Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (606)

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Dlouhé, rozvleklé. Zároveň promyšlené tak, aby v mysli zůstal hluboký zásek od osedžského tomahawku. Ústředním motivem jsou manželé Burkhartovi. Mollie je střed, kolem které se vše točí, až se to dotočí. Nejlepší viděný film 2023.

plakát

Král (2019) 

Věrný středověk a romantický, až pohádkově laděný silný příběh. To je zabíjácká kombinace. Neberu to jako historický výklad a tudíž ani nemám, co bych vytkl. Války jsou skutečně šílenství.

plakát

Bridgertonovi - Série 2 (2022) (série) 

Dokonalý kýč, který dokazuje, že klasická dichotomie forma vs. obsah je blbost. Tady je totiž obojí v naprosté harmonii. Je to skutečné zhmotnění romantismu. Dokonalý casting, který svým pojetím zdůrazňuje smáznutí multi-kulti předsudků. Všechny hlavní i vedlejší postavy jsou prostě perfektní. Druhá série sice lehce kopíruje koncept první, ale stačilo trošku zatlačit na pilu romantismu a už tu máme psycho drama jak vymalované. Jo a před dokonalostí Simone Ashley smekám, klekám a hekám.

plakát

F. L. Věk (1970) (seriál) 

Česká perla, které dodává třpyt Jana Brejchová v jedné z nejlepších rolí.

plakát

Monty Pythonův létající cirkus (1969) (seriál) 

Partička velikánů se ujala toho nejtěžšího - dělání humoru. A nikdo se jim v tom zatím nedokázal vyrovnat. Kdo u Monty Pythonů nebrečí smíchy, měl by okamžitě vyhledat psychologickou pomoc.

plakát

Opičí král (1986) (seriál) 

Zvláštní a nepochopitelná asijská poetika. Skvělé zvukové i vizuální efekty a celé to putování je prostě otravné a skvělé.

plakát

Paterson (2016) 

Jasných deset, bohužel mohu dát maxymálně pět. Mohu dát maximálně pěd. Jasných deset, dvakrát pět, to jsou dvě dvojčata pěti, dohromady deset. Galaxie hvězdiček je málo, pro tendle extrémně poetický drobně megální superfilm. I kdyby to byla nudná, extrémně trapná debžotina, tak je to přece JARMUSCH"!!!! DÁVÁM DESET.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Povedený biják s dobrými herci. Co víc si přát. Snad jen ten závěr po závodě byl zbytečný.

plakát

Fantastický pan Lišák (2009) 

Nezáleží na věku, každý si přijde na své. Anderson využil přírodní vlastnosti zvířat a narouboval je na bajku o lidech. Animace skvělá, čím více shlédnutí, tím lepší zážitek. Dabing zdařilý, čmuďajs.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Quentin umí, ostatní jen čumí. Pěkně vystižená atmosféra doby, kterou jsem nezažil a místa, které jsem nikdy nenavštívil. Ale takhle by se mi to líbilo.