Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (33)

plakát

Dávám tomu rok (2013) 

Kdybych viděla pár scén koutkem oka při vaření, tak by to byla strašně sympatická komedie, ale prosedět u toho hodinu a půl mě skoro fyzicky bolelo. Strašná přehlídka trapnosti z přehnaně a nevtipně absurdních situací, do kterých by se nedostal ani největší magor. Místy se objevil dobrý vtip a Rose Byrne se Simonem Bakerem byli sympatičtí, takže dvě pity hvězdičky.

plakát

BANGER. (2022) odpad!

Podle upoutávek v kině jsem si říkala, že to vypadá super, ale pak jsem na to nějak zapomněla. Teď jsem na to náhodou narazila na Netflixu, tak jsem šla do toho. Prvních deset minut jsem byla poněkud nesvá, jestli to jako celý bude takhle... Tak jsem se podívala na zdejší hodnocení a říkám si "aha, tak ono se to rozjede". Taky jsem si říkala, že ty nepřirozeně přehnaný vulgarity a morové budou jen vtípek na začátku pro uvedení do společenský úrovně a intelektu hlavních hrdinů. Mýlila jsem se ve všech bodech. Celý zbytek filmu jsem proskákala desetivteřinovýma šipkama a absolutně nemám pocit, že bych o cokoliv důležitého přišla. Kus závěrečné scény, kde Adam Mišík jenom čumí a nechápe, jsem si vrátila na začátek a stopla si čas. Má to přes padesát vteřin. Skoro minuta záběru na nechápavý ksicht, nic jiného se tam neděje. Fakt. A ano, Bendigovu roli by líp zahrála kartonová krabice, nevěřila jsem mu ani slovo, působil jak z dramaťáku na základce. Stejně tak souhlasím s tou retardovanou kamerou - shaky cam mám ráda, ale tady toho bylo třikrát víc, než by se hodilo. Shrnutí: Ten film je naředěnej víc než ten ústřední fet. Příběh celkem pěkně vymyšlenej, ale provedení za mínus deset bodů. Dokoukala jsem to jen proto, abych se tomu mohla s klidným svědomím vysmát. Je to jako by se třináctiletý tiktoker pokusil natočit nový Trainspotting a půlku scénáře mu sežral pes. BOŽE.

plakát

Hříšnice (2017) (seriál) 

1. série: No takhle: Za začátek by si scénárista zasloužil rybí políček, takový přebytek zbytečných scén a roztahanost děje se jen tak nevidí. Stáhla bych to minimálně(!) o dvě epizody. Nicméně naštěstí jsem nakonec překonala své znechucení prvním dílem a pokračovala ze zvědavosti, co se to tam teda vlastně stalo. Dál jsem po většinu času chtěla většině postav (a často i hereckým výkonům) ublížit za absolutní pošahanost... ALE: má to strašně dobrý námět s propracovanou pointou. A přestože jsem na seriál plánovala po první sérii kašlat, tak asi budu muset (donucena svým vnitřním dítětem) pokračovat ve sledování těch dalších. Jakkoliv jsem ho v průběhu opakovaně nesnášela, tak ve mně po skončení nechal neobvykle silný dojem, ústřední "vraždící" písničku si pouštím pořád dokola a strašně potřebuju vědět, jakou další ujetost si pro nás ti strašně průměrní tvůrci vymysleli. Po druhém díle jsem chtěla dát tak dvě, ale dávám čtyři, protože to prostě nemůžu vyhnat z hlavy.

plakát

Moucha (1986) 

Tohle je opravdu zvláštní film. Bylo to dobré, ale je mi z toho na zvracení. Zajímavé komentáře: Galadriel

plakát

World Trade Center (2006) odpad!

Tak takovou blbost jsem neviděla snad od... Takovou blbost jsem neviděla snad nikdy. Naprostá slátanina bez děje a jakéhokoli hlubšího smyslu. Je to celé jen o tom, jak musí všichni vydržet a jak se všichni milují. A taky další důkaz toho, jak jsou Američani hloupí. Omlouvám se příznivcům, ale to se mi fakt nelíbilo.

plakát

Stmívání (2008) 

Ano, je to film pro puberťáky. Ale pokud se přes to (tj. přes děsně romantické pasáže v půlce a na konci filmu) přenesete, tak je to vlastně docela pěkný, nenáročný a oddychový film.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Tak mě kamenujte, já to stejně řeknu: tenhle film se mi nelíbil. Zdálo se mi, že to bylo všechno jen proto, abychom se tááákhle báli, jinak tam byla řada nelogičností až naprostých blbostí: začnu třeba tím, že naše malá princezna nakreslila dvířka, která se jí zabouchla před nosem. Proč? Aby to bylo dramatičtější? Pak kreslila nové dveře. Nekreslila je ale na stěnu, nýbrž na strop. Proč? Aby bylo těžší se do nich vyšplhat. Když pak vlezla do pokojíčku, žádná křída na zdi nebyla, což by bylo v pořádku, kdyby pak na zdi nezůstaly ty, které nakreslila, aby se dostala pro mimino. A tak dále. A nakonec: uznala bych, že po jednom neposlechnutí jí dají druhou šanci. Ale když neposlechne podruhé, tak ji zato vezmou na trůn, protože "o tom to bylo"? Nezlobte se, ale to už jí opravdu přizpůsobují pravidla...

plakát

Osvícení (1980) 

Viděla jsem to jen v angličtině, ale i tak vím, že je to film typicky ujetý, ale skvělý. Jedním slovem: Kubrick.

plakát

Shrek Třetí (2007) 

Není mi jen jasné, jestli fanoušci nutně potřebují pokračování, nebo tvůrci nutně potřebují peníze...