Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (9)

plakát

Kobry a užovky (2015) 

Velmi svěží a realisticky působící snímek... Je to vlastně celé hrozně smutné, ale člověk se u toho docela nasměje. A musím vyzdvihnout skvělou práci maskérů!

plakát

To (1990) (TV film) 

Když se na To dívám jako "dospělá" :-) už se tolik nebojím, ale jako malé holčičce mi to nervy trochu pomuchlalo, vlastně víc než trochu... První polovina je podle mě hodně dobrá, herecké výkony mladých herců jsou o dost lepší než u jejich dospělých kolegů ve druhé polovině. S odstupem času to prostě zase taková hitparáda není, ovšem klauny nemám ráda dodnes.

plakát

Byl jednou jeden... život (1987) (seriál) 

Tenhle seriál bude asi jedním z důvodů, proč jsem nakonec vystudovala biologii. Jedním slovem - geniální :-)

plakát

Chata v horách (2012) 

Nedá mi to a po delší době vložím i komentář. Mě osobně totiž v popisu tohohle filmu chybí slovo komedie. Kdyby tam bylo, má od mě Chata v horách rozhodně nejmíň 4*. Já jsem se řehtala od začátku do konce a pořád jsem jen čekala, kdy přijde to napětí... a tak jsem čekala přesně 95 minut... A jedinné čeho jsem se dočkala, bylo velké zklamání. Takže chcete-li vidět kvalitní vyvražďovačku, vraťte se ke staré dobré klasice, aneb Vřískot rules! Tohle prostě neni horor. Ne a ne a NE!!! edit: tak jo, komedie se v popisku objevila, já jsem spokojená. Jako komedie s prvky hororu to docela jde. Ale s těma čtyřma hvězdičkama jsem kecala.. Dávám 3, ať nežeru :-)

plakát

Vertical Limit (2000) 

Tenhle film asi nemá smysl nějak detailněji rozebírat. To se prostě nepovedlo. Akční/Dobrodružný/Thriller... já bych doplnila Komedie/Parodie. Některé rádoby dramatické situace vyznívají totiž vyloženě směšně. A absurdní scéna se zmrzlou manželkou... come on! Ta jedna hvězdička je za záběr na hrající si levharty sněžné a některé další povedené pohledovky. Ale to se můžu kuknout na National Geography, že? A nemusím ztrácet čas u Vertical limit. Film s podobnou tématikou - K2, je podle mého mínění určitě lepší, už jen hudba Hanse Zimmera stojí za to.

plakát

Silent Hill (2006) 

Pokud bych měla hodnotit trailer, neváhala bych ani minutu a dala plný počet *, sestříhaný je mistrně. Znáte ten pocit, když jdete do kina na film, začnou ukázky a řeknete si, tak tohle musím vidět, to bude super! A ono pak ne. První půlka parádní, atmosféra temná šedá až člověka mrazí... Hereckým výkonům se nedá takřka nic vytknout. Jsem zvědavá na další filmy s Jodelle Ferland, aneb další malá děsivá holčička. Já si ale nemůžu pomoct a to co ve mě po shlédnutí Silent Hill zůstalo, bylo spíš zklamání. A pocit, že ten film postupem času ztrácí amosféru i napětí, prostě postupem času přestává bavit.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Tak to vezmeme od názvu. Proč Sněhurka a lovec? Na to, že je lovec v názvu filmu dostává dost málo prostoru a to je podle mě škoda, protože na Chrise Hemswortha se nedívá vůbec špatně ;-) Ocenila bych, kdyby dostal více prostoru a to nejen kvůli jeho vzhledu, příběh by tím mohl získal další zajímavý rozměr. Celkově by se z příběhu Sněhurky dalo vytěžit určitě mnohem víc. Jistě, všichni tu story známe a všichni víme, jak dopadne. Já ale místy měla chuť fandit královně, scénář mi ale moc šancí nedal. By the way, Charlize byla skvělá a Kristen se ještě musí hodně učit. Na druhou stranu, atmosféru to vcelku má, po vizuální stránce se nedá vytknout skoro nic, dívá se na to opravdu pěkně. Jen já mám pocit, že to mělo větší potenciál. Dalo se z toho prostě vytřískat víc. Škoda.

plakát

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) 

Okresní přebor je jasným důkazem toho, že člověk by neměl soudit věci předem. Ze seriálu jsem viděla asi tak dvě minuty, z rychlíku, a nijak mě nezaujal. To jak po sobě půlka národa, včetně mých spolubydlích, pošišlává mi lezlo tak akorát na nervy. No nicméně, vydala jsem se na přebor s kamarády do kina, bez jakýchkoliv očekávání, jen tak z dlouhé chvíle. A byla jsem víc než příjemně překvapená. Fotbal nijak zvlášt nežeru, ale musím říct, že jsem se celou dobu bavila. Hlášky jsou vtipné a trefné a atmosféra naprosto úžasná. Kdo bydlí na vsi ví, kdo bydlí na vsi, kde se hraje nějaká ta pralesní liga ví naprosto přesně. Jistě by se dalo filmu něco vytkout, ale v podstatě jen maličkosti. Scéně s přejezdem jsem ochotná uvěřit, protože tady je možný vážně všechno a všichni jsou na to už zvyklý... Mezi českou tvorbou posledních let naprostý unikát. Takže přebore, pjomiň! ;-)

plakát

O Janovi a podivuhodném příteli (1990) (TV film) 

Tak tuhle "pohádku" opravdu můžu. Pohádka v úvozovkách proto, že tohle je na pomezí hororu. Tohle je totiž taková malá hororová přípravka pro děti, u které se člověk učí bát a bojí se rád. A i při vší té temné atmosféře si dokáže zachovat krásně pohádkové kouzlo, kde dobro nakonec zvítězí. A nebo ne...? Trochu mě mrzí, že se na televizních obrazovkách objevuje tak poskrovnu, já si ji nikdy nenechám ujít.