Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (265)

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Přeplácaná, těžko uvěřitelná slátanina, která má však docela spád.

plakát

Defendor (2009) 

Jedinou nevýhodu vidím v režisérově žánrové nestabilitě, není moc jasné, jak má snímek vyznívat...

plakát

District 9 (2009) 

Nechápu to, že někteří tomu vytýkají žánrový myšmaš a nerespektování filmařských pravidel. Kolik filmů takhle vzniklo a dneska patří mezi klenoty.

plakát

Dokonalý únik (2009) 

V podstatě do dvou třetin dobře rozjetá záležitost. Film vás nechává v nejistotě a v podstatě, každá osoba může být vrahem. Nechybí akčnost, vtip, logická propojenost. To se ale postupem času vytrácí jako pára nad hrncem a závěr posílá tento snímek do kolen. Celé gró filmu padá na tom, na čem bylo postaveno. Škoda, ze začátku to vypadalo jako dobrá psychologická hádanka. Každopádně doufám, že v budoucnu budu vídat Timothy Olyphanta častěji.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Oceňuji, že přes předlouhou stopáž film není skoro nudný. Oceňuji, že přes veškerou vážnou nálepku, kterou film má, působí záměrně vtipně. Christopher Waltz mě nadchnul. To je asi ale tak vše, po takové megalomanské mánii probíhající před premiérou bych čekal něco trochu jiného. Trailer vypadal, že půjde o ultranabušenou záležitost. Pravdou je, že trailer byl vlastně polovina akčnosti celého snímku. Natočit to nikdo jiný, tak budu uznale pokyvovat, ale tohle je pro boha Tarantino. Takže eee, tohle nebylo ončo a já musím souhlasit v podstatě s Civalem.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Já chápu, že nám naši hrdinové stárnou a v těle plave větší hladiny hormonů, ale postavit na tom v podstatě film typu Harry Potter je zlo. Romantiky kotel, sex žádný, aspoň, že začla děcka pít máslového ležáka. Nad triky asi nikdy nepřestanu žasnout a také díky poslední 40 minutovce, která už byla potterovská dávám 3 *, jinak by to bylo horší.

plakát

Imaginárium Dr. Parnasse (2009) 

Gilliam je prostě magor a na jeho filmech je to znát, to mi nikdo nevymluví. V tomhle případě to vůbec nevadí, když točit umí. Imaginarium je taková hříčka, která se vymyká konformní rovině. Co imaginariu podle mého trochu škodí je jakési schematické chaotično. Po vizuální stránce je to určitě zážitek, i když jsem čekal více času stráveným za zrcadlem. Ledger je skvělý, Depp dostal málo prostoru, Law byl téměř neviditelný, Farrell příjemně překvapil. Ačkoliv snímek se fakt povedl, imaginariový orgasmus se nedostavil.

plakát

Lítám v tom (2009) 

Škoda, že tu nejsou půl *, tohle bylo přesně na hranici. Dlouho jsem uvažoval o 3, ale nakonec jsem si uvědomil, že ten film ve mně něco zanechal a já o něm do těď přemýšlím. A jen kvůli svému vnitřnímu pocitu, hodnotím takto vysoko, jinak mám plno výhrad. Čekal jsem více vtipu, od seznámení s dalšími postavami je film hrozně průhledný, vytrácí se z něj kouzlo a sklouzává do vaty, tlačící na city. Závěrečné rozhovory s lidmi byly fakt už moc vykonstruované a rádoby moralizované. Clooney hraje dobře, ale pořád mi to připadá takové nemastné neslané. Skoro žádné emoční vlny, jen takový neustálý klídek. Z hudby jsem byl ze začátku taky nadšen, ale postupem času zněla jak jedna obehraná písnička. Up in the air má bohužel největší slabinu v tom, z čeho pramení jeho síla a to je xkrát omýlané téma uvědomění si životních hodnot a překopávání svého žebříčku od základů.

plakát

Mikulášovy patálie (2009) 

Je fajn se někdy podívat na svět dětskýma očima a pohled skrze ty Mikulášovy se mi velmi líbil.

plakát

Orphan (2009) 

Ono by tomu v podstatě nebylo co vytknout, ale mě to bohužel nevzalo. Ani moc napětí ani moc strachu, jen takový lehký záchvěv.