Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené seriály (8)

Spartakus

Spartakus (2010)

Zprvu se zdálo, že půjde o lacině působící televizní verzi 300, která se bude utápět v příběhové prázdnotě a hektolitrech digitální krve, ale chyba lávky. Pokud jsem si to z počátku myslel, tak se musím seriálu omluvit, střetů v arénách ubývá a naopak přibývá intrik, kvalitní psychologie postav, nečekaných zvratů a emocionálních momentů. Onen sex a krvavé scény jsou jen kulisou k nevídaně se rozvíjejícímu příběhu, který je díl od dílu zajímavější a lákavější. Jen málokdy se dá odhadnout, která postava zemře (a některé smrti mi opravdu vyrazily dech, scénáristé se nebojí nechat zemřít i velice důležité osoby) a co se odehraje v příštích minutách. Tohle je pro mě opravdu televizní klenot, který stěží hledá konkurenci a nemluvím jen o vizuálním hávu. P.S.: Závěrečný díl první série byl přesně takový, jak jsem doufal :)).

Spartakus: Bohové arény

Spartakus: Bohové arény (2011)

Očekávání byla vysoká. A byla naplněna. Tentokráte už žádný pomalý rozjezd, ale rovnou záplava krve, intrik, sexu a zvratů, jednoduše všeho, co máme na první série tak rádi. Prequel operuje se stejnými ingrediencemi a to taktéž na výbornou. Postavy jsou zajímavé, rozhodně ne černobílé, něco jiného, než nadšení není na místě. Po zhlédnutí kompletní minisérie nadšení ještě stouplo. Poslední díl byl nabitý emocemi (fungujícími) i vizuálními lahůdkami a (pro mě) nečekaný závěrem. Prostě a jednoduše šestidílná seriálová lahůdka, která se bez problémů vyrovná Krvi a písku.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Musím říct, že z počátku jsem byl trošku zklamaný. Lidé z okolí mě bombardovali hláškami o tom, o jakou pecku jde, takže jsem čekal, že mě první díl srazí do kolen, což se samozřejmě nepovedlo. Ale po dvou třech dílech jsem přišel seriálu na chuť a upřímně se zasmál u každé epizody minimálně několikrát, čehož si cením, jelikož se to povede už málokterému seriálu. Mohl bych si tu hrát na "toho nad věcí, který je vnímavější, než ostatní" a hlásat něco ve stylu: "Jak můžete někdo toto považovat za mistrovské dílo, když to rozhodně není dokonalé", ale nechci. Samozřejmě, že je tu pár chybek, ale ty se dají v celkovém kontextu přehlédnout, když The Big Bang Theory funguje jak má, něco málo přes 25 minut krystalické a lahodné zábavy. Mimochodem, jsem jediný, komu Sheldon připomíná Mr. Beana? P. S.: Upřímně řečeno vůbec nechápu oněch pár jedinců, kteří kritizují třetí sérii, protože můj čistě subjektivní názor je, že seriál je lepší a lepší.

Studio 30 Rock

Studio 30 Rock (2006)

Nejdříve jsem měl dojem, že absence "umělého" smíchu bude příčinou toho, že se u seriálu příliš nepobavím, ale po pár dílech jsem byl naopak rád. Nejste násilně nuceni ke "gebení se", ale přesto jsem se mnohokráte za každý díl pořádně pobavil a to ve chvíli, kdy jsem chtěl já a ne, kdy chtěl pán, který ovládá světelnou tabuli s nápisem "Smích". Obsazení je prostě úžasné, některé postavy jsou sice stvořeny podle standardních měřítek pro sitcomy, ale ono to v podstatě nevadí. Tina Fey je dokonalá, stejně jako Alec Baldwin, Jane Krakowski a bez výjimky všichni ostatní. Scénář se nebojí rýpnou do ožehavých témat, ale vkusně a zábavně. Má nová seriálová závislost.

Chuck

Chuck (2007)

Naprosto odzbrojující komediálně akční seriál, který zraje jako víno (a že nastartoval hodně silně), kterému trošku podrazila nohy stávka scénáristů, ale on se vzchopil a navíc díky žádostem profesionálních novinářů i běžných diváků se dočká třetí série, což mi dělá hodně velkou radost. Téma samo o sobě není úžasně originalní, ale provedení je naprosto bezchybné a pro obsazení nemám dostatečně silný superlativ. Zachary Levi (mimochodem, podle všeho, jedna z nejpříjemnějších celebrit), Yvonne Strahovski a v podstatě i zbytek obsazení je naprosto dokonalé a z Chucka čiší energie neuvěřitelnou silou. Pro mě nejlepší podívana, kterou je možné v televizi zhlédnout.

Hrdinové

Hrdinové (2006)

Po chvále, kterou jsem tu četl jsem si nadšeně pustil první díl. Zaskočil mě pomalý rozjezd, první díl byl poměrně neokázalý, ale hned díl číslo dvě mě dostal do kolen. Mrazivá atmosféra, zajímavé charaktery, všudypřítomné tajemno, sympatická civilnost bez zbytečného pozlátka, skvělé obsazení a další ingredience dělají z Heroes opravdovou seriálovou lahůdku. Hrdinové nejsou žádní steroidní svalovci v přilehávých kostýmech, ale obyčejní lidé s neobyčejnými schopnosti a díky tomu máte pocit, že i vy byste mohli mít časem šanci, že snad i u vás by se časem mohla objevit nějaká superschopnost a upřímně, kdo z nás by za to nebyl rád. Postupem času získává seriál na akčnosti, aniž by ztratil nádech mystična a díl od dílu se mi Heroes líbí více a více. Zhlédnuta kompletní první série. Dodatek k druhé sérii (zhlédnuto všech jedenáct dílů). Tim Kring včas pochopil co podráží druhé sérii nohy a někdy o šestého sedmého dílu se rozhodl druhou sezónu priblížit té první, což se mu úspěšně podařilo. Finále druhé řady je navíc o poznání lepší než finále řady první. A třetí série se zaměří na "Villains", což mnoho lidí potěší.

Na život a na smrt

Na život a na smrt (1998)

Pro ty, kteří se ve světě Mortal Kombat vyznají je to lahůdková podívaná. Spousta postav na které ve filmech nezbylo místo, povedená hudba i souboje. Škoda jen, že je vidět, že rozpočet byl velmi omezený, triky by mohly být místy lepší.

Zpátky do školy

Zpátky do školy (2009)

Trvalo mi pět nebo šest dílů, než mě seriál začal bavit. Obvykle mám jasno po dvou, maximálně třech epizodách a u Community jsem zvažoval, že už se ani do dalšího sledování nepustím, ale nakonec zvládnu klidně 8 dílů za den a klidně bych si dal víc, kdybych měl čas. Unikátní sitcom, který mě svým vtipem skoro sráží do kolen. Pět hvězdiček je zasloužených.