Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Klan létajících dýk

Klan létajících dýk (2004)

Klasický romantický příběh v úchvatném vizuálním podání. Hrdina byl možná obrazově poutavější, ale Klan létajících dýk má zase mnohem silnější emocionální rovinu.

Zelený sršeň

Zelený sršeň (2011)

Naprosto odzbrojující. Vtipné, odlehčené, dostatečně akční, skvěle napsané postavy a rychle odsýpající i přes svou relativně dlouhou stopáž. Už dlouho jsem se u nějakého filmu, tak dobře nebavil. Třešinkou na dortu je vynikající casting a slovní (a nejen slovní) přestřelky mezi hlavními hrdiny. 9/10

Velké nesnáze v Malé Číně

Velké nesnáze v Malé Číně (1986)

Asijská mytologie, skvělé hlášky, sebeironie, občas hutná atmosféra, všudypřítomný humor a jako bonus parádní plakát, ten film jsem si prostě musel zamilovat. Bohužel, je to onen případ, kdy někteří diváci prostě hodnotí film jinak, než by hodnocen být měl a to jako záměrně over the top sebeironizující béčko. Nedivím se, že po prvotním neúspěchu (teď je to ale zaslouženě kultovní záležitost) filmu zanevřel na Hollywood.

Legendy z Dogtownu

Legendy z Dogtownu (2005)

Vynikající snímek "podle pravdy", který ve mně, snad i přes některé filmařské chyby, zanechal hluboký dojem. Je to možná sentimentální, ale podobné příběhy mám rád.

Než se setmí

Než se setmí (2000)

Atmosférické biografické drama, o kterém jsem přemýšlel ještě dlouhou dobu poté, co jsem ho zhlédl.

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Natolik netradiční (alespoň po vizuální stránce), atmosférické a strhující, že bychom jen těžce hledali něco podobného. Ano, je to velmi brutální (i na Rodrigueze), ale násilí je zde jen pomůckou k navození pocitu bezvýchodnosti, kterou je Město hříchu protknuto. Přestože bych čekal, že tento typ projektu se stane záležitostí jen menší skupiny fanoušků, kasovní výsledky svědčí o něčem jiném. A je to jen a jen dobře, už jen proto, že se tak dočkáme několika dalších pokračování (alespoň doufám).

Zrada a pomsta

Zrada a pomsta (1986)

Jeden z mých prvních filmů z asijské produkce a hned ten nejlepší. Nebo alespoň z nejlepších. Bez zbytečné nostalgie je to vynikající kousek, který dovádí pravidla žánru k dokonalosti.

X-Men: Poslední vzdor

X-Men: Poslední vzdor (2006)

Emocionálně nejvypjatější, vizuálně nejpoutavější díl, kterému je trošku neprávem vyčítáno to, že se pozornost od psychologie postav přesunula k akci. Podle mého se charakterům (i když ne všem, některé by si zasloužily více pozornosti) věnuje dostatek prostoru, jen přibylo akce, takže někteří mají pocit, že je to hlavně o ní. Ale není.