Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Jeden z nejkrásnějších filmů, které jsem kdy viděla. jak vizuálně, tak obsahově, herecky atd. Už jen samotný trailer způsobil, že jsem objevila Jane Austen, nechtěla jsem vidět dřív film, než jsem četla knihu, přečetla jsem ji tedy a pak už jsem musela přečíst všechny. Zpátky k filmu. Málokdy se filmařům povede takovéhle kouzlo. Všechno jako by do sebe zapadalo, všechny detaily jsou vypracované do puntíku a nic tu není náhodou. Výborná režie, vynikající střih a musím říct, jak nemám ráda přepisování knižních předloh pro kino filmy, tak tady se jim to opravdu povedlo, stejně jako lehká redukce postav. Všichni herci tady byli úžasní, jak ti úplní mazáci, tak ti zkušení i ti kompletní nováčci (z kterých se teď vyklubaly hvězdy, hlavně z Carey Mulligan). Režiséra Joe Wrighta jsem si oblíbila hned po shlédnutí (a ještě víc po tom, co jsem viděla jeho Pokání), ale když jsem zkoukla film s jeho komentářem, úplně mi to změnilo pohled na film, který jsem do té doby znala zpaměti, ale tolik věcí jsem v něm nebo o něm neviděla/nevěděla! Doporučuju. Vždycky mě překvapí, jak rychle je konec, když se na Pýchu a předsudek koukám. A je úplně jedno, že už jsem ji viděla asi stokrát.

Až tak moc tě nežere

Až tak moc tě nežere (2009)

Tenhle film prostě zbožňuju. Vždycky, když skončí, usmívám se ještě hodinu potom. Líbí se mi, že je tak typický a přitom netradiční. Hodně lidí ho přirovnává k Lásce nebeské nebo Na sv. Valentýna, ale v tomhle filmu jde o víc. Je jak vtipný, tak chytrý, snaží se náš něčemu naučit, ale nepoučuje, jsou zde i trapné momenty, které k randění a vztahům patří a co se mi líbí, je to příběh několika lidí, kteří jsou různě provázaní, ale ne každý dopadne dobře, stejně jako v životě, někdo najde svůj šťastný konec a někomu prostě není souzen. Někdo je pravdilo a někdo je výjimka. Našla jsem se tam v několika postavách najednou, v Mary, která je v zajetí komunikačních sítí a technologií, Gigi, která je posedlá hledáním signálů a znamení a vymýšlení si scénářů, a dokonce v Conorovi, v jeho životní situaci. Většina z herců, kteří v tomhle filmu hrají, jsou mí oblíbení, seznam by byl nadlouho, i když jsou tu tací, které opravdu nemusím (fancinuje mě, že se v tomhle jednom filmu obejvily dvě herečky, které nesnáším úplně nejvíc). Drtivá většina příběhů je úžasná, u mě ale vede Mary (Drew Barrymore) a její (ne)randeta přes mobil a telefon a hlavně Gigi (Ginnifer Goodwin) a Alex (Justin Long). Ti jsou nejlepší. Zápletka s Benem (Bradley Cooper) mi hrozně připomíná Allenův Matchpoint. Co se mi v tomhle filmu taky líbí, je děj proložený jako reálnými zpověďmi "obyčejných" lidí o vztazích. Dodává to filmu tu správnou atmosféru skutečného života.

Královna Viktorie

Královna Viktorie (2009)

Zbožňuju tenhle film. Má prostě všechno, romantiku, drama, historické pozadí, plejádu výborných britských herců. Ze začátku se mi při úvodní promluvě Viktorie a následné korunovaci vždy úplně rozechvěje srdce a na konci se mi chce brečet, i když vím, jak to dopadne (a vlastně to nemá špatný konec). Nádherný soundtrack, ústřední téma nemůžu dostat z hlavy, jak je krásné. Emily Blunt jsem měla ráda už před tím, ale tady jsem si ji úplně zamilovala, stejně jako Ruperta Frienda. Skvělí Mark Strong a Paul Bettany ve vedlejších rolích, zbytek ani nezmiňuju, byla by to jak přehlídka herecké elity. Kdyby se tenhle film soustředil na biografii, asi by to vypadalo jinak, ale za tenhle úžasný romantický příběh mladé britské panovnice musím dát plný počet hvězdiček.

Wimbledon

Wimbledon (2004)

Tohle je srdcovka :) Svěží romantická komedie, která pobaví i zahřeje u srdce. Pro mě je to možná ještě něco víc, protože sama hraju, sleduju a miluju tenis. Navíc je to úžasně britský film, jen s lehkým nádechem Ameriky v podobě tenistky Lizzie (Kirsten Dunst). Paul Bettany v hlavní roli je výhra a výbornou roli tu má i James McAvoy, pro nějž byl Wimbledon jeden z prvních větších filmů. Věcí, které na tomhle filmu miluju, je spousta, ale hlavně ho mám ráda jako celek. Jeden z mých nej.

