Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Rick a Morty

Rick a Morty (2013)

Geniální humor. Absurdní, cynický, černý, trapný, kousavý, nápaditý, vrstevnatý, chytrý. A navrch se v té ujeté jízdě neztratí ani nečekaně citlivý a lidský vývoj postav. To nejlepší ze South Parku a Futuramy v koncentrovaném balení. I-I-I'm sorry, Morty. You're a good— you're a good kid, Morty. A vždycky mě zajímalo, jak se vlastně vyrábí starý dobrý plumbus.

Fargo

Fargo (2014)

Absolutní vrchol seriálové tvorby - jak po nevídaně invenční, umělecky hodnotné formální stránce, tak po po všech 10 dílů zábavný, napínavý scénář a herce. Černé, absurdní divadlo s nádechem Coenů je to náramné, postavy rozvíjející drama plně využívající narativní možnosti jiného formátu stejně tak. Největší dojem na mě ale zanechalo herecké obsazení, protože zejména ústřední dvojice předvádí naprostou show. Přerod uťápnutého nebožáka Freemana v luxusní svini byl boží a tak precizně vygradovaný, že ho zastínit mohla snad jen ta nejzábavnější záporná postava od dob Jokera - charismatický démon B.B. Thornton. Tady se ani Chirugh nechytá. Is this what you want? Lorne Malvo, 10x A N O !

Narcos

Narcos (2015)

Další z vrcholů seriálové tvorby. Neuvěřitelně konzistentní, od počátku zábavný, naprosto božsky zahraný (Wanger Moura), výpravný, kousavý, plný dobových informací, silný v detailu i celku. Desetihodinová, semknutá, luxusní zábava. Jako kdyby The Wire poslali točit Scorseseho do kolumbijské džungle.. Plata o plomo gringo!

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

První tři série naprostá dokonalost. Čtvrtá série jakoby docházeli nápady, ale přesto, totální studnice pohodový a pozitivní nálady. Postava Neila Patricka Harrise je naprosto dokonalá a zbytek osazenstva si stejně tak snadno oblíbíte, snad jen Alyson Hannigan mi není tak sympatická jako ostatní. Pro mě nejlepší seriálový nabuzovač pozitivního myšlení co kdyz vzniknul.

Pod černou vlajkou

Pod černou vlajkou (2014)

Na základě prvních pár dílů se stal Black Sails seriálem podhodnoceným. Také jsem to tak po prvních 3 dílech měl - koukatelný relax v hezkých kulisách. Postupem času mi ale postavy začaly přirůstat k srdci, seriál se začal zlepšovat po všech stránkách vyprávění a motivací začalo kvapem přibývat. Druhá série pro mě byla, v čele s posledním dílem, seriálovou nirvánou. Sympatické postavy, parádní výprava, intriky, lodní bitvy, Karibik, kapitán Flint. Prostě parádní pirátská zábava. Johó šup sem s třetí sérií a přislíbeným Černovousem!!