Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Obsahy (7)

Barneyho ženy

Barneyho ženy (2010)

Film natočený podle stejnojmenného románu Mordecaie Richlera vypráví nezapomenutelný příběh Barneye Panofskyho (Paul Giamatti), obyčejného muže žijícího neobyčejný život. Se svou první ženou Clarou (Rachelle Lefevre), nespoutanou rusovlasou dračicí, prožívá Barney krátký bohémský románek. Jeho druhou manželkou se stává slečna P. (Minnie Driver), upovídaná židovka, která má velkou zálibu v nakupování. Na jejich společné svatbě ale Barney poznává třetí ženu svého života, a to Miriam (Rosamund Pike), opravdovou lásku a později i matku jeho dvou dětí. Pestrým životem provází Barneyho i otec Izzy (Dustin Hoffman). Další důležitou linií příběhu je kromě tří Barneyho manželství i záhadné zmizení přítele Boogieho. Policie podezřívá Barneyho z vraždy, ale nemůže ho usvědčit. Celá záhada je objasněna až na konci příběhu.

Den trifidů

Den trifidů (2009) (TV film)

Volné televizní zpracování stejnomenného klasického sci-fi románu Johna Wyndhama vypráví příběh Billa Masena, který se jednoho dne probudí do světa, kde většina lidí oslepla. Zkázonosnou příčinou oslepnutí se stal záblesk z meteorického roje, který Bill Masen nemohl sledovat z důvodu nehody na trifidí farmě, při které přišel krátkodobě o zrak. Trifidi, živé rostliny, které byly původně pěstovány jen pro olej, si přisvojují vlastnost chodit a komunikovat mezi sebou, a díky jejich žahadlům plnými jedu se stávají hrozbou pro lidstvo, které se tak ocitá tváří v tvář zákeřnému nepříteli. Bill Masen ale není jediný, kdo nepřišel o zrak. Rozplétají se zde i osudy reportérky Jo Playton, majora Cokera i zrádného Torrence. Začíná tak válka nejen s trifidy, ale i s maniaky a pomatenci z řad lidí. Postapokalyptický svět se probouzí a již nic nebude takové, jako bylo dřív.

Závod o dobytí Marsu

Závod o dobytí Marsu (2007) (seriál)

Čtyřdílná televizní minisérie vypráví fiktivní příběh mezinárodního týmu šesti astronautů z USA, Kanady, Ruska, Francie a Japonska, který se v roce 2030 účastní v rámci Projektu Olympus prvního vesmírného letu živé posádky na Mars. Na úspěchy vesmírného programu Číny, která šokuje svět sérií výzkumů mimozemského života na Marsu, se rozhodne Amerika se svými partnery zareagovat vysláním lidské mise na tuto planetu. Samotný let na Mars probíhá bez problémů, ale již po přistání nastávají první komplikace. Bez zádrhelů není ani pobyt na planetě a cesta zpět je opravdovou zkouškou životaschopnosti tohoto odvážného projektu. Místy až dokumentární styl vyprávěného příběhu se v mnoha aspektech zaměřuje na skutečné poznatky současné vědy a svým zpracováním převádí na televizní obrazovku mnoho důležitých otázek spojených s plánovaným dobýváním Marsu.

Hubbleovy obrazy

Hubbleovy obrazy (2007) (seriál)

Hubbleův vesmírný dalekohled byl na naši oběžnou dráhu do výše 600 km vynesen v roce 1990 raketoplánem Discovery a díky svému výhodnému umístění nad atmosféru poskytl již spoustu snímků zachycujících vesmír v celé své kráse. Velké množství záběrů pro šestidílný seriál HUBBLEOVY OBRAZY okomentoval spisovatel a šéfredaktor vědeckého časopisu New Scientist Ivan Semeniuk, který se tak stal průvodcem nekonečného prostoru plného galaxií, hvězd, planet, mlhovin, černých děr, temné hmoty a dalších vesmírných objektů či jevů. Na základě interpretace jednotlivých záběrů všem na Zemi dochází výjimečnost tohoto zařízení, které přináší mnoho odpovědí na astronomické a astrofyzikální otázky. Hubbleův vesmírný dalekohled se stal za ta léta nejen jakýmsi zaostřeným okem do vesmíru, ale i do jeho minulosti.

Camera Obscura

Camera Obscura (2000)

Jimmy je talentovaný fotograf s citem pro umění, jeho práce ale moc umělecká není. Pracuje totiž u policie L.A. jako fotograf místa činu. Neschopen pochopit krutou realitu místa činu pomalu propadá šílenství a stíhán obrázky obětí konfrontuje svůj strach s představami na pomezí reality a iluze. Místo činu záměrně vylepšuje, mění kompozici, světlo a fotí oběti v pozicích, ve kterých prostřednictvím jeho fotografií mrtví znovu ožívají.

Kde bydlí štěstí

Kde bydlí štěstí (1987) (TV film)

Pohádka vypráví o ševcově dceři Marjánce, která pracuje u dobromyslného zlatníka jako služebná. Do Marjánky se zamiluje sám zámecký pán a požádá ji o ruku. Závistivá zlatníkova žena si myslí, že v domě ševcových, kteří jsou sice chudí, ale vždy mají dobrou náladu, bydlí štěstí, a proto si s nimi dům vymění. Štěstí tam ale zlatníkova rodina nenajde. Klasická filmová pohádka podle scénáře Magdaleny Dietlové o tom, že štěstí se drží jen dobrých lidí.

Jako zajíci

Jako zajíci (1981)

Film Karla Smyczka podle scénáře Radka Johna a Ivo Pelanta je námětem velmi podobný o rok staršímu Smyczkovu filmu Jen si tak trochu písknout. Vypráví příběh odehrávající se v rekreační oblasti na Slapech, kde se dva rozdílní chlapci Petr a Michal po počáteční oboustranné nedůvěře stávají kamarády. Jejich vztah je konzultován nejen jejich rozdílnými povahami, ale i různými přístupy rodičů k jejich výchově. Negativní vliv civilizace se zde promítá do života dospělých i dětí, kteří hledají romantiku a odpočinek v rekreační oblasti, přesto se nedokážou oprostit od problémů maloměšťáctví.

Reklama