Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (688)

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Roztomilé příšerky, občas trochu doják, sem tam povedený vtípek, hezké CGI, patřičně hnusný, překvapivě fungující záporák.  Opět velmi zapomenutelný, zaroven zábavný popcorn.  Pavoučí králik ftw!

plakát

Oppenheimer (2023) 

Konverzační drama, které je nutné vidět v kině. On je to vlastne "jen" perfektne nasnimany, nijak prehnane intelektualne (ci v ramci tematu) hluboky, zivotopisny film s klasickou politickou dohrou a jednou (minimalne v kine) naprosto brilantne natajmovanou a ozvucenou atomovou sekvencí. O zbytek dramatu se postarala vyhulená hudba, o život hrající herci a velké plátno.

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Strašná blbost a zároveň zabavny kinofilm. Scénář je příšerný, ale v rovině ve které MI rezignovalo (po jednom dílu) na jakoukoliv podobnost s realitou, to v nějaké popcornové bublině funguje. Akční scény jsou parádní, hudba burácí, výprava jak z National Geographic a tři hodiny kupodivu utekly. Ethan Hunt by (posledního) Johna Wicka znásilnil propiskou.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Těžko hodnotit. Podruhé to rozhodně vidět nepotřebuji. Mělo to své kladné momenty (úvod s nacisty, potápění, šílený závěr), spoustu průměrných, připomínajících spíše filmové Uncharted, vyloženě utahanou pasáž a atmosféra také příliš neevokovala svou zašlou, brakovou slávu.

plakát

Duna (2021) 

2.5 hodiny trvající videoklip nebo bezprecedentní audiovizuální scifi námrd. Pořád se nemohu rozhodnout, zda jsem viděl chladný, sošný National Geographic nebo velký kino film, vyprávějící skutečně obrazem. Přikláním se spíše k druhé variantě.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Zlatá Pocahontas. Přímočařejší jednička byla sice klišé, ale právě ona jednoduchá proflákla premisa, byla dostatečným mazivem pro vizuální orgie. Dvojka je méně úderná, vizuálně si za ta léta člověk zvykl na ledacos a vůbec to na mě působilo tak nějak méně bombasticky, utahaněji a animovaně. V porovnání s komiksáky se stále jedná o mnohem poctivější zábavu, tentokrát však zapomenutelnou.

plakát

Flash (2023) 

Meh. Ne, že bych se u filmu vyloženě nudil. Zrod hrdiny byl pojat vtipně a na poměry žánru originálně, ale co naplat - další sériovka v DC lunaparku. CGI bordel level milion přítomen.

plakát

Batman (2022) 

Inu, Reeves si rozhodně nastavil patřičné kulisy. Neonový noir, před kterým působí John Wick jako magor poletující po parkovišti, zběsile blikající baterkou. Ze samotného vyprávění jsem na větvi nebyl, nicméně mám pocit, že podruhé (ať už druhá projekce či druhý díl) by to mohlo fungovat lépe. Skvělý ústřední hudební motiv.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Je vtipné, že mezi blockbustery vede Top Gun (TOP GUN!!!) proto, že je normální. Jednoduchý příběh, letadla, parta chlapů, letadlové lodě - kino.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Ocenil bych více old school fantasy elementů a méně standardních CGI zhůvěřilostí. Oproti poslední vlně DCMarvelu, je to ale pořád velmi střídmá, hezky odvyprávěná, vtipná záležitost.