Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (265)

plakát

Pevné pouto (2009) 

Nevím, zda klepnul Gandalf svou holí Jacksona do hlavy nebo režisér zbaštil nějaké houbičky s hobity, každopádně to byl velký úlet.

plakát

Pouta (2009) 

Nechte se sPOUTAt geniálním výkonem Ondřeje Malého.

plakát

Protektor (2009) 

Kdyby loňský rok nebyl v české kinematografii tak žalostný, asi by to bylo za 3. Ale musím uznat, že po technické stránce je to sakra podařené dílko, Plodková mě nějak neuchvátila naopak u Daniela jsem rád, že dostal konečně nějaký velký prostor. Co je podle mne na filmu nejlepší je bezesporu hudba a kamera.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Ritchie roztočil peníze ve víru akčnosti a důmyslnosti. Skvěle zvládnutá hádanka, jejíž střípky poskládá do celku vždy neomylný Sherlock. Ritchie opět dokázal, že je mistrem netradičního detektivního příběhu, který ačkoliv přes řadu klišé, působí pořád originálně. Je pravda, že Jude Law působí vedle Downeyho trochu nenápadně, co se dá ale dělat, když z toho týpka to charisma stříká v každé minutě. Na výběr hudby je Ritchie taky majstr a soundtrack z tohohle dílka je jen důkazem jeho absolutně vybraného vkusu. Jen kdyby ta stopáž byla o trochu kratší.

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

Příjemná podívaná, ve které uvidíte, jak to vypadá, když pes mluví jako Liška.

plakát

Zombieland (2009) 

Takové komerčnější pojetí Planety teror. U takovýhle filmů to ale nevadí, zábavy je v Zombielandu tolik jako samotných zombie. Woody tradičně nezklamal a Bill mě naprosto dostal a to ho zrovna moc nemusím. Co bych vytkl, je citový výplach prostřednictvím Tallahasseemova syna, jinak jsem se ale náramně bavil.

plakát

Zrození šampióna (2009) 

Nebýt to podle skutečné události, tak by to bylo už na hranici uvěřitelnosti, což je vlastně i tak. Náš narostlý hošan toho sice moc neřekne, ale i tak to působí dojemně. Sandra je pořád kus, no ten malý zrzounek mě tam docela vytáčel. Adaptace do rodiny mi přišla taky dost psychologicky nepropracovaná. A jak řekl kamarád: "Tolik hodných lidí jsem snad v žádném jiném filmu neviděl." I když to na mě působilo moc prvoplánově, uvědomoval jsem si, že je to v podstatě jen ždímačka citů, tak jsem prostě neodolal.

plakát

3 sezóny v pekle (2009) 

Sláva slávoucí, po dlouhé době jsem se dočkal na české poměry velmi kvalitního snímku. Kryštůfek nám herecky roste, ta role mu sedla jak prdel na hrnec. Pozoruhodná výprava a na to, že to je prvotina, tak klobouk dolu. Je vidět, že Mašín dobře z reklam ví, co na lidi zapůsobí. Ruppert příjemně překvapil, takový sympatický vychcánek. Jen ten dabing nečeských herců se úplně nepovedl. Ale jinak jsem nadmíru spokojen. Doufám, že takovýchto filmů bude jen přibývat.

plakát

Baader Meinhof Komplex (2008) 

První půlka naprosto dynamická a strhující, v té druhé už přišla stagnace, která byla ale logickým vyvrcholením. Neměl jsem ani páru, jak to bylo v Německu v té době ostré a díky tomuhle filmu už to vím. Poučil jsem se a navíc si odnesl kvalitní filmový zážitek.