Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (342)

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Původní Disney kreslený film jsem viděla asi jen dvakrát, ale příběh samozřejmě znám a tenhle film by mě nalákal super obsazením i tak. Těšila jsem se, ale přesto jsem byla příjemně překvapená. Je to pohádka a na nic jiného si to nehraje a to je dobře. Písničky se mi moc líbily a byla jsem překvapena, jak zněly hlasy herců, u kterých jsem nevěděla, že umí zpívat, převážně Emma Watson. Ostatních herců bylo na vedlejší role ale skoro škoda :D Každopádně jsem velmi nadšená, ani chvíli to nestálo, písničky zbytečně neotravovaly, naopak, a dobro vyhrálo :)

plakát

Panenka Jane (2014) (seriál) 

Parodie na telenovely a zároveň jejich oslava. Baví mě to jako romantický i jako komediální seriál. Češka Petra a vůbec česká stopa je super, akorát když mluví "česky", tak je to k popukání. Ale oceňuju snahu :D Ten vypravěč je geniální :D Jsem jednoznačně #TeamMichael a ačkoliv jsem se tam ještě nedostala, vím, že episodu 3x10 prořvu. Edit: Prořvala jsem ji. A v podstatě brečím, kdykoli se o Michaelovi zmíní. Ale oproti mému očekávání mě seriál i nadále velmi baví.

plakát

Nepolíbená (1999) 

Čím jsem starší, tím víc si uvědomuju, že Josie jsem já. Docela ráda bych si znovu prožila střední s nadhledem dospělého člověka a konečně mohla i sbalit nějakého učitele :D Film je pěkný, romantická komedie ze středoškolského prostředí jak podle příručky, ale Drew je skvělá a přidaný benefit Michaela Vartana dělá své.

plakát

Humans (2015) (seriál) 

Všech 16 dílů jsem shlédla za 6 dní, takže si asi můžete udělat představu, jak mě to dostalo :D Seriál mi přišel fascinující, svět, ve kterém je normální, že každá domácnost má svého androida, nebo tedy Synth, byl skvěle propracovaný. Myslící synthi byli udělaní moc dobře, lidsky, nešlo jinak, než si je oblíbit, tedy většinu z nich. Herci byli úžasní, kolikrát jsem zapomněla, že to jsou lidi hrající roboty a ne fakt roboti a naopak. Jedna z mých nejoblíbenějších postav byla myslící Synth, Karen, a druhá moje oblíbená postava byl Pete, detektiv inspektor. Díky tomu jsem z finále druhé řady byla úplně hotová. Byla jsem ráda za Colina Morgana, už dlouho jsem ho zas nikde neviděla. Rodina Hawkinsových byla též sympatická, líbilo se mi, že seriál není jen o konfliktech a soužití lidí s androidy, ale i o mezilidských vztazích. Celkem ráda bych další řadu, ale nevím, jak se s všemi těmi myslícími Synthy popasujou.

plakát

Gotham (2014) (seriál) 

První řada mě zoufale nebavila a v podstatě jsem se jí prokousala jen proto, že jsem jela na con, kde měli být herci, a nechtěla jsem být za úplného neznalce. Nicméně ke konci první řady, asi tak někdy kolem epizod s Milem Ventimiglia a co se tam objevik Michael Chiklis, mě to začalo bavit. Ještě začátek druhé řady jsem sledovala pomalu, ale druhou a třetí řadu jsem maratonovala a dala vše asi za dva týdny, jak jsem se do toho zažrala. Komiksy nečtu, z Batmanovského světa znám akorát jeho, Alfreda, Jokera a Catwoman, takže to pro mě je vše nové. Jsem ráda, že Jim Gordon už není takový svatoušek a Harvey je nejlepší paťák ever. A má výborný hlášky. Bruce Wayne už se vzhledem a schopnostmi začíná blížit své budoucí identitě. Nejlepší padouch je Nygma, toho žeru, a začínám mít ráda Barbaru. A baby Batcat jsou tak roztomilí, až to bolí :D

plakát

Zbouchnutá (2007) 

