Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy
  • Animovaný

Recenze (99)

plakát

Zmizelá (2014) 

Plný počet už jen za tu krásnou hru s nespolehlivými vypravěči.

plakát

To (1990) (TV film) 

Tento film nemůžu hodnotit objektivně. Viděla jsem ho jako dítě, asi v 10 letech a nikdy předtím, ani potom, jsem z ničeho nebyla tak zes.... strachy (hodně se tomu přiblížil Kruh, viděn v mých +- 22 letech. Když jsem se na něj podívala v 15 letech, říkala jsem si, že už se přece nebudu bát, protože jsem velká holka. Omyl. Když se na ten film podívám dnes, spíše než horor vidím prvky parodie a nechápu, čeho jsem se tak bála. Není to žádný zázrak, předloha ostatně taky ne, herci spíše špatní (kromě samotného klauna), příběh nic moc. Ale nápad jako taký je zajímavý a Tim Curry válí. A Eddie spaghetti forever!

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Bohužel kvalita s dalšími a dalšími sériemi klesá jak kámen hozený do studny..Veliká škoda, protože první série byly skvělé.

plakát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

Co epizoda, to zásah do černého. Doslova. Nejlepší zrcadlo naší doby a hodnověrně zobrazené nebezpečí, které vývoj a stále větší implementace nových technologií do naších životů skýtají. Seriál nabízí správně kladené otázky a velice možné odpovědi na ně. Akorát ty odpovědi poněkud děsí.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Subjektivní pětihvězda. Ačkoliv racionálně si uvědomuji, co tomu kde schází, na Cumberbatchova Sherlocka bych se mohla dívat hodiny a hodiny...a hodiny. Skvělý casting, neotřelost a navíc - je to britské! Druhá série je o třídu lepší než první, ovšem šest hvězdiček čsfd nenabízí.

plakát

Atropa (2013) odpad!

Epileptikovo peklo a dokonalý spouštěč migrény. Tyto kvality se tomuto psychedelickému něčemu nedají upřít.

plakát

C'est arrivé près de chez vous (1992) 

Proboha proč? Proč někdo cítí potřebu točit film o vraždícím monstru? Tento film je pouze perverzní přehlídka eskapád, místy nesnesitelně odporných a zvrácených. Chápu, že tady byla snaha o černý humor, extrémně černý humor, ale na to, smát se tomuto, jsem ještě neodrostla dostatečně do cynikova bot. Tohleto je proste film, který svým vznikem vůbec ničemu neprospěl, právě naopak. Začínám mít obavy, co všechno už může někdo otevřeně ukázat a tím posouvat hranici mezi běžným a nemožným. Jak kdysi řekl jeden můj známý, psychiatr - jsou věci, které člověk prostě nepotřebuje vidět, aby si lépe uchoval psychické zdraví. Tento film je daleko za onou hranicí.

plakát

Nevratné láhve (2006) 

Velice milý snímek, který střílí do (a často SI stříli z) témat, které děsí hodně lidí - stárnutí a celkový úpadek a co si s ním počít. Přes jeho vysoký věk, obdivuji charisma hlavního hrdiny.

plakát

The Collector (2009) 

SPOILERS. Možná jsem to akorát nepochopila, nicméně podle mě naprostá hovadina. Variace na Saw 1 - 195 + Kostka, lítající prsty, střeva a jiné části těla, zkrátka film, který se za každou cenu snaží z hororového žánru vyždímat poslední kapku krve svých obětí, protože nedokáže atmosféru budovat sofistikovanějším způsobem. A tu nechutnou vraždu černé kočky si tvůrci také opravdu mohli odpustit.

plakát

Bídníci (2012) 

Hugh Jackman is to die for...Pro tuto roli ani nepotřebuje obličej, odehrál by Valjeana levou zadní pouze hlasem. Obvykle muzikály nesnáším, ale občas se objeví výjimka, která mě posadí velice hluboko do křesla. Bídníci jsou jednou z nich. Nechápu, jak může někdo nadávat, že ten zpěv byl takovej makovej, bla bla bla, prostě nedokonalej. Mě osobně by k smrti unudil unylý, sterilní, studiový, vyšperkovaný a k dokonalosti dovedený zpěv. Prostě se k těmto postavám, které se doslova brodí životem v bahně (a horšími věcmi) nehodí, aby zpívaly jako profesionální operetní hvězdy, co na hlas cucají Evian. Pokud jde o filmové muzikály, vždycky budu preferovat zpívající herce před hrajícími zpěváky. Protože když něco takového, jako tento příběh, odehrají herci, kteří to ještě k dokonalému herectví velice, VELICE slušně odzpívají způsobem, který ladí s jejichž fenomenálním ztvárněním, dostávají postavy a příběh rozměr, který u filmu vždycky hledám a málokdy dostávám. Tleskám nápadu nechat herce zpívat přímo na place, celé ztvárnění tak dostává hloubku a duši, kterou by studiový předzpěv/post-zpěv úplně zabil. Krásně to vyjádřil Jackman, když v jednom rozhovoru předváděl, jak by určité pasáže zpíval ve studiu (právě ona sterilní snaha o hlasovou perfekci) a jak je opravdu zazpíval na place (živelný, procítěný zpěv, který koresponduje s postavou v té které životní situaci).

Ovládací panel
9 bodů