Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (48)

plakát

Archanděl (2005) (TV film) 

Velice zvláštní film. Líbil se mi napínavý příběh a zajímavé nečekané zvraty. Dokonalé bylo vykreslení nevyřknutého tichého imperia, které v ruské společnosti zbylo po Stalinově krutovládě. Jakoby lidé chtěli být ovládáni, bez vůdce byli zmatení a přáli si vrátit režim, který jim častokrát vzal někdy i celou rodinu. V každém záběru se starou paní z Archandělska jsem cítil, jak mě neuvěřitelně znervózňuje její mlčení a to, jakým chladným způsobem vyprávěla, že jí zastřelili muže a dceru. Vraždy, znásilňování, pracovní tábory, naprosté potlačení demokracie a svobodného projevu. Celý film dýchá takovou hutnou nesnesitelnou atmosférou, ve které se americký profesor snaží nalézt Stalinův zakopaný zápisník. Líbila se mi role Stalinova pošahaného syna a díkybohu, že byl nakonci zastřelen. Kdyby tento film skončil s otevřeným koncem, nejspíš bych měl pár dní noční můry.

plakát

Až na krev (2007) 

Ač si nepotrpím na drama, nebo alespoň do zkouknutí Až na krev nepotrpěl, mě film zasáhl opravdu velice hluboko. Už první scény, které mě zamáčkly do sedačky, prozrazují, v jakém duchu se snímek bude vyvíjet. Naprosto jsem se ztotožnil se zahořklým olejářem Plainviewem, je tak syrový! Jeho cesta k penězům a jisté moci je spojena s překonáváním různých překážek, pracovních i rodinných, které díky své strohé povaze a nedostatku empatie řeší kuriózními až středověkými způsoby. Moc se mi proto líbilo, když se střetl s úlisným fanatizujícím farářem Sundayem. Naprosto sdílím Plainviewův postoj k církvi! Výborná je část po výbuchu vrtu, ohromující hudba, skvělá výprava a našláplý konec, který celý film s noblesou uzavřel. "Skončil jsem"

plakát

Až tak moc tě nežere (2009) 

Jak tu někdo napsal, plýtvání Vaším časem.. Příběhy o vztazích jsou častým tématem, proto už nepřekvapí svou originalitou, natož o partnerských vtazích. Takové filmy upadají do zapomnění, zvláště pak v dnešní době, kdy je chrleno takové množství a film se považuje za úspěšný tehdy, když dosáhne požadované návštěvnosti v několika týdnech od premiéry. Během filmu se sem tam zasmějeme, ale ruku na srdce, to i když někdo šlápne do hovna.

plakát

Bolt - pes pro každý případ (2008) 

Opravdu sranda, vedle Bolta zářil především křeček v kouli. Vlastně vedle křečka v kouli je vidět také Bolt. Velice vtipné a záživné především pro děti, kterým film bez jejich vědomí vštípí nějaké ty dobré hodnoty. Obdivuji nové enginy kreslených filmů a jen se těším co přijde dál.

plakát

Díky za každé nové ráno (1994) 

"Tak co si myslíte, že je nejdůležitější v životě? Prosím, je to láska? Ne Tak štěstí? Kdepak. Je to život? Ano, zatleskejte soudružce" :D. Film plný hlášek, urážejících komunisty, křesťany, ateisty a v neposlední řadě úplně všechny. Super zábava se super Hrzánovou a Chýlkovou.

plakát

Dobrý ročník (2006) 

Film s velice pěknou vzdušnou atmosférou krásné vinice a zatrpklým Russelle Crowem s opravdu nevkusnými brýlemi. Místy úsměvné a nalazující na příjemnou hladinu. Skoro celý film jsem toužil tam odjet na nejbližší prázdniny.

plakát

Gran Torino (2008) 

Výborný film o vysloužilém americkém vojáku Waltu Kowalskim, ve kterém přetrvávají vzpomínky z války. Připadalo mi, jako by měl takový svůj malý Vietnam u sebe v ulici, kde bydlelo víc "rejžožroutů" než američanů. Kowalsky, konzervativní stařík znechucený chováním mládeže, své rodiny a svým zdravotním stavem, po smrti své ženy zjistí, že má blíže ke kultuře svých vietnamských sousedů, než ke svým příbuzným. Film, kde nevyhrává pravda, ale na konci i přes to všechno máte pocit zadostiučinění.

plakát

Hogan má pravdu (2005) (pořad) 

Absolutní blbovina, která nemá s reálným životem nic společného. Ale! Všechno je postavené na obrovském Hoganovi, který ať bude "hrát" v čemkoli, tak to strhne, nebo v tomto případě pozvedne na svoji úroveň. Hogan pro mě je jistou ikonou z wrestlingu, kde se dostával do životem (spousty scénaristy) napsaných situacích, kde si například nechal rozmasakrovat motorku, aby nato mohl někomu rozmasakrovat obličej. Žeru jeho zinscenované příběhy a mám rád jeho nevyzpitatelné cholerické reakce.

plakát

Horton (2008) 

Povedená animace, plná úsměvných nápadů a zajímavých potvůrek. I přes to všechno a krátkou stopáž začne dřív nebo později nudit. Nic hlubokého.

plakát

Iron Man (2008) 

Charizmatický Downey dává filmu jiný lepší rozměr. Lehce se s ním sjednotíte a fandíte mu, aby při útěku z jeskyně nakopal teroristům řitě. Líbila se mi role Gwyneth Paltrow. Ironmanův oblek jsem sežral i s navyjákem, pěkně udělané. Doufám, že se v pokračování objeví více hlášek a režie se bude držet nějaké našláplé komiksové zápletky.