Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (21)

plakát

Rodáci (1988) (seriál) 

Seriál lze rozdělit na dvě části. Ta první, odehrávající se za války a těsně po ní, je povedená a zaslouží si slušné hodnocení. Naopak druhá polovina je v podstatě jen komunistická agitka a v některých scénách (když víme, jak historie dopadla) až mrazí. Chtěl jsem dát dvě hvězdičky, ovšem za nahá ňadra Nely Boudové přidávám třetí. :-)

plakát

Přízrak (1987) (TV film) 

Starý hrad, parta studentů a tajuplný Přízrak. Lepší kulisy ke strašidelnému příběhu si asnad ani nedokážu představit. Přesto se výsledný film tak úplně nepovedl. Zdá se, jako by se režisér nemohl rozhodnout, zdali chce točit horor, nebo detektivku, a tak k divákově smůle nakonec nevzniklo ani jedno z toho. Škoda. Za pochvalu ovšem stojí herecké výkony zúčastněných.

plakát

Růžový Hubert (1985) (TV film) 

Jak mám knihy od E. Wallaceho rád, tenhle televizní výtvor mě moc nenadchl. Humoru minimálně, tajuplnosti ještě méně. Myslím, že tři hvězdičky jsou až moc.

plakát

O Popelákovi (1986) (TV film) 

Popelka naruby. Kdyby v této pohádce bylo alespoň něco jinak, než v originále... Takhle je to trapné.

plakát

Strašidla (2016) 

Koukám na to, kolikrát je to zde hodnoceno jako odpad. Téměř mám dojem, že Strašidla odsoudila věšina diváků jen z toho důvodu, že jsou od Trošky. Trochu mě to mrzí, protože zase tak špatné to rozhodně nebylo. Děj filmu je sice prostý, ale na druhou stranu zase neurazí. Je to typický odpočinkový snímek, u kterého nemusíte moc přemýšlet, zato se často zasmějete. To, co podle mého názoru filmu škodí nejvíc, je několik dějových linií, i když úzce propojených. Kdyby se tvůrci zaměřili jen na jednu (třeba obě děti ve škole, nebo vzájemný vztah rodičů), a ostatní upozadil, bylo by to jenom ku prospěchu. I tak si to ale dvě až tři hvězdičky zaslouží.

plakát

Bezva ženská na krku (2016) 

Nenáročná a předvídatelná, ale velice milá česká komedie, vhodná pro celou rodinu. Toto je přesně ten film, který člověk potřebuje v období sychravého podzimu ke zlepšení nálady. Vyzdvihnout bych chtěl hlavně Miroslava Táborského, jehož role starosty je nezapomenutelná.

plakát

Mamka & taťka (2008) 

První půlka filmu byla působivá a odpovídala mému pojetí hororu, někdy po polovině už to ale podle mě nenabídlo nic nového a původně stupňující se napětí se zastavilo. Když to shrnu: některé části filmu byly dobré, některé jen zbytečně zvrhlé a nechutné.

plakát

Čapkovy povídky (1947) 

Výběr povídek je dost nesourodý a film tak působí roztříštěně.Možná, kdyby místo pěti podivně sešroubovaných příběhů film obsahoval řekněme tři o něco delší, výsledek by byl mnohem zdařilejší.

plakát

Namátková kontrola (1975) (TV film) 

Podle mého názoru nenáročná, ale příjemná komedie se skvělými herci. 70 %

plakát

Četníci z Luhačovic (2017) (seriál) 

Seriál se zákonitě nevyhne srovnání s Četnickými humoreskami, ve kterém ovšem nemůže obstát. Na jednu stranu jsou zde pěkné exteriéry, kostýmy a také atmosféra těsně po vzniku republiky je zachycena s věrnou sy(u)rovostí. Problém je však v postavách a scénáři. Hlavní hrdinové jsou nemastní neslaní a dokonce i jinak skvělý Pavel Zedníček je postaven do role jakéhosi statisty. Většina postav v seriálu je buď nepříliš sympatická, nebo sice sympatická je, ale v ději se vyskytuje jen krátce (K.Dobrý, D.Batulková). A na scénáři je také vidět přílišná roztříštěnost. Je evidentní, že tři režiséři na jeden seriál jsou prostě moc. Přesto je to celkem příjemné dílo, které stojí za zhlédnutí a rozhodně převyšuje většinu současných televizních seriálů. Půl hvězdičky navíc bych dal za Hanu Holišovou, která je v roli lehké dívky přímo k nakousnutí.