Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Obsahy (9)

Hearts of the West

Hearts of the West (1975)

Lewis Tyler (Jeff Bridges) ctižádostivý spisovatel třicátých let, se chce stát příštím Zanem Greyem nebo Peterem B. Kynem. Přijíždí do Nevady, aby vyhledal ústav pro dálkové studium, kde má promovat. Po studiu je přijat bandou darebáků jako uklízeč, poté narazí na ošumělý filmový spolek, který točí béčkové westerny. Získá práci od manažera spolku Kesslera (Alan Arkin), krátce nato se zamiluje do odvážné pomocnice scénáristy - slečny Trout (Blythe Danner). S pomocí popudlivého chlápka Howarda Pikea (Andy Griffith) se Lewis zbaví gaunerů ze školy, kteří chtějí peníze, které jim Lewis náhodně ukradl.

Malé ženy

Malé ženy (1933)

Tento příběh vypovídá o životě čtyř sester z Nové Anglie – Jo (Katharine Hepburn), Amy (Joan Bennett), Meg (Frances Dee) a Beth (Jean Parker) během občanské války. Jo si přeje odejít z domova a stát se spisovatelkou, ale rozhodne se zůstat a pomáhat rodině. Meg však oznámí, že se chystá vdát, a tak může Jo odcestovat do New Yorku. Zde se usadí a rozjíždí svou spisovatelskou kariéru. Seznámí se s profesorem Fritzem Bhaerem (Paul Lukas), který jí začíná pomáhat s psaním. Zatímco je Jo pryč, zamiluje se Amy a krátce nato se i provdá za dlouholetého Joina kamaráda Laurieho Laurence (Douglas Montgomery). Když se Jo dozví, že Beth umírá, okamžitě se vrací zpět domů za ní.

Mark of the Vampire

Mark of the Vampire (1935)

Náhlé zjevení strašidelných upírů v odlehlé středoevropské obci je zdánlivě spjato s nevyřešeným případem vraždy. Policejní inspektor (Lionel Atwill) a tajný expert Prof. Zelen (Lionel Barrymore) toto vyšetřují ve spolupráci s čelním občanem Baronem Ottem (Jean Hersholt). Na chvílí to vypadá jakoby upíři – Count Mora (Bela Lugosi) a jeho dcera Luna (Carroll Borland) – nepřestávali obec držet v zajetí, ale pravdou je, že…

Never Say Goodbye

Never Say Goodbye (1946)

Errol Flynn hraje Phila Gayleye, ilustrátora časopisu Pretty-like. Objevuje se často v blízkosti nádherných modelek a to nakonec zruinuje jeho manželství s Ellen (Eleanor Parker). Když se Gayleyovi rozvedou, jejich sedmiletá dcerka Flip (Patti Brady) vymyslí způsob, jak je dát znovu dohromady. To ovšem nepůjde bez pár komických komplikací.

Soukromý život

Soukromý život (1962)

Jill (Brigitte Bardot) je půvabná osmnáctiletá dívka, která žije se svou matkou v příjemné usedlosti v Lake Geneva. Jill sní o tom, že se stane baletkou. Svůj bezprostřední zájem často soustředí na Fabia (Marcello Mastroianni), atraktivního, staršího muže, který píše do časopisu, bohužel je ženatý s Jillinou blízkou kamarádkou Carlou (Ursula Kubler). Časem si uvědomí, že jí Fabio nikdy milovat nebude, a tak odjíždí do Paříže studovat tanec. Zatímco její kariéra baletky je bezúspěšná, zdaří se jí dráha modelky, stoupá stále výš, až se dostane k filmu. Po pěti letech co odešla z domova, je Jill už ze vší slávy vyčerpaná, proto se vrací domů, aby si trochu odpočinula. Jill zjistí, že Fabio a Carla se rozvedli a on o ní teď začíná projevovat zájem.

Ten, jehož políčkují

Ten, jehož políčkují (1924)

Film se zabývá osudem exaktního génia ponižovaného svou nevěrnou manželkou, kterou slepě miluje, ale také baronem, jenž si přivlastňuje jeho vědecké výzkumy. Aby mohl vyjádřit svoji bolest, hořkost a vztek, stane se klaunem v cirkuse. Zatímco se zdá, že zde najde na nový a lepší život, zamiluje se do půvabné artistky. Otázkou je jestli už skutečně najde své štěstí nebo bude jeho tragédie pokračovat a stane se jeho nejdůvěrnějším společníkem?

The Wedding March

The Wedding March (1928)

Film se odehrává za Rakouska-Uherska. Režisér Erich von Stroheim zde ztvárnil roli bezprizorního prince Nikkyho. Rodiče mu vnucují sňatek pro peníze, pokud chce dál pokračovat ve svém nákladném životním stylu. Během slavnosti Božího těla si však Nikky všimne v davu krásné venkovské dívky Mitzi (Fay Wray). Ti dva se do sebe zamilují, ale štěstí se jim vyhýbá. Nikky si má vzít za ženu prostou dceru (Zasu Pitts) milionáře a Mitzin bývalý přítel – hrubiánský řezník, který pohrdá šlechtou, vyhrožuje strašlivou pomstou Nikkymu za zkompromitování Mitzyiny cti.

Undercurrent

Undercurrent (1946)

Katharine Hepburn ztvárňuje v tomto napínavém dramatu Ann Hamilton, dceru vědce (Edmund Gwenn), která si po nevydařeném románku bere pohledného, ale poněkud záhadného a vynalézavého podnikatele Alana Garrowaye (Robert Taylor). Ale manželské blaho je pouze krátkodobé, protože Alan se odmítá bavit o svém nezvěstném bratru Michaelovi. Pohřešovaný Michael se stává Anninou posedlostí, její zvědavost jí provokuje ještě více po náhodném setkání se Sylviou Burton (Jayne Meadows), mladou ženou, která figuruje v životech obou bratrů a navíc se velmi podobá Ann. Nehledě na Alanovy zoufalé obavy je Ann donucena vyřešit záhadu Michaela, až do okamžiku, kdy odhalí, že Alan mohl docela dobře svého vlastního bratra sám zabít…Undercurrent je významný tím, že v něm debutovala Jayne Meadows a je také význačným průlomem v kariéře Roberta Mitchuma.

Zajatec ze Zendy

Zajatec ze Zendy (1952)

Rudolph Rassendyll (Stewart Granger) je britský turista, který navštíví Balkán. Mnoho lidí si všímá Rassendyllovy mimořádné podoby s princem Rudolphem, který se má stát v blízké době králem a princovi poddaní dokonce zorganizují setkání těchto dvou mužů. Ale Rupert (James Mason), Rudolphův nepovedený bratr, si myslí, že to on sám by měl být králem, a tak nechá prince Rudolpha, noc před jeho korunovací, otrávit. Zoufalí Rudolphovi svěřenci prosí Rassendylla, aby zastoupil Rudolpha při korunovační ceremonii, aby se nemohl Rupert stát králem. Rassendyll souhlasí a obřad se zdaří bez větších nesnází až do té doby, než Rupertovi muži odhalí lest, uvězní skutečného prince a vyhrožují prozrazením tajemství nového krále. Rassendyll má nyní dilema, protože si uvědomí, že se zamiloval do princezny Flavie (Deborah Kerr), Rudolpovy nastávající.

Reklama