Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (237)

plakát

Crazy Heart (2009) 

Nevím jestli mě překvapil víc skvělý Jeff Bridges, Maggie Gyllenhaal nebo epizodní Colin Farrell, ale rozhodně jsem si film pustil dvakrát po sobě a soundtrack mi hraje víc, než často v přehrávači. Mě tento film prostě "dostal" a vůbec mi nevadí, že ten scénář není kdovíjak převratný.

plakát

V (2009) (seriál) 

Úvodní díly hodily laťku hodně vysoko. Takže další průběh je jasný. Buď to bude pecka, nebo to půjde s celým "Véčkem" od 10 k 5.

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Pohádka, které věřit nemusíte, ale rozhodně vás zaujme. Originální nápad může mnohdy mnohonásobně vynahradit chybějící desítky milionů v rozpočtu filmu...UPDATE: Ale na osm Oscarů bych to rozhodně netipoval!

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Velmi rád bych se nějak k tomuto filmu vyjádřil. Nechci však, aby to byla zbytečná a vynucená slovní adorace tohoto díla. Vždycky jsem měl a budu mít rád filmy, které zachycují hlavní postavu během doby celého života. A tady jsem si film užil. Po první upoutávce na tento film, kterou jsem viděl v kině, jsem se spíše pousmál nad šíleným scénářem. Chyba lávky. Fincher, Pitt a Blanchett se už asi těžko dostanou někdy pryč z mého žebříčku oblíbenosti. Tímto filmu si totiž místa v něm zajistili asi už na věky.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Hodně rozporuplné, ale nakonec celé tak podivě zajímavé, že to na ty čtyři hvězdičky dá. Je to vlastně celé jeden velký nesmysl, ale naštěstí je podán tak dobrým způsobem, že se mi to nakonec celé zdálo jako poměrně povedená fraška ve stylu Duedovské paranoidní osy.

plakát

Quantum of Solace (2008) 

Čím déle koukám na Daniela Craiga jako agenta 007, tím více se mi líbí. Je to prostě něco jiného, než na co jsem si zvyknul z dob minulých. Casino Royale to předznamenalo, Quantum of Solace poněkud nedotáhlo. Ale do budoucna vidím velikou naději, že mi Bond v Cragiově podání nabídne parádní podívanou. Teď se tak nestalo, ovšem neberu to jako ústup ze slávy. Jsem přísný v hodnocení filmů s Flamingovým hrdinou. Tak tedy pouze za tři a těším se na další pokračování.

plakát

Grindhouse: Auto zabiják (2007) 

Z tohoto filmu jsem mírně rečeno zklamaný. Pouze dvakrát vystřídala nudnou dámksou konverzaci adrenalinová jízda autem. Nutno však říci, že tyto dvě události se mi zaryly natolik hluboko do paměti, že vytahují film do světlejších pater.

plakát

Já, legenda (2007) 

Námět super, exteriéry luxusní, scénář na dvě věci, atmosféra ucházející, Will Smith grandiózní!!!

plakát

REC (2007) 

Dlouho jsem neviděl horor s tak dobrou atmosférou a realistickým podkladem. Jak se vše vyvinulo potom, je věc druhá. Ovšem nápad a zpracování zaslouží absolutorium. Na závěr dodávám, že přitom nejsem žádný velký fanda hororů... Ovšem po tomhle kousku, nevím, nevím.