Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (1 001)

plakát

To (2017) 

Řemeslně slušný, ovšem celkově zatím nic, co by nějak překonávalo ostatní podobný horory, který se sem tam objeví. Co to táhne nahoru je parta děcek, který jsou docela super a jejich hlášky nemaj chybu a pak celej ten šok z toho, že se tady to To (a hlavně tvůrci) nebojí brutálně zabíjet děti v přímým přenosu. To pak člověk tak nějak nemá jistotu už v ničem, když si tady dovolí to, čemu se v jiných filmech prakticky vyhybaj. Teď už jen strašně závisí to, jak bude vypadat druhá část - ta to může buď brutálně strhnout dolu, nebo to naopak ještě vytáhnout a dát prvnímu dílu větší smysl, kterej mi teď zatím, až na nějaký ty vedlejší přesahy, uniká.

plakát

The Orville (2017) (seriál) 

Strašně těžký na hodnocení. Není to vyloženě parodie, ale kopírkou ST se mi to taky nazývat nechce, protože je to přecejenom poněkud jiný. MacFarlanovskej, mnohdy dost absurdní humor, je tu namontovanej na bratříčka Rodenberyho světa, a dost často se mu díky tomu daří nastavovat (ne vždy)humorný zrcadlo dnešnímu skutečnýmu světu. Díky epizodičnosti, která na mě už moc nefunguje, to pro mě není za 5*, ale jednotlivý epizody jsou každopádně povedený, maj myšlenku i nápad, kterej probouzí v divákovi zvědavost, často i ten skoro už zapomenutej úžas nad objevováním tajemství vesmíru (např. SPOILER!!!!!!!!!!! 2D svět).

plakát

Letopisy rodu Shannara - Série 2 (2017) (série) 

O něco lepšejší než první sérka, ale stejně si nemůžu pomoct... pořád v tom vidím subpříběhovou kombinaci SW a LOTRa. Ale jo, bylo to lepší, sice pořád ne na 4*, ale aspoň už se tady tolik nesrali s postavama, některý zajímavě rozvíjeli a jiný zajímavě zabíjeli. Jen to pořád chce zlepšit bojový scény a některý efekty. A dialogy.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Těžko napsat něco smysluplnýho, chce to asi ještě pár promítaček. Na první dojem tu byla snad jedna jediná věc, kterou bych vytkl, a to lehkej přebytek toho dneska klasickýho blockbusterovýho humoru. Jinak jsou to opravdu výborný SW, sic poněkud jiný, ale zároveň některýma podzápletkama povědomý, leč nepůsobící remake dojmem jako E7. Johnson sází jeden parádní moment za druhým, vede příběh netradičníma cestama a nebojí se hrát s divákovýma očekáváníma (podpořenýma i kampaní), jen aby je pak obrátil úplně na ruby. Škoda, že se nechopil i další epizody... na druhou stranu se začínám těšit na tu novou trilogii, kterou snad chystá.

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

Tým funguje a na jejich spolupráci a interakce je radost se dívat... jenže to je vlastně skoro všechno, protože jinak je všechno o třídu horší jak v BvS. Nemá to tu hloubku předchozích dvou filmů, Elfman je tu naprosto nevýraznej, CGI ve velkým množství momentů připomíná spíš PC hru než film a občas dokonce ještě hodně levnou PC hru... a je to strašně krátký, takže to ve výsledku působí spíš jako easy dobrodružství než ultimátní spojenectví proti megapadouchovi, kterej je taky nechutně CGI a navíc ve finální bitvě ani nepůsobí jako ten Ničitel světů. Ale bavilo mě to, to ano.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Třetí Thor se už totálně vydal cestou Strážců a nedělá to o nic hůř. Je to zábavný, má to super akci, je to plný skvělých vtipů, je tam spousta nádherných obrazů a oku lahodících sekvencí... a k tomu ta hudba a stylizace. Pokud tenhle Thor příběhově nijak nevyčnívá, tak díky barevný "retro" (pokud se to tak dá nazvat) stylizaci a něco jako synthwave muzice se na něj určitě jen tak nezapomene. Jen škoda, že mi záporačka přišla tak málo využitá, protože jinak i na tom malým prostoru byla Cate Blanchett absolutně skvělá a klidně bych si jí šoupnul na přední pozice žebříčku Marvel padouchů, kdybych nějakej měl. Druhá malinkatá výtka putuje k tomu, že onen přehršel vtipu zahlušil veškerý scény, který měly vyvolat emoce (pro mě fail hlavně u pár scén kus po začátku), s čímž teda ty zmíněný Strážci pracovali trochu líp. Jenže já jsem na to šel s tím (a trailery na to dost upozorňovaly), že dostanu parádně stylizovanou akční komedii a tu jsem dostal na 100 %. Spokojenost.

