mám rád, ale všeho s mírou. Tohle je digitální zběsilost bez pořádného příběhu, akce je průměrná a nezachrání to ani Donnie Yen a charisma Yun-Fat Chowa. Raději se vrátím k stařičkému seriálu Opičí král.

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) 

Luke Evans se sice snaží, ale nezachrání to. Triky slušné, ale jinak zdlouhavé, akce je poskrovnu, postavy jsou extrémně jednodimenzionální i na poměry akčního fantasy. Nezbývá než dodat okřídlené - čekal jsem více.

plakát

Let's Dance All In (2014) 

Dialogy hrozné, příběh také, navíc je tu "třešinka na dortu" v podobě otravné moderátorky, ale asi nikdo nečeká, že podobné filmy oslní po herecké nebo scenáristické stránce. Taneční čísla jsou choreograficky zajímavá, ale zaskočil mě výběr hudby, soundtrack by mohl být výrazně lépe sestavený. Další věc na zvukové stránce, která mě zarazila, je to, že se hudba ozývala "na pozadí", což ubíralo tanečním scénám na působivosti. Shrnuto: sexy lidé, zajímavá taneční čísla a nic, ale opravdu nic navíc.

plakát

Tyran (2014) (seriál) 

Strhující. Bez ohledu na pomalé tempo, mě seriál vtáhl. Chápu, že ono pletichaření, politikaření a dialogy plné jemných náznaků a přetahování o moc mohou někomu přijít jako nudné, ale pro mě je Tyrant takto mnohem působivější, než kdyby byl plný přestřelek a podobných pozlátek. Dobrému dojmu napomáhají i civilní herecké výkon příjemného obsazení a atmosféra Středního východu. 9/10

plakát

Annabelle (2014) 

Zase taková hrůza to není. Samozřejmě, V zajetí démonů je o poznání lepší, ale srovnávání se standardní "pásovou" hororovou výrobou Annabelle snese. Vlastně je lepší než 70 % toho, co žánr vyprodukuje. Je pravda, že by si film zasloužil více děsivých momentů a poměrně dlouhou dobu je tempo příliš pomalé, ale pozdější atmosféra docela funguje, herecky to také není vysloveně špatné (samozřejmě, nic oscarových kvalit, ale rozhodně lepší než skupinka modelů a modelek, kteří umějí jen vřískat, když pobíhají v lese), takže slušný nadprůměr.

plakát

American Horror Story - Freak Show (2014) (série) 

AHS už dávno není hororové, ale je to jednoduše přehlídka brutality a bizarností. A Freak Show je pro to ideální živnou půdou. Hlavní dějová linie tu vlastně nehraje žádnou výraznější roli, pozornost je soustředěna na střípky ze života skomírající přehlídky zrůd, které se snaží existovat ve světě, který o ně nestojí a pohrdá jimi. Samozřejmostí jsou výtečné herecké výkony, i mrazivá (byť ne hororová) atmosféra. Povedená jsou i hudební čísla, jenže mně do stylu seriálu nesedla. Z mého pohledu je Freak Show o poznání lepší než Coven.

plakát

DCU: Liga spravedlivých: Trůn Atlantidy (2015) 

Překvapivě slabé. Akce průměrná, příběh má potenciál, ale není využitý, "zrození" Aquamana uspěchané, finální bitva zbytečně komorní... Slabý odvar toho, na co jsme u animáčů od DC zvyklí.

plakát

Plivu na váš hrob (2010) 

Obecně mi žánr revenge flicks nevadí, ale tohle na mě bylo moc. Řemeslně slušně zvládnuté (navíc za velmi skromné peníze), atmosférou hutné, ale druhá polovina byla opravdu nechutná. I když to je vlastně v případě podobného filmu spíše pozitivum. Takže "objektivně" by si asi projekt zasloužil slušné hodnocení, ale mě prostě tahle explicitní jatka neoslovila.

plakát

Bitva roku: Tým snů (2013) 

Choreografie pěkná, taneční čísla jsou nasnímána přehledně, ale rutinně, ničím nepřekvapí. Příliš mi nesedla hudba a už vůbec ne Chris Brown, který byl (nebo jeho postava) velmi otravná. Příběh samozřejmě plný sentimentality a bez většího překvapení, ale to se dalo u podobného filmu čekat.