Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (606)

plakát

Zombieland (2009) 

U většiny filmů ze zombie žánru mi odumíral mozek. U tohoto kousku ne a ještě jsem se dobře bavil. Má to povedenou odlehčenou atmosféru a postavy si oblíbíte.

plakát

Braindead - Živí mrtví (1992) 

Pan Jackson chtěl jít zřejmě příkladem a tak si při tvorbě hrál na zombíka. Na animaci opice se nedá za střízliva ani podívat. Herecké "výkony" vhodné tak maximálně do němé grotesky. Do mých nerozesmátých úst bylo šplíchnuto něco vskutku nejedlého. Film oceňuji jako nevšední a originální milostný příběh, vhodný pro romantický večer s dívkou na prvním rande.

plakát

Přes palubu (1987) 

Vynikající začátek, kdy bohatá panička je ještě sama sebou. Zbytek už je romantická kašička, úsměvná, ale ne moc vtipná.

plakát

Dej si pohov, kámoši (1993) 

Zvednutý ukazováček, tak bacha život nepočká. Protlačovaný koncept je trošku rušivý, ale mohlo to dopadnout i hůř. Komedie jsou těžký žánr.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Dlouhé, rozvleklé. Zároveň promyšlené tak, aby v mysli zůstal hluboký zásek od osedžského tomahawku. Ústředním motivem jsou manželé Burkhartovi. Mollie je střed, kolem které se vše točí, až se to dotočí. Nejlepší viděný film 2023.

plakát

Knick: Doktoři bez hranic (2014) (seriál) 

1. série - sugestnivní, až nechutně realistický pohled na práci chirurgů s akcentem na vývoj vědeckého bádání. Poslední díly série jsou již obsahem chudší a snaží se ždímat motivy z minulých dílů - tedy za to hvězda dolů. Hudba - zvláštní zvuky, které působí až magicky a velmi příhodně, takové zhmotnění nemocničního prostředí.

plakát

Král (2019) 

Věrný středověk a romantický, až pohádkově laděný silný příběh. To je zabíjácká kombinace. Neberu to jako historický výklad a tudíž ani nemám, co bych vytkl. Války jsou skutečně šílenství.

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Nechápu, proč tenhle výborný film má horší hodnocení, než totální sračka Black Panther. Wakunda Navždy! je přepřepestrý stopáží trojfilm, odehrávající se ve všech exotických lokacích, kam kdy vstoupila barevná noha domorodce. Za doprovodu famózní hudby tak sledujeme to nejhezčí z domorodek, a stojí to. Příjemným osvěžením je také absence cool humoru "za každou cenu", protože takovej humor ocení jen černé hentai chapadlo z jiné dimenze. Děj není špatný, jen tradičně musíme zkonzumovat neskutečnou dávku klišé (supervědkyně chytřejší než Pánbů apod.) a samozřejmě supernerealstickou PC grafiku, kdy furt někdo lítá vzduchem atd. no trapnost). Ale když uvážíme, že jde o továrnu na prachy a tudíž útok na průměrnost (Marvel+Disney), tak to tvůrci ustáli velmi slušně.Novej Black Panta stojí za to, ale mohli se více zaměřit na detaily. Závěrem - jako seriál bychom i v místních bahnitých vodách šli k 90%, ale HOLT došel popkorn, tak jsme na 60%.

plakát

Já, legenda (2007) 

Další ze "zombie" apo žánru, který opět nedosahuje kvalit Romerova pojetí. Proč? Protože ty bestie jsou moc rychlý, a navíc počítačem vyrobený. Měl někdo pocit, třeba jen vteřinu, že by snad mohly ty mrchy existovat? Ne. Tak příště raději namaskované komparsisty. Budu Kovář podal skvělý výkon, pejsek taky, děj dobrej a dvojí konec famózní. Rozhodně nevynechejte!

plakát

Road House (1989) 

Skutečně hrozí smrt, zejména intelektuálně zaměřeným filmovým teoretikům. Kromě infarktu hrozí také lobotomie svépomocí nebo skok z okna. Ostatním smrt nehrozí, naopak se pobaví oddechovou žánrovkou, kde jde o fajn muziku, pohled na sexy kočky a kocoury své doby, parodii na bojová umění a permanentní módní přehlídku - džíny na džíny apod. Trošku nechtěně je to vlastně dobrá komedie, která se dá shlédnout s přáteli ve stodole.