Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (102)

plakát

Pluk mizerů (2022) (seriál) 

Soustředění na méně podstatné detaily a to, co bylo pro vznik této legendární jednotky a její činnost hlavní, to je místy až v druhém plánu, pro znalce této části vojenské a válečné historie to musí být zklamání. Nejvíc mne ale iritovalo užití muziky ACDC, hudby elektrických kytar a další novodobé nehodící se do obsahu děje 40. let 20. stol.. To považuji skutečně za zprznění mimořádného tématu a nejhorší přešlap tvůrců, který nemohu v žádném případě tolerovat. Tohle by snad mělo být u reálných příběhů, které aspirují na zobrazení historie, trestné.

plakát

Přeběhlík (2020) (TV film) 

Tj opravdová slátanina o německém oddaném slouhovi nacistické mašinerii, který už ke konci války nemusel na frontu a švagr mu nabízí úkryt, ale on oddaně jde, aby podpořil poslední kopání dodělávající nacistické kobyly. Na frontu už nedojede, protože polští partyzáni vyhodí vlak. Zůstane u jednotky několika magorů, pod vedením sadisty. Na hlídkách spí s poskou partyzánkou, která se ho předtím ve vlaku pokoušela zabít. Na hlídce celkem nesmyslně zastřelí mladého chlapce, aby později zjistil, že to byl bratr jeho partyzánské milenky. Jeden z jednotky zběhne k Rusům a ten ho později zachrání ze zajetí a naverbuje k Rusům. S těmi postupuje do Německa až na statek švagra a sestry, kdy švagra zastřelí a sestře to zatají. Ta odvedena Rusy mizí ze scény, on se stává funkcionářem v rodící se NDR. Dalším kolaborantům ale není dost radikální, tak společně se sekretářkou utíká do britské zóny a později sní má rodinu a děti. Od té útíká, Když v tv zahlédne zpívat onu polskou partyzánku, která zřejmě žije v NSR. Splácanější scénář by nevytvořila ani Steelová, divákovi je podsouváno ono naprosto lživé, co z posledních desetiletí známe - ti Němci byli vlastně chudáci, nikdo nechtěl nacismus, ten s jeho hrůzami byl jen tak nějak bokem ... V reálu to pak ukazuje spíš na bezcharkternost Němce, který se přizpůsobí takřka jakékoliv autoritě, jedno zda nacistické, či Ruské, ochoten vždy zradit cokoliv. V praxi to pak vidíme i od soudružky Merkelové (vystudované také u Rusáků), kterou ta loajální německá banda není schopná svrhnout a zastavit likvidaci evropské kultury a civilizace prostřednictvím dovozu krvelačných hord vyznávajících ideologii v mnoha rovinách srovnatelnou právě s nacismem, když v dobách A. Hitlera nacistický režim byl spřátelený s muslimy a cvičil je v teroru, který svět sklízí do současnosti. Kdo nevěří, ať s laskavě ověří historické skutečnosti. Koukat na tento blábol je ale ztráta času.

plakát

Endeavour - Dívka (2013) (epizoda) 

Série je, zdá se, přesně ten "můj šálek" - vyvážená směs výborného scénáře, hereckého podání, dobové výpravy - více než dobré propojení všech "řemesel", která se na takovém natáčení podílí. Mám rád i detektivy drsné školy, jako Marlowea, Jesseho Stonea, Bosche, ale Endeavour umí i také a safra dobře a místo u mne má 100% také. Doporučuji.

plakát

Endeavour - Pilotní díl (2012) (epizoda) 

Vynikající scénář, jaký zastíní i Agathu Christie, skvělé dobové zpracování co do výpravy, citlivé herecké podání, zejména představitele Endeavoura, kdy věřím, že tj postava, u které se dál bude prokreslovat jemný charakter, podložený citem a smyslem pro spravedlnost, seriál mi byl doporučen a musím říci, že zcela po zásluze. Proto se po shlédnutí několika dílů vracím sem, abych ohodnotil, nikoliv předčasně. Tohle je kvalitka, která zaslouží plný počet *.

plakát

Válka v Tichomoří v barvě (2018) (seriál) 

Prima ZOOM, pokud umím ještě trochu počítat, těch dílů opakovaně vysílala jen 7.

plakát

Mizerové navždy (2020) 

Někdy je umění, včas přestat. Jak byly první dva filmy zábavné, akční, kdy se tyto dvě základní vlastnosti prolínají, tak tento je opravdu vcelku slátanina. Sice nechybí drahé akční scény, ale tak nějak bez lepšího kontextu. "Šťávu" předešlých tu suplují hlavně poměrně trapné vulgarity bez invence. Zkazil jsem si dojem, po dvou filmech, které mi sedly, je toto slabý odvar.

plakát

Kudy kráčela smrt (2019) (seriál) 

Epizody: 01) Vina seržanta Josepha O´Connora; 02) Ohnivá apokalypsa; 03) Město pod bombami; 04) Silnější než strach; 05) Smrtihlavové v bílých pláštích; 06) Deník Otto Wolfa; 07) Narozený jako vězeň...; 08) Svatý Gorazd; 09) Devět ztracených; 10) Vrazi školou povinní; 11) Rebel s duší básníka; 12) Krvavý Walter.

plakát

Deadwood (2019) (TV film) 

1/2 * za zvuk a 1/2 * za barvu, když už jsou filmy zvukové a barevné ... 100 minut čekáte, co z toho vyleze a ony jen závěrečné titulky. Bída s nouzí, strašlivé zklamání po té reklamní kampani. Obsahově takřka o ničem. Snad by to mohl být např. pilot k seriálu, ale jako samostatný film ztráta času.