Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (286)

plakát

Mezi mužem a ženou (2005) 

Byla jsem naprosto uchvánecna hereckými výkony jak na "mužské" tak "ženské" straně. Rozdělení obrazu do dvou polvin mi sice zpočátku ztěžovalo sledování, ale v konečném důsledku to je ten hlavní fakt, který dělá film výjimečným.

plakát

Kuře melancholik (1999) 

Kdybychom se na tento film nedívali ve škole, možná bych měla jiný názor...

plakát

Bohémové (2005) 

Viděla jsem i záverečné představení (Rent: Filmed live on Broadway) a myslím, že nelze srovnávat. Divadelní svět má naprosto jiné možnosti než film a podle toho také Bohémové vypadají. Jsou zde stejné melodie, divadlení herci, film má neopakovatelnou atmosféru a ten příběh...oh...

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Hezký a zároveň i český film. Do nedávna bych tvrdila, že si toto spojení téměř odporuje...nicméně v poslední době přišla sousta snímků, které mě přesvědčují o tom, že český kinematografie není založená jen na levných komediích vařených z vody. Občanský průkaz je jedním z nich. Pestrý příběh, vripné i drsné momenty, příjemní (a v hlavních rolích též neznámí mladí) herci a skvělá hudba...jediné, za co strhávám jsou některé zdlouhavé pasáže.

plakát

Rent: Filmed Live on Broadway (2008) (divadelní záznam) 

Och...nedostává se mi slov. Prostě úžasné. Některé melodie mě naprosto uchvátily, některé mě skoro zvedaly ze židle a já jsme většinu času prostě zírala...och, teď jen lituju, že jsem si to nenahrála...

plakát

Malá mořská víla (1989) 

Mám sice ráda tu verzi příběhu, kdy má Víla prince zabít, ale místo toho se raději stane mořskou pěnou, ale co by z toho pak ty děti měly? A co bych z toho měla já? Vždyť i jako sedmnáctiletá puberťačka jsem u Arielina kukuče roztála jako malá :-)

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Toto je prosím konečně parádní komixová adaptace, která, na rozdíl od některých jiných, nepředstírá, že je něco jiného, než šíleně barevný nesmysl. Naopak, tady se tím chlubí :-) Komixové vyjadřování zvuků, sbírání bodů za zlikvidované bývalé, dvojité bojové záběry jako z Pokémonů :D a samozřejmě všechny ostatní efekty, kostýmy, hudba...a taky hrátky se střihem...prostě skvělé...vrním blahem a plánuju, kdy si to vychutnám ještě jednou :-)

plakát

Znovu 17 (2009) 

Možná jsem cvok, ale tenhle "rom-kom" se mi vyloženě trefil do nálady, vylepšil mi pohled na Zaca Efrona a i když byl místy trapný a příšerný, jako celek se mi dost líbil.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Na úvod musím uvést, že toto nehodnotím jako samostatný film, ale jako předehru k samotnému pořádnému filmu. A ta mě, čtenářku a dalo by se říci fanynku, neskutečně bavila. Snad poprvé dostali tvůrci prostor, aby se drželi knižní předlohy a myslím, že toho využili skvěle. O spádu se sice moc mluvit nedá, nekteré scény jsou přetažené...ale je to přostě "part one". Pokud se budou tvůrci držet ve stejném duchu, bude Potterovská série zkončena důstojně :-)

plakát

Kráska a zvíře (1991) 

Nádhera...nejen krásný příběh, ale taky ta animace, ty postavy...pořád dokola mě dojímá, jak Disney dokázal nakreslit charakter postavy do obličeje a gest...nejen v Krásce a zvířeti, ve všechn svých filmech, jen tady je to umocneno tím, že mnohé charaktery jsou promítnuty do předmetů :-)