Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (237)

plakát

Crazy Heart (2009) 

Nevím jestli mě překvapil víc skvělý Jeff Bridges, Maggie Gyllenhaal nebo epizodní Colin Farrell, ale rozhodně jsem si film pustil dvakrát po sobě a soundtrack mi hraje víc, než často v přehrávači. Mě tento film prostě "dostal" a vůbec mi nevadí, že ten scénář není kdovíjak převratný.

plakát

REC (2007) 

Dlouho jsem neviděl horor s tak dobrou atmosférou a realistickým podkladem. Jak se vše vyvinulo potom, je věc druhá. Ovšem nápad a zpracování zaslouží absolutorium. Na závěr dodávám, že přitom nejsem žádný velký fanda hororů... Ovšem po tomhle kousku, nevím, nevím.

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Pohádka, které věřit nemusíte, ale rozhodně vás zaujme. Originální nápad může mnohdy mnohonásobně vynahradit chybějící desítky milionů v rozpočtu filmu...UPDATE: Ale na osm Oscarů bych to rozhodně netipoval!

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Velmi rád bych se nějak k tomuto filmu vyjádřil. Nechci však, aby to byla zbytečná a vynucená slovní adorace tohoto díla. Vždycky jsem měl a budu mít rád filmy, které zachycují hlavní postavu během doby celého života. A tady jsem si film užil. Po první upoutávce na tento film, kterou jsem viděl v kině, jsem se spíše pousmál nad šíleným scénářem. Chyba lávky. Fincher, Pitt a Blanchett se už asi těžko dostanou někdy pryč z mého žebříčku oblíbenosti. Tímto filmu si totiž místa v něm zajistili asi už na věky.

plakát

Okno do dvora (1954) 

Atmosféra není hrůzostrašná, přesto v ní je krásné napětí. Studiový dvůr má do reálu daleko, přesto mu tu nerealističnost odpustíte. Milostná linka se ve filmu nezapře, přesto vám nevadí. Zápletka je všem jasná, přesto zaujme až do konce. Když film vidíte podruhé, stejně vás dostane zase zcela nečím jiným.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Čtyři hvězdičky za film + jedna navíc za hudbu, neboť bez ní by to nikdy nebylo tak dobré.

plakát

Hráči z Indiany (1986) 

Konečně jsem se dočkal, viděl jsem snímek, který mi unikal mnoho let. Kdo má tuhle hru opravdu rád, tak musí ocenit tento film.

plakát

Time Will Tell (1992) 

"My home is in my head. My home is what I think about or what I try to sink in my mind into thinking that I think. That is my home. My home is not a materiaI home or somewhere out there. You know? My home is in my head." Byl to člověk, který dokázal za velmi krátkou dobu udělat pro ty druhé tolik, co leckterý politik neudělá ani za 50 let. A to nemluvím o hudbě, která je živá dodnes. Ukažte mi někoho, kdo se 27 let po své smrti stále sklouňuje v tolika podobách ve všech možných odvětvích lidské činnosti.

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Mrazilo mě, jakým způsobem z filmu vyzařovala absolutní bezmoc všech obviněných a jak lze z lidí udělat loutky.