plakát

Sněhulák (2017) 

Scénář, scénář, scenář. Je jasný, že oproti knize muselo dojít k nějakým zjednodušením, což není vyloženě problém. Ten nastane, když kvůli tomu celej případ vypadá triviálně a všechno mezitím tak docela zbytečně, jakkoli to slušně vykresluje minulost, postavy i slepý vyšetřovatelský uličky, člověk má prostě pocit, že kdyby ten LEGENDÁRNÍ Harry Hole nebyl lempl, tak to mohl vyřešit do pěti minut, případně do půl hodiny (hudba!). O uspěchaným konci ani nemluvě. Přitom je to tak skvěle natočený (až teda na nějakej lepší důraz na toho titulního sněhuláka), mrazivě ponurý, dobře obsazený a zahraný (dokonce i ta Charlotte Gainsbourg, kterou nemusím, mi tady moc nevadila)...

plakát

Temná věž (2017) 

Předlohu jsem nečetl, ale už jen dle její pověsti bych očekával něco trochu hlubšího, než jen další generickou fantasy/scifi s se zvláštním děckem, kterou z nudnosti vytrhává jen pár cool akčních momentů a krátká stopáž.

plakát

Válka o planetu opic (2017) 

Skvělý završení trilogie, který možná lehce překvapí formou, kterou ovšem spolu s obsahem dokáže vyždímat každou emoci na maximum a vlastně to zvládá takřka bezeslov, jen z dlouhých, všeříkajících pohledů (takže když mám v tomhle ohledu problém s prvním Blade Runnerem, tak to asi opět potvrzuje, že neni hlavní chyba ve mně). Technologie se tady dostala do takový úrovně, že v polovině scén nejsem schopnej určit, jestli pro ten záběr použili loutku (pokud vůbec nějaký používali) nebo je to komplet CGI. Bravo! Taky potěšili množstvím odkazů nebo pomrknutí do minulosti k původnímu filmu (čili vlastně do budoucnosti), ačkoli teď vlastně některý postavy budou muset žít asi tak 2 000 let, aby se mohly dožít příletu Charltona Hestona. :)

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Villeneuve nezklamal! Nějakým záhadným způsobem se mu podařilo vzít prakticky všechno z jedničky, včetně těch nudných a utahaných věcí, a přetavit to v něco, co sice trvá ještě o půl hodiny dýl, ale i tak to uteče daleko rychlejc než díl první. Vizuál, hudba, atmosféra, všechno sedí, jen je do toho zasazenej mnohem funkčnější příběh, kde člověka zajímá, co bude dál, fungujou tu emoce, překvapení a dokonce i ta "virtuální" romantika! Spousta nových parádních nápadů a hlavně smysluplný rozvinutí dějových linek z jedničky (navíc bez toho, aby divákovi nějak kazila vyznění těch pár dobrých myšlenek a nápadů, který měla), která tak díky tomuhle konečně dostává nějakej větší smysl a nepůsobí jen jako nezvládnutý pseudofilosofický cosi. Jediným zklamáním tak vlastně bylo, že samotnej konec, kterej jedničce dal alespoň něco málo navíc, tady působí tak jako trochu... "meh" oproti zbytku filmu. Ovšem třeba nakonec dojde i na Blader Runner 2079 a zmizí i tahle jediná černá skvrna na jinak dokonalým díle.