Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (606)

plakát

The Hobbit (1977) (TV film) 

Zatím nejlepší vizuálně zpracovaný Hobit. A to i přesto, že je to hnusně namalované a ještě hnusněji animované. I ty písničky stojí za starou bačkoru. Ale podstata knižní předlohy Hobita tam je. Poetičnost. Hobit je pohádka. To bohužel později Jackson se svým počítačovým horrorem vůbec nepochopil.

plakát

Pán prstenů (1978) 

Rozhodně to není horší než Jacksonova obscénost. Tato verze lépe vystihuje podstatu Tolkienových knih. Bohužel, zejména na obarvené hrané záběry se nekouká příliš hezky. Škoda, že to prostě není jen animované. Ale aspoň měl Jackson co okopírovat, jinak by jeho počítačová obscénnost dopadla ještě mnohem hůř.

plakát

Báječný hotel Marigold (2011) 

Skvělý začátek, pak už má film svou kvalitou klesající úroveň a ze slušné komedie se stává navoněná čokoláda s příměsí moči. Alespoň ta kombinace indického a anglického kulturního setkání funguje. Z hereckých es role nejvíce sedí Dev Patelovi.

plakát

Paterson (2016) 

Jasných deset, bohužel mohu dát maxymálně pět. Mohu dát maximálně pěd. Jasných deset, dvakrát pět, to jsou dvě dvojčata pěti, dohromady deset. Galaxie hvězdiček je málo, pro tendle extrémně poetický drobně megální superfilm. I kdyby to byla nudná, extrémně trapná debžotina, tak je to přece JARMUSCH"!!!! DÁVÁM DESET.

plakát

Zardoz (1974) 

V roce 2008 jsem dal 5 hvězd. Nyní viděno v den úmrtí Seana Conneryho. Po geniálním úvodu, kdy nám Arthur Frey sdělí, že vše stvořil pro svou zábavu, sledujeme čím dál trýznivější a nudnější slátaninu, kterou propojují červené trenýrky zesnulého. Blýskne se na lepší časy při setkání s Arthurem Freyem (celá ta linka je genitální) a pak už jen temno.

plakát

Hon na ponorku (1990) 

Trošku chaos, zajímalo by mě, kdo se v tom neztrácel.

plakát

Noc na Zemi (1991) 

První a poslední povídky jsou průměrné. Ostatní jsou vybroušený diamant.

plakát

Strom (2010) 

Taková pocitovka, trošku to tahá za vlasy, strom je celkem otravná věc, děti taky, takže všecko sedí.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Povedený biják s dobrými herci. Co víc si přát. Snad jen ten závěr po závodě byl zbytečný.