Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (342)

plakát

Falcon a Winter Soldier (2021) (seriál) 

Jsem rozpolcená, protože jsem chtěla, aby mě to bavilo, a hlavní dva herci jsou skvělí, jsem ráda, že jejich postavy konečně dostaly nějakou hloubku, a jejich špičkování, spolu ještě s Baronem Zemo, nemělo chybu. Akorát v podstatě nevím, o čem to bylo, protože co se týče děje, tak mě to vůbec nebavilo. Zaujalo mě akorát, že tam byl očividný záporák, pak nový Captain America byl vlastně v podstatě villain, a pak se ukázal ještě celkový, skutečný padouch, který se vlastně neukázal. A taky mě bavilo sledovat záběry z Prahy. Příběhově to ale bylo slabé.

plakát

Terminál (2004) 

Už jsem tenhle film viděla xkrát a stejně se na něj pořád čas od času dívám a je pořád stejně fajn. Je to milé, zábavné, dojemné, vtipné, místy frustrující. Vím, že je to film o člověku, co uvízne na letišti, ale ve skutečnosti je to film o člověku, co je ochoten se vydat do cizí země bez znalosti jazyka a přečkat dlouhé měsíce útrap jen kvůli tomu, aby získal poslední autogram, co mu chybí, a to já naprosto chápu.

plakát

Přes noc třicítkou (2004) 

Sem tam se k tomuhle filmu vracím a pouštím si ho, když se chci dojmout u nějaké romantické komedie. Miluju scénu s Thrillerem.

plakát

WandaVision (2021) (seriál) 

Rozjezd byl takový nejistý, člověk si říkal wtf, ale čím víc se na to soustředil, tím víc to bylo napínavé a plné různých narážek a celkem děsivých momentů. Prostředek seriálu byl nejlepší, to člověk pomalu ani nedýchal, jak to bylo boží, suspense, a jak to bude dál, co to znamená? Vše se začalo postupně poodkrývat, ale vlastně ještě nic nebylo jednoznačné. A pak přišly finálové díly a všechno to zkazily. Byly nemastné, neslané, typicky filmově marvelovské, žádný plot twist, všechno dopadlo, jak byste čekali. Jako jednohubka to bylo ale rozhodně zajímavé a konečně začínám mít Wandu i trochu ráda.

plakát

Viktorie a Abdul (2017) 

Nečekala jsem, že mě tenhle film tak dostane. Děsně mě bavilo, jak všichni byli celí tumpachoví z toho, že královna má ráda společnost *gasp* "barevnýho muslima"! A konec mě rozbrečel.

plakát

Čas čarodějnic (2018) (seriál) 

Teď jsem dokoukala druhou řadu. Chvílemi mě moc nebavila, ale finále bylo celkem napínavé. Mrzí mě, že jsme z Čech toho moc neviděli, ale i tak jsme ráda za každou zmínku českých zemí :D Myslím, že první řada mě bavila víc, to současné pozadí je prostě zajímavější. A doufám, že to Marcus přežil.

plakát

Velvet (2014) (seriál) 

Viděla jsem zatím tři epizody. Původně jsem tento seriál objevila tak, že jsem si přečetla tipy na seriály ve španělštině pro účely vzdělávání, a je to v podstatě period drama, což je můj oblíbený žánr. No, nyní bych řekla, že je to spíše telenovela :D Ale baví mě to, už dlouho jsem zas nekoukala na nějaké to romantické drámo, a myslím, že herci jsou dobří, jednoho znám ze Sense8. A ta španělština je celkem srozumitelná, byť tedy jedou raketovou rychlostí. Edit: Viděla jsem skoro celou první řadu a děsně mě to baví, je to místama i vtipný, něco takovýho mi chybělo.

plakát

Pýcha a předsudek (1940) 

Nečekala jsem od toho nic, protože jsem věděla, že tato adaptace je vše, jen ne přesná. Je to tak, změněná je jak doba, tak příběh, tak celkové vyznění díla, nicméně nebyla to taková tragédie, jak jsem čekala, a ve finále se mi to i docela líbilo, herci mi přišli dobří, i když na tom bylo vidět, jak je to strašně americké a hollywoodské, prostě produkt své doby.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Film jsem viděla několikrát, ale až teď po shlédnutí i animovaných seriálů. Vždycky to byl velmi dobrý film, ale teď, se všemi dalšími souvislostmi, které jsem předtím neměla, je ještě zajímavější. A samozřejmě osud hlavních postav je smutný, ale je fascinujícím hnacím motorem celé finálové hodiny.

plakát

U Konce světa (2013) 

Vlastně mě to fakt bavilo, ale prostě jsem na konci nepobrala moc celou pointu :D Každopádně britofil jako já ocenil, že je to v podstatě jedna delší epizoda Doctora Who.