Ale tak jo, bylo to celkem fajn. Rozhodně jsem nečekala, že mě ústřední dvojice bude spolu až tak bavit a nakonec budu ráda za to, že spolu kodrcaj životem dál. Jeho nechutnou partičku jsem ze začátku poměrně odsoudila, ale pak se ukázalo, že jsou to aspoň fakt kámoši, naopak sestra hrdinky byla fakt protiva, ačkoliv se tvářila jako správňačka, a rozhodně jsem v celé manželské hádce stála za chlapy a jejich názory. Docela jsem se i zasmála a rozhodně mi to nepřišlo tak stupidní, jak jsem se obávala. Celkem slušná komedie to byla.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

A mně se to nelíbilo :( Jsem Potter generation, ale prostě Fantastická zvířata u mě neuspěla. Nebudu vypisovat všechno, co se mi na tom nelíbilo, protože to by byl seznam, ale nefungovalo to u mě ani jako fantasy film, ani jako film z HP universa. Bylo to plné nesmyslů, ať už v ději nebo v canonu, nesympatických postav, efektů pro efekt, a čeho tam naopak bylo nedostatek, byl děj. A hlavně to byla děsná nuda a jeden velký facepalm. A největší odhalení ke konci, kdy se tam objevil Johnny Depp, mi nepřišlo ale ani trochu dramatické, naopak jsem vybuchla smíchy. Je mi to ale upřímně líto, že se mi to nelíbilo, a čistě pro to, abych věděla, co bude dál., na další díly půjdu. Aspoň už ale budu připravená. Edit: Po opětovném shlédnutí už to nebyla taková hrůza. Stále mi to přišlo natahované a některé části nesmyslné a nekanonické, ale mnohem víc jsem si užila postavy Jacoba a Queenie, kteří byli zdaleka nejlepší, a víc jsem se soustředila na věci, které mi minule při vší té otravnosti unikly. Takže to teď beru víceméně na milost, ale některé věc mě asi budou štvát pořád, jako že třeba Graves kouzlí rukama. Queenie čte mysl bez pohledu do očí, Tina celkově. Mlok byl ok. Eddieho mám ráda.

plakát

Koruna (2016) (seriál) 

Na The Crown jsem čekala od jeho oznámení a musím říct, že nejsem zklamaná. Ač jsem Claire Foy předtím neznala, jako královna si mě získala. Matta Smithe jsem měla ráda už předtím a myslím, že jako princ Phillip je výborný, třebaže jeho postava mě občas vytáčí. Je mi jasné, že i když je to založené na skutečnosti, není to dokument, takže historické momenty musí člověk brát s rezervou, ale o tom to není. Je to o osobě královny Alžběty a o jejím životě, její rodině, jejích radostech a strastech. Proto mě moc nebavily pasáže věnované Churchillovi, což o to, John Lithgow se role zhostil dobře, ale stárnoucí prime minister už mi přišel nudný. Naopak mě bavilo sledovat romanci mezi Margaret a jejím milým, ačkoliv jsem věděla, že šťastného konce se nedočkám. Opravdu se těším na pokračování.

plakát

Belle (2013) 

Historická romantika, to je moje :) Chtěla jsem vidět Belle kvůli dvěma důvodům, a to byl Tom Felton a to, že jsem byla v Kenwood House, kde se první půlka filmu odehrávala, a chtěla jsem vidět příběh, o kterém jsem tam slyšela. Zas jsem o něco chytřejší, i když je mi jasné, že tohle zpracování oné story je zidealizované. Ale tak herci byli fajn, britský výkvět, a dopadlo to dobře, takže za mě spokojenost.

plakát

Holka s prknem (2011) 

No, asi je to moje vlastní chyba, že jsem od toho čekala něco víc, když jsem věděla, jaký to tady má hodnocení. Chtěla jsem to vidět už dlouho, Felicity Jones je moje oblíbená herečka a miluju lyžování a Alpy. To bylo ale asi tak všechno, co v tomhle filmu stálo za to. Dialogy nedávaly smysl, přišlo mi to jako nahodilý shluk replik. Ed Westwick je strašně prkenný a přišel mi stejný jako Chuck, a to jsem na Gossip Gil ani nekoukala. Chvílema jsem se zasmála, ale už se na to asi nepodívám.