Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (337)

plakát

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (2010) 

Mám ráda, když se cítím jako dítě, mám ráda, když mě příběh vtáhne do děje jako dítě. Letopisy Narnie mě chytly už u Lva, čarodějnice a skříně a drží mě stále....Pro mě poutavý příběh, hezká pohádka a Aslan ten je můj hrdina už od první chvíle....jako pro jiné Van Damme :)

plakát

Čertova nevěsta (2011) 

Jelikož jde o pohádku bývám vždy více shovívavá. Na pohádku jdu připravena jako malé dítě, chci se culit, zasmát, fandit dobru a přát zlé zlu. Jsem ráda, že se Troška vymanit z ječivosti pohádky Z pekla štěstí, kvůli které má u mě Troška pořád vroubek. Každopádně Čertova nevěsta mě dala co jsem chtěla - dětskou radost. Souhlasím s tím, že zde zřejmě nepůjde o kandidáta na pohádku století, ale rozhodně nejde o tvůrcův špatný vtip, za který by měl být kamenován. Vybrané interiéry a kostýmy byly nádherně, zvládnuto na jedničku. Velmi se mi líbila i Němcem ztvárněna postava pána pekel - ten kostým mu naprosto slušel. Malinký problém jsem měla s potrhlým čertíkem - po excelentní Blanarovičové, které nejen v Jasněnce vykouzlila čarodějnici naprosto geniálně, ale její ztvárnění čertíka v Princezně ze mlejna je téměř legendární. Ovšem jde o zvyk, takže jsem se snažila odpoutat od zajetého a pak už jsem měla opravdu jen pěkný zážitek z celého příběhu. PS: Faktem je, že královna, která by to přece jen "prubla" mě krapet tahala za uši.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

A jak už to tak bývá, u filmů jehož kolektivní šílenství nad genialitou mě děsí tak, že se dlouho předlouho přemlouvám, abych jej shlédla jsem opět nadšená, že jsem se nakonec teda překonala a Amélii si pustila. Je to vlastně plytký hloupoučký příběh, ale tak neuvěřitelně roztomilý, miloučký a zlaťoučký, že ho má člověk chuť vzít do náruče a celý umazlit.

plakát

23 (2007) 

Nemíním se tady obhajovat, proč dávám takové hodnocení jako dávám. Fakterm zůstává, že je pro mě Carrey Pan herec, který z geniálních komických postaviček dovede naprosto lehounce vklouznout do postav s vážným tématem, byť je to cvok se svou lehce úchylnou posedlostí na číslo 23.

plakát

Má mě rád, nemá mě rád (2002) 

Tady je naprosto trefně vykresleno, že šílenci bývají géniové. Mladá, krásná a talentovaná studentka výtvarného umění si vysní z náhodného setkání milostný vztah, jen to, že ten druhý necítí to samé je vlastně detajl. Silný příběh, perfektní konec.

plakát

Diagnóza smrti (1979) 

Sakra dlouho jsem neměla ponětí o dalším "Kalašovi v akci", takže když se mi dostal do ruky, šup s ním hned do přehrávače....No už to není ono, příběh je sám o sobě slabý, ale Ruda je prostě Pan Herec, který snad zachrání vše, takže jsem vcelku spokojená.

plakát

Lekce neslušného chování (2008) 

Výborný herecký výkon od každičkého z herců, nádherný anglický venkov a suchý humor. Naprosto vražedná kombinace....když chcete příjemně strávit večer v imtimním šeru, se sklenkou vína ničím nerušeni jen příběhem, který vás zahřeje u srdíčka, je to naprosto výborná volba.

plakát

Poslední cesta (2009) (TV film) 

Film který perfektním způsobem brnká na city diváka ... Krásně zahráno...Kavin Bacon vyzařoval auru důstojnosti a moudrosti. Možná až moc perfektní, ale přece se říká, že všude je něco dobře a něco špatně. Takže budu věřit, že i v Americké armádě se najdou lidé se srdci na pravém místě. Alespoň pro dnešek, alespoň pro tento film.

plakát

Americká kletba (2005) 

Tak jako dobré to bylo, hodně dobré, ale na 100% to u mě nemělo ty grády - a přitom mě někdy k vyděšení stačí málo. Tak kde je ta malinká potvůrka chybička? No každopádně to stálo za to a i bez těch 15% jde po dlouhé době o hodně dobrý horůrek.