Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (286)

plakát

Je třeba zabít Sekala (1998) 

Někdo tvrdí, že je Sekal přeceněný, někdo naopak namítá, že to je nejlěpší český film 90.let. Osobně se přikláním více ke druhému názoru, protože Sekal mě skutečně nadchl a nevěděla jsem, že se najde i domácí film, u něhož bych poslední půlhodinu takřka nedýchala. Moc se mi líbí, jak sníměk postupně graduje a já jako divák čekám, co se teda stane...a ani několik vteřin před titulky není jasno...a v tom se mi právě Sekal líbí, v tom dlouhotrvajícím napětí.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Dlouho jsem se od tohoto fenoménu distancovala. Když jsem se pak podívala na první díl, naprosto mě dostal a asi měsíc jsem neděla nic jiného, než se snažila prokousat k nejnovějším dílům. Pravda, ne každý díl je dokonalý, ale jako celek je to prostě fantazie.

plakát

Queer as Folk (2000) (seriál) 

Sice mi stále schází posledné série, ale mylsí že i bez ní jsem schopna říct, že tento seriál na mě měl obrovský vliv. Díky němu jsem si dokázala vytvořit svůj názor na problematiku homosexuality a i když s radostí tvrdím, že to je jen gay-porno s příběhem, ten příběh tam převažuje.

plakát

Králova řeč (2010) 

Králova řeč stojí především na silném příběhu a hereckých výkonech. Herců se zde pravda sice neukázalo mnoho, ale o to více se pak prosadili ti v hlavních rolích. Je zde navíc velmi působivě ztvárněn kus historie, který se nedostal do učebnic dějepisu a který je mnohem zajímavější, než jen strohá fakta. Mnohé scény byly velmi působivé, kromě postupně sílícího přátelství mezi princem a jeho logopedem to je třeba i jakýsi odstup malých princezen po tom, co jejich otec nastoupil na trůn, nebo krásné vyznámí královny Ažběty o tom, že jej dvakrát odmítla ne proto, že by jej nemilovala, ale proto, že se bála královských povinností...

plakát

Bohémové (2005) 

Viděla jsem i záverečné představení (Rent: Filmed live on Broadway) a myslím, že nelze srovnávat. Divadelní svět má naprosto jiné možnosti než film a podle toho také Bohémové vypadají. Jsou zde stejné melodie, divadlení herci, film má neopakovatelnou atmosféru a ten příběh...oh...

plakát

Rent: Filmed Live on Broadway (2008) (divadelní záznam) 

Och...nedostává se mi slov. Prostě úžasné. Některé melodie mě naprosto uchvátily, některé mě skoro zvedaly ze židle a já jsme většinu času prostě zírala...och, teď jen lituju, že jsem si to nenahrála...

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Toto je prosím konečně parádní komixová adaptace, která, na rozdíl od některých jiných, nepředstírá, že je něco jiného, než šíleně barevný nesmysl. Naopak, tady se tím chlubí :-) Komixové vyjadřování zvuků, sbírání bodů za zlikvidované bývalé, dvojité bojové záběry jako z Pokémonů :D a samozřejmě všechny ostatní efekty, kostýmy, hudba...a taky hrátky se střihem...prostě skvělé...vrním blahem a plánuju, kdy si to vychutnám ještě jednou :-)

plakát

Kráska a zvíře (1991) 

Nádhera...nejen krásný příběh, ale taky ta animace, ty postavy...pořád dokola mě dojímá, jak Disney dokázal nakreslit charakter postavy do obličeje a gest...nejen v Krásce a zvířeti, ve všechn svých filmech, jen tady je to umocneno tím, že mnohé charaktery jsou promítnuty do předmetů :-)

plakát

Toy Story 3: Příběh hraček (2010) 

Měla jsem strach, že trojka už bude jen těžit z krásy a úspěchu předchozích dvou dílů. Naštěstí jsem se bála marně...i tentokrát mě kovboj Woody a Buzz Rakeťák naprosto dostali...v některých částech jsem se válela smíchy, v některých částech jsem se skutečně bála jako při akčním filmu (netvrďte mi, že ta část na smetišti nebyla napínavá :P) a při závěrečné scéně u Bonnie jsem brečela dojetím, protože to prostě bylo krásné...a to mi nikdo nevymluví. Dějovým potenciálem se Toy Story jednoznačně vyrovná hraným filmům, protože i když to je pohádka, dokáže zaujmout nejen děti.

plakát

Zlatíčko (2004) 

Neuvěřitelně příjemná záležitost, u které jsem se vydržela usmívat skoro od začátku do konce. Naprosto mě dostaly Alfieho promluvy do kamery...a vlastně celý herecký výkon Juda Lawa. Film navíc krásně z komediálních částí do těch dramatických aniž by to působilo trapně.