Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (606)

plakát

Pějme píseň dohola (1990) 

Anekdoty jak od Zdeňka Trošky, místo hereckých výkonů, až na výjimky, připitomělé odříkávání textu ze scénáře, a vůbec nejhorší (ne)herecký projev, který jsem kdy viděl, v podání Jana Procházky. Uřvané děti do toho nepočítám, ty hrát prostě neumí. Praktikant v hlavní roli je necitlivě vybraný zjev. Jediné pozitivum a celkem vtipný prvek filmu, je Bob (Radek Říha).

plakát

Mlha (2007) 

I mlha se rozplizla, haleůjah! Asi nemá smysl hodnotit bubu zvířátka a fuj fuj pavouky, prostě někomu (mě) to může připadat trapné, někomu jinému (blbcům) strašidelné. Na čem bychom se asi všichni shodli, jsou divákovi vnucované "zápletky", které působí vykonstruovaně. Nevím, jaká je kniha, nečetl jsem, snad lepší a překvapivější. Za zmínku snad stojí jen výkon Tobyho Jonese, který by byl vynikající hrdnina akčních filmů, zejména dvojrolí klaďas/záporňák.

plakát

Hořící kříže (1988) 

Povedená alegorie. Tom Berenger je velmi podobný americkému presidentu George Bushovi. První třetina filmu je vyloženě povedená, později klouže k průměru, ale celkový dojem je dobrý.

plakát

Star Trek: Do neznáma (2016) odpad!

Protivný příběh, ještě protivnější scifi prostředí, samoúčelné triky, do toho kapitán Amerika na motorce, no děs běs. Po dvou dnech od shlédnutí si nevybavuji jedinou scénu, která by ve mě utkvěla.

plakát

Pěsti z kamene (2016) 

Barevné obrázky, povětšinou s nádechem trapnosti. Chvílemi s nádechem argentinské telenovely. Mizerné herecké výkony, průměrný scénář. K ani jedné postavě si divák nevybuduje vztah. Bohužel to nezachrání ani superherec jako Robert De Niro, který jediný film nekazí.

plakát

Tah pěšcem (2014) 

Sonda do krásné hry, která byla vždy považována za něco víc, než piškvorky nebo jiné karetní hry. Je vidět síla filmového média, který se dokáže zaměřit na jednu věc, kolem které se točí celý svět. Škoda, že filmů o géniích, kteří lavírují na (za) hranici duševní nemoci, je hodně a již to působí jako klišé. Naštěstí, skvěle zahráno a natočeno.

plakát

Přežít (1993) 

Sugestivní katastrofák, který v kombinaci se Zápisníkem malého zálesáka je návodem na přežití čehokoliv a kdekoliv, plus průvodce pro přechod And v zimě. Co malinko škodilo autenticitě, byla promluva herce Johna Malkoviche. A snaha již tak poměrně dramatický děj opepřit zbytečnými scénami typu spadnutí do ledovcové trhliny (velmi nerealistické), nebo uklouznutí a vis nad propastí.

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Nečekal jsem mnoho a už vůbec ne, že uvidím zlatý tele. Minimalistický příběh, ze kterého Eastwood vyždímal maximum. Všechno je tak obyčejné a přirozené, snad kromě toho neobvyklého přistání. Všechno je tak akorát, triky nejsou samoúčelné, protože Eastwood chápe jejich podstatu. Napětí je přítomné až do poslední chvíle, příběh by se dal shrnout jednou větou, ale presto se film pod taktovkou Clinta Eastwooda vyvíjí. Eastwood na co sáhne, to se mu povede. Většina patlalů by z toho udělala katastrofický wau thriller, jenže Eastwood je na to moc chytrej a zkušenej, a sází na komorní psychologické drama. Hankse moc nemusím, ale zde mu role sedla a Eastwood mu řekl, které své otravné grimasy nemá používat. Clint Eastwood (možná mimoděk) odhaluje charakter dnešní doby - můžeš být sebedokonalejší a bez úhony, vždycky se najde plno zmrdů, kteří to budou chtít překroutit ve svůj prospěch, největší motivátor - prachy. Zmrda od hrdiny těžko rozeznat, všichni mají slušivé obleky. Každou chvíli spadne letadlo a zemřou stovky lidí, ale presto všichni víme a věříme, že je to nejbezpečnější dopravní prostředek. Eastwood ale ví svoje.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Válečné scény jsou hodně stylizované, realističnost i přes realistické detaily bych v nich nehledal. Naštěstí, kromě nich je zde zajímavý příběh, který nám připomíná, že bojovat se dá i beze zbraně. Možná by zdravotníci mohli útočit obvazy, krýt se za turnikety a maskovat se zdravotnickými šátky. Je to vlastně love story a Garfield to zahrál naprosto dokonale. Bez něj by to byl asi jen průměrný film.

plakát

Velký Waldo Pepper (1975) 

Je to opravdu kvalitní dílo, bohužel, hledět desítky minut na poletující letadla mi přišlo otravné a někdy i zbytečné, jelikož hodně scén chce jen ukázat kaskadérské kousky.