Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (1 001)

plakát

Trojí hranice (2019) 

Skvělá parta a ucházející zhruba první půlka filmu. Od koupení oslů se oslama stávaj i scénáristi, protože do tý doby poměrně slušně rozjetej film jaksi úplně ztratí dech a jen se tak nějak dovleče do závěru bez pořádnýho vyvrcholení, pointy nebo čehokoli, co by v člověku zanechalo aspoň něco. A pokud si to někdo chce pustit aspoň kvůli akci, tak (navzdory tvrzení některých komentářů tady) si tady taky moc neužije, protože tu skoro žádný nejsou a pořádně za to stojí asi jen ta úvodní (která ale zase rychle skončí).

plakát

Captain Marvel (2019) 

Chápu, že leckdo hodnotí třema až čtyřma hvězdama, ale já to tomu Marvelu prostě pořád žeru. Jasně, je to pořád ten zajetej styl Marvelovských sólovek, kterej ale pořád baví a navíc ještě odhaluje, pomrkává a vrací starý (mladý) dobrý postavy a hlavně vytáčenej internet, Windows "devadesát pětky" a ultra pomalý CD mechaniky. A narozdíl od ostatních origin sólovek ten příběh staví a vypráví aspoň malinko jinak, ačkoli se od nich v jádru zase tolik neliší. Thank you, Stan.

plakát

Aquaman (2018) 

Co mě nejvíc překvapilo, byly akční scény a vůbec práce s kamerou, protože takhle skvěle zvládnutý a oku lahodící obrázky a sekvence jsem u komiksárny dost dlouho neviděl, pokud nepočítám akční sekvence u seriálovýho Daredevila, který ale samozřejmě nemůžou dosáhnout epičnosti sekvencí zdejších. Na akci je tady fakt radost pohledět a malinko ji strhává jen místy příliš viditelnej digitál. Ale jen místy, protože co se týče vizuálního zpracování podvodního světa, to už je něco jinýho. Momoa, ač ho leckdo označuje za neherce, ten film dost táhne a viditelně si tu roli užívá, což je patrný už z jeho prvního pohledu v ponorce. BTW: Nemůžu si pomoct, ale Black Manta vypadá, jak kdyby přišla z Power Rangerů.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Sice ta zábavnost během osmi dílů trochu kolísala, ale dovolím si tu malinko nadhodnotit, už jen protože je to po dlouhý době zase něco českýho, co mě donutilo tu TV pustit a vůbec jsem se při sledování necejtil trapně - ba naopak, těšil jsem se na každej další díl. Závěr je na můj vkus sice až moc otevřenej a nepůsobí jako nějaký extra finále, na který se každej těšil, na druhou stranu jako autorskej záměr to asi chápu.

plakát

Jak vycvičit draka 3 (2019) 

Opět neskutečná animace, opět to všechno funguje, baví, odsejpá a je prakticky bez hluchých míst. I ty emoce tu fungujou mnohonásobně víc, než u jiných značek. A sice někdo tvrdí, že je to víc pro děti, že to zdětinštělo... Inu, asi proto se v sále smáli hlavně dospělí, ačkoli tam děcka měly značnou převahu.

plakát

Smrtelné stroje (2018) 

Junkieho říznou hudbou podpořená úvodní honička prokládaná vsuvkami o historickým pozadí světa dokázala slušně navnadit na zbytek filmu. Žel bohům, po skopnutí hlavní dvojice do odpadní roury (není to spoiler, bylo to snad v každým traileru) film začne skřípat. A ne, tohle skřípání nemá co dělat se zvukou stránkou pohybujících se obřích měst. Přitom ten svět se zdá dobře vymyšlenej, vždyť vlastně nejzábavnější stránka celýho filmu je právě to objevování toho neznámýho. Jenže toho je tam minimum, ta důležitá většina proběhne na začátku, a pak už je z toho jen další "postapo/steampunk" dobrodružství, který nedokáže ničím zaujmout, emoce nefungujou kvůli špatný práci s postavama, vizuál je někde na úrovni dražší TV produkce (technika ok, ale klíčování postav do pozadí mi občas připomnělo Aporver), akční scény (až na leteckou bitvu) jsou vyloženě nuda a otrava a těm obřím městům se vlastně vůbec nedaří působit tím obřím dojmem díky nešťastně vybraným záběrům na ně.Je to škoda, potenciál to mělo a možná by bylo daleko lepší to zpracovat do drahýho seriálu, kterej by ale nemusel bejt tak zkratkovitej a s tím světem a postavama a jejich minulostí by si dokázal víc pohrát.

plakát

Skleněný (2019) 

Shyamalanovo miniAvengers jsou tu a z ospalýho tříhvězdičkovýho Vyvolenýho se nakonec dokázali přes čtyřhvězdovýho Rozpolcenýho prokousat až k tý pátý hvězdě. Myšlenka "čtyřlístku" mi sice přišla tak nějak klišé a moc se tam nehodila, vzhledem k tomu, co se tu snažil Shyamalan vybudovat, ale na druhou stranu tomu jakýmsi způsobem dala smysl a momenty a postupy některých postav, u kterých si člověk v průběhu říkal, že vůbec nejsou logický a nedávaj smysl, ten smysl najednou měly a za to tleskám. Řemeslně je to samozřejmě prakticky bez chyby, obraz i zvuk včetně hudby spolu ladí jak západ slunce nad mořem s krákáním racků a McAvoyovo kreace prostě baví, ať už z komickýho hlediska nebo toho vážnýho, emocema protkanýho.

plakát

Overlord (2018) 

Vpravdě jsem tu čekal něco trošku míň vážnýho, trošku víc "utrženějšího ze řetězu", než jak to nakonec dopadlo. Tohle se vzhledem ke svý "uvěřitelnosti" bere až moc vážně a to skutečně tak moc, že to v kontextu s tou scifi/hororovostí vlastně nepůsobí moc dobře. Jenže je tu pár "jenže" - je to natočený dost slušně, má to napínavý momenty, má to výborný akční sekvence, přestřelky, exploze a všechno působí sakramentsky fyzicky a doopravdicky a stěží se tu vlastně najde nějaká část, která by dokázala začít nudit.

plakát

Rozpolcený (2016) 

Tak tohle mi sedlo o hvězdu víc jak Vyvolený, skoro mám nutkání tomu dát i tu pátou. Za mě nejlepší McAvoyův výkon, ba přímo hereckej koncert.

plakát

Vyvolený (2000) 

Nebýt tý poněkud nudný a zatraceně pomalý první poloviny (a to mi pomalý filmy normálně nevadí), tak by to bylo super. Pointa fajn, práce s kamerou ještě víc, ale ta roztahanost...