Deník Bridget Jonesové

Deník Bridget Jonesové (2001)

"Bridget Jones. Already a legend." A to je přesně to, co tenhle film je. Romantická komedie, která o hlavu převyšuje většinu ostatních v kategorii, a asi nenajdete člověka, který by ji neviděl. Je to také jeden z mála filmů, kde filmová adaptace je stejně fantastická, ne-li lepší než kniha. Deník Bridget Jonesové má vše - romantiku, vtip a britský humor, skvělé herce, úžasnou atmosféru. Hrozně se mi líbí všechny ty nenápadné i ty očividné narážky na to, že příběh je lehce inspirován Pýchou a předsudkem od Jane Austen (pan Darcy, nakladatelství Pemberly, dům Darcyových = dům Bennetových v minisérii z '95 atd atd). Vždycky, když tenhle film sleduju (a že to bývá často), překvapí mě, jak rychle přijde konec, během sledování se totiž člověk ani na minutu nenudí. Můžete ho vidět kolikrát chcete, ale ty vtipy jsou pořád vtipné a romantické scény pořád dojemné. Prostě ukázkový masterpiece chytré a zábavné rom-com.

Blafuj jako Beckham

Blafuj jako Beckham (2002)

A může si to být průměrná romatická komedie jak chce, já tenhle film žeru. Vždycky si u něj strašně odpočinu, zasměju se, pokochám se Jonathanem Rhys Meyersem, kterého jsem díky tomuhle filmu objevila, skvělou Keirou Knightley a stejně skvělou Parminder Nagrou a zapomenu na všechno. Asi mám nějakou úchylku na žánr sportovní romantická komedie :D Spolu s Wimbledonem je totiž Blafuj jako Beckham v mém žebříčku TOP 10. Také to, že se odehrává v mém zamilovaném Londýně tomu jistě napomáhá. Hrozně se mi líbí, jak tu skloubili problematiku Indů, kterých v Anglii žije hodně, s tradiční anglickou mentalitou a netradičním sportem pro dívky - fotbalem. Já sama fotbal moc nemusím, ale o to tady ani tak nejde. Možná právě to dokazuje, jak je to skvělý film, i když holka jako já, kterou fotbal nezajímá, v tomhle filmu najde tolik potěšení. Plusem je i skvěle pasující hudba, jak pop, tak tradiční indická. Nejlepší scény - diskotéka v Hamburgu (i když Jonathan se hýbe jak poleno) a pak ke konci prostřih svatby a fotbalového zápasu. Myslím, že svému žánru dostojí výborně. je to romantické a ně kýčovité, je to vtipné, ale ne směšné. Největší výtlem vždycky dostanu hlavně u záverečných titulků. Hot hot hot :D

Hvězdný prach

Hvězdný prach (2007)

Úžasná moderní a dospělá fantasy, která mě totálně dostala a je jedním z mých nejoblíbenějších filmů. Taky je to jeden z mála, u kterého se mi film líbí mnohem víc než knižní předloha. Obzvláště konec, který je v knize takový nemastný neslaný, kdežto tady je to to správné vyvrcholení celého filmu. Díky tomuhle filmu jsem objevila Charlieho Coxe a zamilovala si Marka Stronga, oba dva jsou tu totiž naprotisto fantastičtí. Markova postava, princ Septimus, je snad tím nejcharismatičtěším filmovým záporákem. Nejlepší scény jsou ty, když jsou Tristan a Yvaine na lodi s kapitánem Shakespearem, a pak jakékoli scény s princy-duchy, ti jsou úžasní a mají nejlepší hlášky :) Další věc, která se na tomhle filmu povedla, je soundtrack, nádhera. Matthew Vaughn odvedl skvělou práci a velmi jsem si ho oblíbila.

Penelope

Penelope (2006)

Film jsem zhlédla ještě než byl u nás v kinech (protože to trvalo neuvěřitelné DVA roky po premiéře, než se dostal do české produkce, až jsem si myslela, že do kin ani nepůjde) kvůli mému milovanému Jamesi McAvoyovi a do dnes to pro mě zůstává jednou z jeho nejlepších rolí. Kouzelný pohádkový film ze současnosti, který je sice o lásce, ale ne jen o té romantické, ale taky o té k sobě sama.

Brooklyn

Brooklyn (2015)

Do tohohle snímku jsem se zamilovala hned po shlédnutí. Knihu jsem nečetla, už ji mám ale doma, nemůžu zatím říct, jak moc se jí drželi, ale podle mě to byl fantastický film. Nic bombastického, prostě krásný lidský příběh o lásce, domovu a hledání sebe sama. Tony měl rozhodně můj hlas, takže jsem celou druhou půlku filmu protrpěla a bála se, že se rozhodne zůstat. Nicméně jsem moc ráda, jak to dopadlo. Všichni herci byli skvělí, nasmála jsem se nejvíc u konverzací u jídelního stole paní Keohe, kde mě též velmi potěšila role Emily Bett Rickards. Edit: Přečetla jsem knihu. Jako adaptace je tenhle film výborný, nemám pocit, že by vynechali něco výjimečně důležitého, nicméně! V knize mi to přijde jako pravej milostnej trojúhelník, který skončí tím, že se rozhodne pro Jima a jede do Ameriky si pro rozvod, kdežto ve filmu, a tu verzi preferuji, je z Jima jen flirt, který odezní a ona se ráda vrátí k Tonymu.