Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (48)

plakát

Bolt - pes pro každý případ (2008) 

Opravdu sranda, vedle Bolta zářil především křeček v kouli. Vlastně vedle křečka v kouli je vidět také Bolt. Velice vtipné a záživné především pro děti, kterým film bez jejich vědomí vštípí nějaké ty dobré hodnoty. Obdivuji nové enginy kreslených filmů a jen se těším co přijde dál.

plakát

Valkýra (2008) 

Průměrný film z druhé světové války. I přes to, že víme, že atentát nebude úspěšný, má film spád a trochu znervózňuje. Podle mě nejzajímavější pro historické znalce a hnidopichy, kteří si přiřadí k vyčteným činům tváře. Až na hudbu film nezpůsobí nějaké větší překvapení.

plakát

Proč bychom se netopili (2009) (seriál) 

Docela srandovní seriál, který nemůže být brán vážně, ale jsem si jist, že u některých vodáckých skupin to chodí velice podobně. Občas zábavné situace, ale ještě zábavnější, kuriózní a řekl bych možná skautské je jejich řešení uvědomělou partou vodáků v čele s kamarádem do deště.

plakát

Dobrý ročník (2006) 

Film s velice pěknou vzdušnou atmosférou krásné vinice a zatrpklým Russelle Crowem s opravdu nevkusnými brýlemi. Místy úsměvné a nalazující na příjemnou hladinu. Skoro celý film jsem toužil tam odjet na nejbližší prázdniny.

plakát

Odpor (2008) 

Dech vyrážející boj za svobodu. Pravdivý film o tom, že člověk není zvíře a nemělo by se tak s ním jednat, ať už je jakékoli národnosti. Každý by se měl zodpovídat jen za své činy a ne za to, kým je. Drama poukazující na směšnost a neodůvodnitelnost druhé světové války a přitom na obrovské následky na životech, ať už těch zničených, nebo poznamenaných až do jejich konce. Film je plný násilí, hyenismu a šokujícího úplně všeho. Daniel Craig excelentní.

plakát

Yes Man (2008) 

Zajímavá zápletka, spousta srandovních situací a vynikající Jim Carrey, na kterém se pomalu podepisuje věk, ale ten jeho obličej je pořád jako z gumy. I dva týdny po shlédnutí filmu se mi vybavuje živě velké množství scén a musím se smát. Jim Carrey je snad jediný, který Vás donutí si při pohledu na svoji vlastní zkroucenou mrtvolu pořádně smíchy zachrochtat.

plakát

Výměna (2008) 

Ze začátku bylo velice těžké akceptovat Angelinu Jolie v takovéto roli. Je pro mě symbolem absolutně něčeho jiného, než co předvedla ve Výměně. Proto pro mě bylo obtížné se naladit na tu správnou atmosféru, ale jakmile se chlapec ztratil, rozplynuly se veškeré pochyby a už to byl jen herecký balet plný emocí. Film, kde bezpráví spáchá nenahraditelné škody a je mu nakopáno bohužel jen v mezích zákona. Krásný film. Obdivuji Clint Eastwooda, že dokázal za jeden rok vyprodukovat dva takovéhle špičkové filmy.

plakát

Wrestler (2008) 

Nejsem fandou Aronofskyho, proto je mé hodnocení v tomto směru neovlivněno, ale výborná práce! Čekal jsem jako fanoušek wrestlingu hodně, ale i tak velice příjemné překvapení. Osobitě opravdové, překvapující, místy upřímně zábavné, dojemné a velice lidské drama. Nahlédnutí do osamoceného světa jednoho spíše dobrého člověka z jistým způsobem obdivuhodného prostředí. Dvě hodiny silného zážitku. Mickey Rourke je za své převtělení horkým kandidátem na Oskara. Spolu s Gran torinem a Temným rytířem jeden z nejlepších filmových zážitků za dlouhou dobu.

plakát

Nezvaný host (2007) 

Velice lehce nadprůměrné drama. Film se celou dobu pomalu táhne, je vláčný od začátku do konce, ale i tak vypráví zajímavý příběh a stojí za shlédnutí. Jenkins na Oscara určitě nedosáhne.

plakát

Sedm životů (2008) 

Průměrný filmový zážitek pozvednutý na vyšší úroveň Willem Smithem, o kterého, spolu s charismatickým slepcem, si film opírám. Zajímavá zápletka, ale od nějaké chvíle, kdy Vám docvakne o co go, hrozně okaté až zdlouhavé.