Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbení režiséři (10)

George Lucas

George Lucas je mou režisérskou jedničkou s naprosto neotřesitelnou pozicí na vrcholu. Závislosti na Star Wars se už nikdy nezbavím. Díky bohu - ehm - Georgi! :o)

Steven Spielberg

Muž s obrovskou představivostí, díky kterému jsem si celkem oblíbila Harrisona Forda, lidé se díky němu začali zajímat o žraloky :) a futuristé v televizních dokumentech řeší hračičky, které používal Tom Cruise. Díky Čelistem, božskému archeologovi, Minority Report a Válce světů je tam, kde je. Už jen jeho jméno je pojem - zaslouženě.

James Cameron

Jedno z nejčastěji zmiňovaných jmen ve světě i u nás doma. Král popkornu. Je očividné, že Cameron umí pokračování, a umí je zatraceně dobře - o projekcích T2 Judgement Day a Aliens v našem improvizovaném letním kině a následném strachu ze tmy se mi zdá ještě dnes :) Avatar je možná bomba se vším všudy, ale ať se na mě mistr James nezlobí, vrátím-li se raději ke starým klasikám: Hicks je pořád stejný frajer a "kořen" a Ripley je boží; "Get away from her, you bitch!"

Peter Jackson

LOTR je prostě LOTR. U mě osobně byla Jacksonova trilogie jedním z největších kasovních trháků - na všechny tři díly do kina, na dva z nich znovu. A to jsem ještě netušila, že si ta jeho přerostlá opice vynutí přestávku v Cinestaru, samozřejmě za příplatek! :o) Nebýt Jacksonových filmů, nevím, na co bych koukala v dobách největšího filmového sucha.

Alfred Hitchcock

Génius, mistr, klasik, podivín, vizionář. Bez něj by dnes film byl o pěkných pár kroků pozadu: Rear Window, North By Northwest, Vertigo, Psycho, Rope, Man Who Knew Too MuchBirds. Filmy Alfreda Hitchcocka jsou fascinující, stejně jako samotný pan Režisér, postupem času si o AH doplňuji vzdělání, ale jedna věc mě už nepřekvapí - jeho filmy vždycky budou jednoduše boží.

Ridley Scott

Ridley Scott je režisér, z jehož filmů mívám vždycky husí kůži. Spojení Scott-Vangelis-Ford je neskutečné, audio-vizuál Blade Runnera je jako výlet feťáka do lékárny. U Black Hawk Down zbaběle pláču pokaždé, když ho vidím, srovnávám s ním každý nový válečný film a Alien je pro mě pořád stejný kult, jako když jsem ho viděla před lety poprvé jako malá holka. Odolávám Body of Lies a American Gangster, protože se oprávněně bojím toho, že moje dojmy ze starších snímků nepřekonají, ani se jim nepřiblíží.

Christopher Nolan

Restartoval Batmana, pak mě ohromil Dokonalým trikem, následně přihodil Jokera a poté servíroval snový dezert - Inception. Standing ovations.

Baz Luhrmann

Kdo jiný by dokázal neuvěřitelným a fascinujícím způsobem složit Nicole Kidman, Ewana McGregora a překrásnou hudbu do barevného Moulin Rouge? Kdo jiný by mě dostal i Austrálií?! :-)

Stanley Kubrick

Mechanický pomeranč jsem nikdy neviděla a nejsem si úplně jistá, že si na něj někdy troufnu. Za Full Metal Jacket, Vesmírnou odyseu a Osvícení je tu ale tak jako tak naprosto oprávněně.

Quentin Tarantino

Podivný chlápek s IQ 166, jehož filmy zaslouženě dostávají nálepku "kultovní", jen co vlezou do kin. Filmovou výchovou si prošel u regálu videopůjčovny a nunto podotknout - ještě že tak! Kromě toho, že svoje filmy stylově topí v krvi, je proslulý i svým obličejem, protože už jsem několikrát slyšela, že je to "ten s tou výraznou bradou". Jo, to je on. Nechtěla bych ale být v jeho hlavě, neboť je asi pravda, že v každém géniu je i kousek šílence :o)